زندگی روزمره مسیحی

چهار خصوصیتی که خدا برکت می‌دهد کدامند؟

5/5 - (1 امتیاز)

چهار خصوصیتی که خدا برکت می‌دهد کدامند؟

امروز می‌خواهم با شرح‌حال دانیال نبی پیامی تشویق‌آمیز تقدیم تو کنم. او صدها سال قبل از عیسی زندگی می‌کرد. زندگی او چیزهای زیادی به ما می‌آموزد که حتی در فرهنگی که با ارزش‌های الهی مخالف است زندگی برکت‌یافته از جانب خدا داشته باشیم.

در ایام دانیال نبی افراد بسیاری از قوم اسرائیل به اسارت بابلی‌ها در آمده بودند. نبوکدنصر که در آن زمان پادشاه بابل بود، بهترین و باهوش‌ترین جوانان عبرانی از جمله دانیال را برای تعلیم و آموزش به کاخ خود در‌آورد. او می‌خواست به آنان زبان جدید، فرهنگ جدید، عادت‌های جدید، غذای جدید، دین جدید و حتی اسامی جدید بدهد. این یک برنامه‌ریزی کاملاً بخصوصی بود.

اما دانیال از همراهی با این برنامه خودداری کرد، که از آن جمله امتناع از خوردن خوراک‌های معمول در خانوادۀ سلطنتی بود. در دانیال ۸:۱ چنین آمده: «دانیال در دل خود عزم کرد که خود را با طعام پادشاه و شرابی که وی می‌نوشید، نجس نسازد. پس از رئیس خواجه‌سرایان اجازه خواست تا خود را نجس نسازد» (ترجمۀ هزارۀ نو). بدون اینکه وارد جزئیات این مسئلۀ شویم که چرا دانیال معتقد بود خوردن خوراک پادشاه او را نجس می‌ساخت، نکته‌ای که اهمیت دارد این است که او اطمینان داشت که خواست نیکوی خدا برای او این نبود.

چند تن از دوستان دانیال نیز با او همراهی کردند، اما می‌توان از متن کتاب دانیال متوجه شد که اکثر مردان جوان عبرانی برخلاف دانیال، از نقشۀ نبوکدنصر را پیروی کردند.

در عوض، دانیال نصیحتی که در خروج ۲:۲۳ آمده را اطاعت نمود که گفته شده: «در عمل بد با اکثریت همراه مشو» (هزارۀ نو). وقتی دانیال در مقابل موج جمعیتی که برخلاف مسیر او حرکت می‌کردند ایستادگی کرد تا نقشۀ عالی خدا را دنبال کند، خدا نیز او را مورد لطف و رحمت خود قرار داد. او در دربار پادشاه خدمت کرد و بدون اینکه در ارزش‌های الهی خود با این دربار کوچکترین سازشی بکند، از مقامی به مقامی دیگر ترفیع یافت.

دانیال دارای چهار ویژگی بود  که منجر به برکت خدا در زندگی او شد. خدا همین ویژگی‌ها را از تو می‌خواهد تا در زندگی خود پرورش دهی. این چهار ویژگی عبارتند از:

۱-صداقت: او هرگز هویّت خود را فراموش نکرد

تو در مقابل یک انتخاب هستی: یا همرنگ جماعت شوی یا دگرگون شوی. رومیان ۲:۱۲ می‌گوید: «همشکل این جهان نشوید بلکه به وسیلۀ تجدید افکار، وجود شما تغییر شکل یابد تا بتوانید ارادۀ خدا را تشخیص بدهید (ترجمۀ مژده برای عصر جدید).

۲- انضباط: او بر خواهش‌های نفس و اشتهای خود مسلّط بود

کتاب مقدس می‌‌فرماید: «اجازه ندهید هیچ عضوی از بدن شما وسیله‌ای باشد برای گناه کردن، بلکه خود را کاملاً به خدا بسپارید و سراسر وجود خود را به او تقدیم کنید؛ زیرا شما از مرگ به زندگی بازگشته‌اید و باید وسیله‌ای مفید در دست خداوند باشید تا هدفهای نیکوی او را تحقق بخشید» (رومیان ۱۳:۶ ترجمۀ مژده برای عصر جدید). دانیال با عزمی راسخ تصمیم گرفت که تنها به این دلیل که توان انجام کاری را دارد به این معنا نیست که حتماً باید به آن کار دست بزند. تو هم می‌توانی همین تصمیم را بگیری و از امتیازاتی که جهان اطراف تو به تو پیشنهاد می‌کند، خودداری کنی.

۳- شهامت: او حاضر بود که به تنهایی مقاومت کند

حتی وقتی پسران دیگر عبرانی تصمیم گرفتند نقشۀ پادشاه را اجرا کنند، دانیال با آنان همراه نشد. او به خوبی می‌دانست که اکثریت اغلب مرتکب خطا می‌شود و برخلاف دوستانش این شجاعت را داشت که برای پیروی از راستی، حاضر به پرداخت هر بهایی باشد. کتاب مقدس می‌فرماید: «در ایمان استوار باشید. قوی و شجاع باشید» (اول قرنتیان ۱۳:۱۶ ترجمۀ فارسی کتاب مقدس انگلیسی NLT).

۴- فروتنی: او شخصی با تدبیر و اقتدار بود

با اینکه او درخواست‌های رهبران اطراف خود را نپذیرفت، اما فروتنی خود را همچنان حفظ ‌نمود. دانیال ۸:۱ می‌گوید که او «اجازه خواست» تا رژیم غذایی پادشاه را دنبال نکند. سپس به گفتگو پرداخت و بی آنکه دستوری گستاخانه صادر کند، پیشنهاداتی ارائه داد.

در مواجهه با فشار بزرگی که در آن روزگار بر دانیال وارد بود، او با صداقت، انضباط، شهامت و فروتنی زندگی کرد. در نتیجه خدا نیز او را مورد لطف خود قرار داد. خواست خدا برای تو نیز این است که مانند دانیال زندگی کنی و به رفتار اطرافیان توجه نکنی.

نوشتۀ کشیش ریک وارِن
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO