فهرست و توضیحاتی مختصر از مکان های کتاب مقدس: قدرون، قدیموت، قرتان، قرته، قرقع، قرقوز، قرنتس، قریت و قریت حصوت
قِدرُون (وادی سپاه) 2سموئیل 15: 23 Kidron
دره ای تنگ و عمیق که از نزدیکی کوهپایۀ اسکوپوس (Scopus) واقع در شمال اورشلیم شروع شده و به سمت جنوب آمده و سمت شرقی اورشلیم را از کوه زیتون جدا می کند و سپس به سمت جنوب شرقی، به سمت دریای مرده امتداد می یابد. قسمتی از این دره، محل تخریب و سوزانیدن تمثال ها و بت ها در زمان توبه و دگرگونی یهودا بود (1پادشاهان 15: 13؛ 2پادشاهان 23: 4، 6، 12؛ 2تواریخ 15: 16). داود پادشاهی هنگامی که از دست ابشالوم فرار می کرد از این دره عبور کرد (2سموئیل 15: 23) مطابق یوحنا 18: 1 عیسی مسیح نیز هنگام رفتن به جتسیمانی از این دره عبور نمود.
قُدِیموت (مشرق دور) تثنیه 2: 26 Kedemoth
1) صحرایی نزدیک آبهای گرم رود ارنون. از همین محل موسی قاصدانی را نزد سیحون، ملک اموریان فرستاد تا از وی برای عبور از سرزمینشان اجازه بگیرند.
2) شهری که موسی آن را به رؤبینیان داد (یوشع 13: 18). در یوشع 21: 37 جزو شهرهایی است که به خاندان لاویان بنی مراری داده شد. این شهر در شرق ماورای اردن (Trans-Jordan) قرار داشت. احتمالاً این شهر همان الزافران (Ez-zaferan) است که در 8 مایلی جنوب شرقی مدبا (Medeba) قرار دارد.
قَرتان (دو ده متداخل یکدیگر) یوشع 21: 32 Kartan
شهری در سبط نفتالی که بعد از شکست فلسطینیان به دست یوشع به خاندان بنی جرشون واگذار گردید (یوشع 21: 32). نام این شهر در 1تواریخ (6: 76) «قرتیایم» ذکر شده است. این شهر همان قریه القوریه (Khirbet elqureiyeh) واقع در 15 مایلی جنوب شرقی صور است.
قَرته (شهر) یوشع 21: 34 Kartah
شهر کوچکی در سبط زبولون که به لاویان بنی مراری واگذار گردید (یوشع 21: 34). نام این شهر در لیست معادل آن در کتاب 1تواریخ (6: 77) ذکر نشده است.
قَرقَع (بنیاد) یوشع 15: 3 Karkoa
مکانی واقع در مرز جنوبی یهودا و غرب قادش برنیع. به نظر می رسد که قرقع، همان عین القسیمه (Ain el-Qeseimeh)، باشد که در حدود سه مایلی شمال غربی چشمه ای است که به عین القدیرت (Ain el-Qudeirat) معروف است و در ناحیۀ قادش برنیع قرار دارد.
قَرقُور (بنیاد) داوران 8: 10 Karkor
محل اردوگاه لشگر مدیان به فرماندهی زبح و صلمونع که جدعون ایشان را شکست داد (داوران 8: 10-11). موقعیت جغرافیایی آن دقیقاً شناخته شده نیست ولی احتمال می رود که قرقور دشت کوچکی در قسمت جنوبی یبوق (Jabbok) واقع در شرق جلعاد باشد.
قُرِنتُس اعمال 18: 1 Corinth
شهر تجاری و با شکوه در یونان که در راه تجاری بین شرق و غرب قرار داشته و در قسمت شرقی آن کنخریه واقع بوده است (رومیان 16: 1).
سفالگری قرنتس و صنعت آن بسیار با اهمیت بوده و همراه با برنز به سایر قسمتهای مدیترانه صادر می شد.
صاحب دو بندر لیکوم در قسمت غربی و کنخریا در قسمت شرق بوده است. در سال 146 قبل از میلاد توسط رومی ها تخریب شد و تا صد سال به صورت مخروبه باقی بماند. بعد از آن ژولیوس سزار مجدداً آن را بنا کرد و تعدادی از رومی ها را ساکن آن منطقه ساخت. اخائیه (Achaia) به عنوان مرکز حکومتی و اگوستوس به عنوان فرمانروای آن منطقه از جانب او انتخاب شدند. از جمله شهرهای بسیار باشکوه یونان محسوب می گردید اما ساکنین آن بسیار شهوت ران و لذت طلب بوده و پرستش خدای مؤنث زهره و روسپیگری خادمه های آن قسمتی از مراسم مذهبی آنان محسوب می گردید. پولس در آنجا غالیون را ملاقات کرد. یهودیان مدعی بودند که وی قوانین را شکسته و خلاف شریعت موعظه می نماید (اعمال 18: 12-13).
شمال غربی معبد آپولو در این شهر، مرکز فروش شراب و گوشت بود که پولس در رسالۀ 1قرنتیان (10: 25) به آن اشاره کرده است.
در سال 52 میلادی پولس در طی سفر دوم بشارتی خود به قرنتس رفته و مژدۀ انجیل را به یهودیان و تمامی اهالی منطقه رسانید (اعمال 18: 1؛ 4-7؛ 10-11؛ 1قرنتیان 2: 1) و مدت 18 ماه در آنجا توقف نمود.
قِریَت (شهر) یوشع 18: 28 Kirjath
یک شهر بنیامینی که اغلب آن را با قریت یعاریم یکی می دانند.
قریت حصوت (شهر کوچه ها) اعداد 22: 39 Kirjath-hozoth
شهر موآبی که موقعیت جغرافیایی آن نامعلوم است. این مکان اولین جایی است که بالاق، بلعام را برد تا از آنجا قوم اسرائیل را لعنت کند و او در عوض لعنت، قوم را برکت داد.
برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |