کتاب مقدس

بررسی عهدجدید- رساله به رومیان ROMANS

رای بدهید

نویسنده:

نویسنده این رساله پولس رسول است (۱: ۱). از سوی کلیسای اولیه هرگز اعتراضی در این باره نشده است. رساله شامل اشاره های تاریخی است که با وقایع زندگی پولس هماهنگ می باشد. از مقایسه با دیگر رسالاتی که پولس نوشته است، کاملاً بدیهی می باشد که متن تعلیمی این کتاب نیز شبیه شیوه نگارش پولس رسول است.

زمان و مکان نگارش:

احتمالاً کتاب در اوایل بهار سال ۵۷ میلادی نوشته شده است. زمانی که پولس در اواخر سومین سفر بشارتی اش، به همراه مبلغی که از طرف کلیساهای دیگر برای نیازمندان کلیسای اورشلیم جمع آوری شده بود، به سوی اورشلیم باز می گشت (۱۵: ۲۵-۲۷). در ۱۵: ۲۶ بیان شده که پولس هدایایی از طرف کلیساهای مقدونیه و اخائیه برای ایمانداران کلیسای اورشلیم دریافت کرده بود. بنابراین در آن زمان پولس یا در قرنتس بوده و یا قبلاً به آنجا رفته است. چون پولس هنگامیکه رساله اول قرنتیان را می نوشت، در قرنتس نبوده است (در سومین سفر بشارتی ۱قرنتیان ۱۶: ۱-۴) و زمانیکه دوم قرنتیان را می نوشت، هنوز مسئله جمع آوری هدایا برای مقدسین حل نشده بود (۲قرنتیان ۸-۹)، پس رساله رومیان باید به دنبال دو رساله اول و دوم قرنتیان نوشته شده باشد (سال ۵۵ میلادی). بدلیل اشاره به فیبی در کنخریه (۱۶: ۱) و قایوس، میزبان پولس که احتمال زیاد مکان نگارش قرنتس یا کنخریه  (در حدود ۶ میل دورتر) می باشد. ارسطس  (۱۶: ۲۳) نیز احتمالاً اهل قرنتس بوده است (۲تیموتائوس ۴: ۲۰).

دریافت کنندگان:

دریافت کنندگان اصلی رساله، ایمانداران از کلیسای روم (۱: ۷) و عمدتاً غیر یهودی بودند. به هر حال یهودیان باید اقلیتی قابل توجه از عبادت کنندگان را تشکیل داده باشند (۴: ۱؛ بابهای ۹-۱۱ و همچنین ۱: ۱۳). شاید پولس اساساً تمام رساله را به کلیسای روم فرستاده باشد، بعداً او یا شخص دیگری شکل خلاصه تری (بابهای ۱-۱۴ یا ۱-۱۵) از رساله را به منظور استفاده عموم بکار برده است (۲پطرس ۳: ۱۵).

موضوع اصلی:

موضوع اصلی که پولس در رساله به رومیان بیان می کند، تعالیم بنیادی، نقشه خداوند برای نجات و عدالت تمامی بشر (یهود و غیر یهودیان به یک اندازه) است (۱: ۱۶-۱۷).

اگر چه عده ای عادل شمردگی را به عنوان موضوع اصلی در نظر می گیرند، اما به نظر می رسد که موضوع جامع و کلی تری وجود دارد که پیام کتاب را بهتر بیان می کند.

“عدالت خداوند” (۱: ۱۷) علاوه بر عادل شمرده شدن به وسیله ایمان، مطالب تعالیمی دیگری از قبیل: گناه، تقدیس و اطمینان را نیز در بر دارد.

هدف:

پولس از نگارش این رساله، هدف های متفاوتی را در نظر داشته است:

۱- او این رساله را نوشت تا برای دیدار از روم و سفرش به اسپانیا فراهم کند (۱:۱۰-۱۵ و ۱۵:۲۲-۲۹).

۲- او این رساله را نوشت تا به کلیسایی که تحت تعلیم هیچ رسولی نبوده است، تعالیم اساسی نجات را بیان کند.

۳- او در صدد بود تا ارتباط مابین یهودیان و غیر یهودیان را در نقشه کلی خدا، برای نجات و رهایی توضیح دهد. در کلیسا مسیحیان یهودی نژاد، از طرف گروه زیادی از غیر یهودیان طرد شده بودند (۱۴: ۱)، زیرا ایمانداران یهودی از رعایت نکردن قوانین مربوط به غذا خوردن و روزهای مقدس ملزم می گردیدند (۱۴: ۲-۶).

 

 

علت نگارش:

وقتی پولس این رساله را نوشت، احتمالاً در قرنتس و در سومین سفر بشارتی اش بوده است (اعمال ۲۰: ۲-۳). خدمت او در مدیترانه شرقی، تقریبا تمام شده بود (۱۵: ۱۸-۲۳) و اشتیاق فراوان داشت که از کلیسای روم دیدار کند (۱: 1۱-۱۲ و ۱۵: ۲۳-۲۴). بهر حال او نتوانست در این زمان به روم برود، زیرا احساس می کرد باید شخصا هدایایی که از کلیساهای غیر یهودی برای مسیحیان نیازمند اورشلیم جمع شده بود، تحویل دهد. بنابراین به جای رفتن به روم، نامه ای فرستاد تا مسیحیان آنجا را از اشتیاقی که برای ملاقات آنها داشت، با خبر سازد (۱۵: ۲۳-۲۴). چندین سال بود که پولس آرزو داشت به روم برود و در آنجا خدمت کند. در این نامه پولس به طور دقیق و منظم، الهیات را بیان می کند تا زمینه را برای خدمت خود در آنجا آماده سازد. از آنجائی که او مستقیماً با کلیسای روم آشنایی نداشت، درباره مشکلات آن کلیسا سخن زیادی نمی گوید (۱۴: ۱-۱۵: ۱۳ همچنین ۱۳: ۱-۷ و ۱۶: ۱۷-۱۸).

مضمون:

پولس رساله خود را با ارزیابی شرایط روحانی انسان آغاز می کند. او یهودیان و غیر یهودیان را به یک اندازه گناهکار و محتاج به نجات می داند. نجات از طرف خدا و به واسطه عیسی مسیح و از طریق فدیه شدن او بر صلیب فراهم شده است. به هر حال، این شرطی است که باید به وسیله ایمان بدست می آمد، زیرا همانطور که مثال ابراهیم نشان می دهد، از این طریق خدا همیشه با نوع بشر صلح کرده است. چون نجات، شروع تجربه و زندگی مسیحی است. پولس بیان می کند که چطور ایماندار از گناه، شریعت و مرگ آزاد می گردد. شرطی که احتمالاً بوسیله اتحاد شخصی در مرگ و رستاخیز مسیح و از طریق سکونت و قدرت روح القدس بدست می آید. سپس پولس نشان می دهد که اسرائیل نیز، اگر چه در حال حاضر بی ایمان است، ولی جایگاهی در نقشه نجات و رهایی خداوند دارد. اکنون تنها عده کمی از قوم بنی اسرائیل نجات یافته اند تا فرصتی برای ایمان آوردن غیر یهودیان مهیا گردد. ولی زمانی خواهد رسید که تمام اسرائیل نجات خواهند یافت (۱۱: ۲۶). نامه با تشویق خوانندگان که ایمان مسیحی خود را هم در کلیسا و هم در دنیا اجرا کنند، پایان می پذیرد. هیچ کدام از رسالات دیگر پولس، این چنین عمیق، تعلیم نجات و لزوم آن را برای حال و آینده بیان نمی کنند.

خصوصیات ویژه:

۱- منظم ترین رساله پولس: بیشتر شبیه مقاله الهیاتی دقیق و استادانه تعبیر می شود تا یک رساله.

۲- تأکید بر اصول تعالیم مسیحی: موضوعات مهم و متعدد الهیاتی در این رساله تعلیم داده شده است. برای مثال: گناه، نجات، فیض، ایمان، عدالت، عادل شمرده شدن، تقدیس، رهایی، مرگ و رستاخیز.

۳- استفاده وسیع از نقل قولهای عهد عتیق: اگر چه پولس معمولاً در رسالاتش از عهد عتیق نقل می کند، در رساله به رومیان بعضی اوقات، بحث از طریق چنین نقل قولهایی هدایت می گردد (خصوصا بابهای ۹-۱۱ را مطالعه کنید).

۴- توجه و نگرانی عمیق برای اسرائیل: پولس راجع به مقام و مرتبه کنونی اسرائیل، ارتباطش با غیر یهودیان و نجات نهایی اش، می نوشد.

فهرست مطالب:

Iمقدمه: (۱:۱-۱۵)

IIموضوع: عدالت خدا (۱: ۱۶-۱۷)

IIIناراستی و بی دینی تمامی نوع بشر (۱: ۱۸-۳: ۲۰)

الف- غیر یهودیان (۱: ۱۸-۳۲)

ب- یهودیان (۲: ۱-۳: ۸)

پ- همگی مردم (۳: ۹-۲۰)

 

IVظهور عدالت خدا: عادل شمرده شدن (۳:۲۱-۵: ۲۱)

الف- به وسیله مسیح (۳: ۲۱-۲۶)

ب- محض ایمان (۳: ۲۷-۴: ۲۵)

۱- طریق تعیین شده (۳: ۲۷-۳۱)

۲- مثالی از طریق تعیین شده (باب ۴).

پ- ثمرات عدالت (۵: ۱-۱۱)

ت- خلاصه: ناراستی بشر در برابر بخشش و عدالت خداوند (۵: ۱۲-۲۱)

Vبرقراری عدالت، تقدیس (بابهای ۶-۸)

الف- آزادی از تسلط گناه (باب ۶)

ب- آزادی از محکومیت شریعت (باب ۷)

پ- زندگی در قدرت روح القدس (باب ۸)

VIتوجیه عدالت خدا: مسئله رد شدن اسرائیل (بابهای ۹-۱۱)

الف- طرد شدن قوم اسرائیل بر اساس عدالت خدا (۹: ۱-۲۹)

ب- علت رد شدن قوم اسرائیل (۹: ۳۰-۱۰: ۲۱)

پ- حقایقی که از مشکل رد شدن قوم اسرائیل می کاهد (باب ۱۱)

۱- رد شدن، عمومی نیست (۱۱: ۱-۱۰)

۲- رد شدن پایان و انتها نیست (۱۱: ۱۱-۲۴)

۳- هدف نهایی خدا، بخشش و رحمت است (۱۱: ۲۵-۳۶)

VIIعملی شدن عدالت (۱۲: ۱-۱۵: ۱۳)

الف- در بدن- کلیسا (باب ۱۲)

ب- در جهان (باب ۱۳)

پ- در میان مسیحیان ضعیف و قوی (۱۴: ۱-۱۵: ۱۳)

VIIIنتیجه (۱۵: ۱۴-۳۳)

IXتوصیه و سلامها (باب ۱۶)

برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO