اعتقادات اشتباه

کتاب یورِنشیا چیست؟

4/5 - (3 امتیاز)

کتاب یورِنشیا چیست؟

کتاب یورنشیا برای یک روانشناس که اهل شیکاگو و نام او و. اس. سادلر بود در سال های 1934 تا 1935 با الهام از کسی که در خواب از طرف موجودات فضایی فوق العاده مرگبار به نام افشا کنندگان سخن می گفت، نوشته شده است. سادلر گروهی را برای تحقیق در بارۀ این مکاشفات تشکیل داد که نتیجۀ آن تأسیس بنیاد یورنشیا در سال 1950 بود. مؤسسۀ یورنشیا در سال 1955 کتاب یورنشیا را منتشر ساخت. هر چند هیچ مذهب خاصی بر مبنای کتاب یورنشیا به وجود نیامده، اما گروه هایی مانند بنیاد جیزسونیان (Jesusonian foundation) وجود دارند که به دیگران با استفاده از محتویات کتاب یورنشیا آموزش می دهند.

کتاب یورنشیا را به سختی می توان خلاصه نمود، چون شامل موارد و اعتقادات مختلفی از علوم گرفته تا سیاست، و از فلسفه تا تاریخ می باشد. این کتاب به چهار بخش تقسیم می شود: بخش اول: کائنات مرکزی و مافوق ، بخش دوم: عالم موضعی ، بخش سوم: تاریخ یورنشیا و بخش چهارم: زندگی و تعالیم عیسی.

در زیر به چند مورد از آموزه های ذکر شده در این کتاب می پردازیم:

  • کهکشان به هفت حلقۀ متمرکز تقسیم شده است، حلقۀ مرکزی آن جزیرۀ بهشت است، یعنی جایی که مکان سکونت خدا است.
  • کتاب یورنشیا به عنوان منبع نهایی حقیقت، جایگزین کتاب مقدس می باشد.
  • خدا در سه تثلیث جداگانه وجود دارد: تثلیث بهشت واقعی، تثلیث عالی بهشت تجربی، و تثلیث مطلق تجربی .
  • خدا به عنوان پدر جهانی و پدر تمام بشریت شناخته می شود.
  • عیسی مسیح یکی از پسران بسیار خدا است که آفریننده هستند.
  • کمال بوسیلۀ انتخاب نیکی در دوران های همیشگی بر روی سیاره های متفاوت به دست می آید.

کاملاً روشن و واضح است که این کتاب و طرفدارانش، به هیچ عنوان نمایندۀ مسیحیتی نیست که اساس کتاب مقدسی داشته باشد. کتاب یورنشیا شباهت زیادی به باور مورمونیسم و کریسشن ساینس دارد، و هیچ پایۀ کتاب مقدسی ندارد و تنها اشارات کمی از کتاب مقدس در آن یافت می شود. به آموزه های اشتباهی که در این باور وجود دارد توجه داشته باشید: کتاب مقدس منبع کامل حقیقت برای ما است (اعمال 17: 11، دوم تیموتاؤس 3: 16-17) و نه مطالبی که از زبان موجودات فضایی به ما دیکته شده باشند (غلاطیان 1: 18). عیسی نه تنها به خدا شباهت دارد بلکه کلام خدا به ما می آموزد که تمامی پری الوهیت در او ساکن است (کولسیان 2: 9). انسان تا قبل از ایستادن در برابر تخت داوری خدا، تنها یک بار زندگی می کند و نه چندین بار (عبرانیان 9: 27). نجات با هیچ عمل انسانی به دست نمی آید بلکه بخشش رایگان خداست (رومیان 3: 28، افسسیان 2: 8-9).

برگرفته از وب سایت: www.gotquestions.org

ترجمۀ: کشیش ورژ باباخانیان

‫2 دیدگاه ها

  1. دوست عزیز، آقای کشیش باباخانیان، در این مطلبی که شما در معرفی کتاب یورَنشیا کردید پر از دروغ و اطلاعات نادرست بود که هر آدم صادقی را به فکر فرو می برد که چطور کسی ادعای شبانی می کند ولی درست مثل آخوندهای حاکم بر ایران دروغ اشاعه می دهد. حالا تصحیح برخی از حرفهای شما:
    ۱- نام کتاب یورَنشیا است نه یورِنشیا.
    ۲- کتاب توسط موجودات فضایی نوشته نشده. موجودات فضایی یعنی انسانهایی که در سایر کرات زندگی می کنند. این کتاب نویسندگان بسیار دارد و آنها همگی موجودات گوناگون آسمانی شبیه فرشتگان هستند. کتاب دارای ۱۹۶ مقاله یا فصل است و در پایان هر مقاله نام نویسنده نوشته شده است.
    ۳- این کتاب خطاهای کلیه ی مذاهب موجود از جمله مسیحیت پولسی را تصحیح کرده است. زندگی و آموزشهای عیسی مسیح به آن گونه که در کتب عهد جدید نوشته شده دارای تناقضات، تحریفات و خطاهای فاحش است. کتاب یورنشیا این خطاها را نشان داده و مسیحیت راستین را نیز بر مبنایی آموزشهای حقیقی عیسی مسیح نشان داده است.
    ۴- آثار عهد جدید به روایت پژوهشگران باورمند به کتاب مقدس فقط ۵۵ روز از زندگی عیسی را توصیف نموده. به عبارت دیگر بخش اعظم آموزشهای عیسی مسیح در کتاب مقدس ناگفته مانده است. کتاب یورنشیا رویدادهای کلیه ی سالهای زندگی عیسی مسیح را از تولد تا مصلوب شدن را سال به سال با جزئیات دقیق و خیره کننده توصیف کرده است که به هیچ وجه با توصیفات ناقص و تحریف شده ی آثار عهد جدید کتاب مقدس قابل مقایسه نیست. هر انسان بی تعصب و خردمند با مطالعه و مقایسه ی دو کتاب می تواند به راحتی تشخیص دهد که کدامیک از دو کتاب منشا انسانی دارند و کدامیک منشا الهی.
    ۵- وضعیت عهد عتیق کتاب مقدس حتی از این هم بدتر است. برای فهم مطلب،‌ من قسمتی از گفتگوی عیسی مسیح با نتنائیل را از مقاله ی ۱۵۹ کتاب یورنشیا برای شما نقل می کنم:

    گفتگو با نَتَنائیل:
    و سپس عیسی به اَبیلا رفت، جایی که نَتَنائیل و همکارانش کار می‌کردند. نَتَنائیل به واسطۀ برخی از سخنان عیسی که به نظر می‌رسید از اعتبار متون شناخته شدۀ مقدس عبرانی می‌کاهد بسیار نگران شد. از این رو در این شب، بعد از دورۀ معمول پرسش و پاسخ، نَتَنائیل عیسی را از دیگران جدا ساخت و پرسید: ”استاد، آیا می‌توانی به من اعتماد کنی تا من حقیقت را در رابطه با کتاب مقدس بدانم؟ من متوجه شدم که تو فقط بخشی از نوشته‌های مقدس را به ما می‌آموزی، آنطور که می‌بینم بخشی را که از همه بهتر است، و من اینطور استنباط می‌کنم که تو این آموزشهای کاهنان عبرانی را که گفتار شریعت موسی همان سخنان خداوند است رد می‌کنی، تو که حتی پیش از روزگاران ابراهیم و موسی با خدا در بهشت بوده‌ای. حقیقت دربارۀ کتاب مقدس چیست؟“ هنگامی که عیسی پرسش حواری سردرگم خود را شنید، پاسخ داد:
    ”نَتَنائیل، تو به درستی قضاوت نموده‌ای؛ من بدان گونه که کاهنان عبرانی به متون مقدس می‌نگرند به آن نگاه نمی‌کنم. من به این شرط در رابطه با این موضوع با تو صحبت خواهم کرد که این چیزها را به برادران خود نگویی، زیرا آنها در مجموع برای پذیرش این آموزش آمادگی ندارند. گفتار شریعت موسی و آموزشهای کتاب مقدس پیش از زمان ابراهیم موجود نبودند. متون مقدس فقط در روزگاران اخیر به شکلی که امروزه ما آنها را داریم گرد‌آوری شده‌اند. در حالی که اینها در بر گیرندۀ بهترین اندیشه‌ها و آرمانهای والاتر قوم یهود هستند، همچنین حاوی مطالب زیادی هستند که به هیچ وجه نمایانگر سرشت و آموزشهای پدر آسمانی نیست؛ از این رو از میان آموزشهای بهتر، من باید آن حقایقی را انتخاب کنم که باید برای بشارت پادشاهی گردآوری شوند.
    ”این نوشته‌ها کار انسانها هستند، برخی از آنها انسانهای مقدس، و برخی دیگر نه چندان مقدس. آموزشهای این کتابها نمایانگر نگرشها و میزان فهم روزگارانی هستند که آنها در آن منشأ داشتند. به عنوان یک آشکارسازی حقیقت، آخرینها نسبت به اولینها قابل اطمینان‌ترند. متون مقدس خطاآمیز هستند و در مجموع منشأ انسانی دارند، اما اشتباه نکن، آنها در بر گیرندۀ بهترین مجموعۀ خرد مذهبی و حقیقت معنوی می‌باشند که در این هنگام در تمام دنیا یافت می‌شود.
    ”بسیاری از این کتابها توسط اشخاصی که نام آنها را بر خود دارند نوشته نشده‌اند، اما این امر به هیچ وجه از ارزش حقایقی که در آنها نهفته شده کم نمی‌کند. اگر داستان یونس یک واقعیت نباشد، حتی اگر یونس هرگز زندگی نکرده بود، باز حقیقت ژرفی که در این داستان نهفته است، یعنی مهر خداوند برای نینوا و به اصطلاح غیریهودیان، در چشمان همۀ کسانی که همنوعان خود را دوست دارند، به هر حال ارزشمند است. کتاب مقدس، مقدس است زیرا نمایانگر اندیشه‌ها و اعمال انسانهایی است که در جستجوی خدا بودند، و در این نوشته‌ها بالاترین برداشتهای خود را از درستکاری، حقیقت، و تقدس به یادگار گذاشتند. کتاب مقدس حاوی مطالب زیادی است که حقیقت است، بسیار زیاد، اما در پرتو آموزشهای کنونیِ شما، تو می‌دانی که این نوشته‌ها همچنین در بر گیرندۀ مطالب زیادی هستند که جلوه‌گر خطاآمیز پدر آسمانی می‌باشند، خدای با محبتی که من آمده‌ام به همۀ جهانیان آشکار سازم.
    ”نَتَنائیل، حتی برای یک لحظه هرگز به خود اجازه نده که این نوشته‌های کتاب مقدس را باور کنی که به تو می‌گوید خدای با محبت به نیاکان تو فرمان داد که به جنگ بروند و همۀ دشمنانشان — مردان، زنان، و کودکان — را به قتل برسانند. این نوشته‌ها حرفهای انسانها هستند، انسانهایی که آنچنان مقدس نبودند، و اینها کلام خداوند نیستند. این متون مقدس همیشه وضعیت عقلانی، اخلاقی، و معنوی کسانی که این نوشته‌ها را ساختند منعکس نموده و همیشه منعکس خواهند نمود. آیا توجه نکرده‌ای که همینطور که پیامبران از ساموئیل تا اشعیا نگاشته‌های خود را عرضه می‌کنند زیبایی و شکوه مفاهیم یهوه افزایش می‌یابد؟ و تو باید به خاطر داشته باشی که این متون مقدس به منظور آموزش مذهبی و هدایت معنوی نوشته شده‌اند. اینها آثار تاریخ نگاران یا فیلسوفان نیستند.

    ۶- عیسی پیش از تشکیل گروه حواریون به برخی نقاط دنیا از جمله ایران سفر کرد که به دلیل فقدان آگاهی حواریون از آنها در کتاب مقدس ناگفته مانده است. شرح سفر عیسی مسیح به ایران را می توانید در مقاله ۱۳۴ کتاب یورنشیا بخوانید. یک قسمت از آن را در اینجا نقل قول می کنم:

    روز اول آوریل سال 24 بعد از میلاد مسیح بود که عیسی در سفری کاروانی ناصره را به مقصد ناحیۀ دریای خزر ترک نمود. کاروانی که عیسی به عنوان راهبر آن به آن پیوست از اورشلیم از طریق دمشق و دریاچۀ ارومیه از طریق آشور، ماد، و پارت به ناحیۀ جنوب شرقی دریای خزر می‌رفت. یک سال تمام طول کشید تا این که او از این سفر بازگشت….
    عیسی در مسیر رفتن به دریای خزر برای استراحت و بازیافتن انرژی در شهر باستانی ارومیه در سواحل غربی دریاچۀ ارومیه برای چندین روز توقف نمود.

    ۷- آموزش کتاب مقدس در رابطه با بخشش گناه و رستگاری کاملاً بدوی و دور از حقیقت است. آیا آنطور که در کتاب مقدس گفته شده برای دریافت لطف خداوند نیاز به کفاره و قربانی وجود دارد؟
    پاسخ از کتاب یورنشیا:
    ایدۀ بربری دلجویی کردن از یک خدای خشمگین، استمالت از یک خدای آزرده شده، مورد لطف الوهیت واقع شدن از طریق قربانیها و کفاره، و حتی ریختن خون، نمایانگر مذهبی است که کاملاً نابخردانه و بدوی است، فلسفه‌ای که برازندۀ یک عصر روشن‌بینی علمی و حقیقت نیست. چنین باورهایی برای موجودات آسمانی و فرمانروایان الهی که در جهانها خدمت و حکومت می‌کنند به کلی بیزار کننده هستند. باور داشتن، اعتقاد داشتن، و آموزش دادن این که برای کسب لطف خداوند و دفع خشم موهوم الهی باید خون بی‌گناه ریخته شود توهین به خداوند است.
    عبرانیان باور داشتند که ”بدون ریختن خون بخشش گناه نمی‌تواند وجود داشته باشد.“ (عبارت داخل گیومه نقل قول از کتاب مقدس – عبرانیان 9:22 — مترجم) آنها از این ایدۀ قدیمی و بت‌پرستانه که خدایان بدون دیدن خون نمی‌توانند مورد دلجویی واقع شوند رهایی نیافته بودند.
    (کتاب یورنشیا – مقالۀ 4 – رابطۀ خداوند با جهان)

    حرف برای گفتن زیاد هست. ولی بیش از این وقت شما رو نمی گیرم. لطفاً قبل از این که در مورد یک دیدگاهی قضاوت کنید اول کتاب را مطالعه کنید و از آفریدگار کائنات بخواهید که بدون دیدگاه مغرضانه و تعصب آمیز حقیقت را به شما نشان دهد.
    پاینده باشید.

    1. دوست بسیار عزیز و محترم سلام و شب شما خوش،
      در زیر به پاسخ ما در مورد نظریات شما در بارۀ یورنشیا توجه کنید:
      نظرات شما بیانگر این است که سندیت نوشتجات عهدجدید از دیدگاه تاریخی و باستان شناسی را نادیده انگاشته‌اید و به مطالبی از کتاب یورنشیا پرداخته‌اید که اتفاقاً به هیچ عنوان سندیت تاریخی و باستان شناسی ندارند. توصیه می‌کنیم در مطالعات خود در مورد این مطلب حتماً تجدید نظر نموده و بررسی جامع و دقیق‌تری به عمل آورید.
      شاد و کامیاب باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO