چرا تعیین حدّ و مرز در خدمت از اهمیت زیادی برخوردار است؟
چرا تعیین حدّ و مرز در خدمت از اهمیت زیادی برخوردار است؟
کشیش یا شبان عزیز، اگر شبیه اکثر کشیشان دیگر هستی، باید خسته یا بی رمق باشی. یک نظرسنجی نشان داده که 84 درصد از کل کشیش ها می گویند که هفت روزِ هفته بیست و چهار ساعت در اختیار جماعتشان قرار دارند!
اگر تو هم در چنین وضعیتی قرار داری، باید بدانی که هرگز نمی توانی با چنین سرعتی ادامه بدهی و درست به همین دلیل است که سال هاست از کشیشان و شبانان خواهش می کنم که در زندگی خود حدّ و مرزی قائل شوند.
حدّ و مرز چیست؟ حدّ و مرز فضایی است بین بارِ کاری و محدودیت های تو.
همۀ ما محدودیت هایی داریم. شاید یک کشیش باشی، اما خدا نیستی! و شکست ناپذیر هم نیستی.
متأسفانه، ما به عنوان انسان در تشخیص این محدودیت ها مهارت نداریم. ما دائماً تواناییهای خود را در حدّ خوبی می دانیم و موانع را دستکم میگیریم و به زمانی که برای هر کار لازم است توجهی نداریم.
علاوه بر همۀ این ها، ما در فرهنگی زندگی میکنیم که مدام به کشیشها چنین القاء می کنند که: «شما میتوانید هر کاری انجام دهید! و همۀ آنها را تحمّل کنید! و می توانید هر آنچه که می خواهید باشید!»
اما این ها صحّت ندارد. تو می توانی همۀ آن چیزهایی باشی که خدا برایت در نظر دارد، اما نه هر چیزی که خودت بخواهی. در زندگی تو محدودیت هایی وجود دارد و درک آن محدودیت ها و ایجاد حدّ و مرز، پیامدهای مهمی برای زندگی و هم برای خدمت تو دارد.
در زیر به چهار مزیّت زندگی با حدّ و مرز می پردازیم:
1- ذهن سالم تری خواهی داشت. وقتی حدود خدمت تو مناسب باشد، همیشه در حال دویدن و نگران نخواهی بود و آرامش بیشتری خواهی داشت. ودرست به همین خاطر وقت بیشتری برای تفکر و تعمق خواهی داشت.
2- بدن سالم تری خواهی داشت. استرس یا فشار عصبیِ بی امان و پی در پی به بدن تو آسیب جدّی می رساند. برای این که بدن تو بتواند خود را ترمیم کند به استراحت نیاز مبرم داری. رانندگان ماشینهای مسابقهای که در حدّ بالایی کارآیی دارند، توقفهای مکرّر برای تعمیرات ماشین خود دارند. اگر میخواهی خدمت تو کارآیی بیشتری داشته باشد، تو هم مانند رانندگان مسابقه های فرمول 1 توقف هایی برای تعمیرات در نظر داشته باش. هرگز نمی توانی ماشینی را که با سرعت 200 مایل در ساعت حرکت می کند، تعمیر کنی. وقتی دائماً در حال حرکت هستی نمی توانی به تعمیر دست بزنی!!!و در ضمن وقتی بدن تو دائم در فعالیت است، وقتی برای ترمیم وجود ندارد.
3- روابط سالم تری خواهی داشت. بدون داشتن حدّ و حدود در خدمت، روابط ما آسیب می بیند. خانواده و دوستان تو نمی توانند از گذراندن وقت با تو بهترین استفاده را بکنند و همیشه ته مانده ها برای آنها باقی می ماند. در واقع، بدون تعیین حریم ها، درگیری های بیشتری را هم در روابط خود تجربه می کنی. حریم ها یا حدّ و مرز، وقت بیشتری در اختیار تو می گذارد تا با افرادی که در زندگی ات هستند فرصت های بیشتری برای صحبت، گوش سپردن و دلداری داشته باشی و بدون این که برای رویداد بعدی هر گونه نگرانی یا شتابی داشته باشی، از این وقت خود لذت کافی ببری.
4- بیش از پیش در دسترس خدا خواهی بود تا از تو استفاده کند. وقتی کارهای زیادی بر سرت ریخته، تمام حواست به این است که به نوعی به بقای خود ادامه دهی و چیزی برای ارائه نداری. به حدّی مشغول هستی که وقتی برای شنیدن صدای خدا نداری. و آن قدر مشغول هستی که برای فرصت هایی که خدا می خواهد هر روز به تو بدهد تا وسیله ای در دست های او باشی، وقت نداری. تعیین حدّ و حدود به تو وقت و فضای کافی برای شنیدن صدای خدا و خدمت به او می دهد.
آیا می خواهی این چهار مزیت را برای داشتن یک زندگی بدون هر گونه شتاب و عجله تجربه کنی؟ به طور منظم کارهایت را هَرَس کن و این کار را بخشی از تقویم خدمتی خود قرار بده تا زندگی و خدمتی بدون هر گونه شتاب و عجله داشته باشی.
یکی از کارهایی که برای کسب آرامش انجام می دهم پرورش گُل رُز است و این را یاد گرفته ام که اگر می خواهم در فصل بعدی هم گُل رُزی داشته باشم، باید گیاهانم را هَرَس کنم.
یک سال وقتی برای هَرَس کردن آماده می شدم، هنوز تعداد زیادی شاخه با غنچه در انتظار شکوفه دادن بود. آیا می دانید قطع کردن گُل رُزهایی که هنوز شکوفه نداده اند چقدر کار سختی است؟ دست زدن به چنین کاری برایم دردآور بود، اما ناچار بودم که این کار را بکنم.
چرا باغبان ها گیاهان را هَرَس می کنند؟ برای سلامتی گیاه و باروری بیشتر در فصل بعدی. اگر هَرَسی صورت نگیرد، در فصل بعد خبری از گل های زیبا نخواهد بود.
آنچه در مورد باغبانی صادق است در مورد خدمت تو هم صدق می کند. در هر سال جدید از خدمت تو، فعالیت های جدیدی اضافه می شوند و شاید در سال جدید با کارهایی مشغول هستی که یک سال پیش انجام نمی دادی.
اما درست نیست که بدون بریدن بعضی کارهای سابق، چیزی به برنامه هایت اضافه کنی.
برای این که وقت ها و زندگی پرثمری داشته باشی، باید فعالیت های خود را هَرَس کنی.
نیرویی را که در تعیین حدّ و مرز در زندگی و خدمت تو نهفته است، دست کم نگیر.
نوشتۀ کشیش ریک وارِن- 15 مارس 2023
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |