کتاب مقدس

ملاقات فرزانگان از مریم و عیسای مسیح در ایام کودکی اش

5/5 - (1 امتیاز)

ملاقات فرزانگان از مریم و عیسای مسیح در ایام کودکی اش

این بخش مربوط به دورانی از زندگی عیسی است که او بین 40 روزه تا 2 ساله بوده است (متی 2: 16؛ لوقا 2: 22 و 39). این زمان تا 2 سالگی در نظر گرفته می شود چرا که مدت زمان 2 سال دلالت بر زمانی می کند که ستاره برای اولین بار ظاهر شد و آن ها مسافرت خویش را آغاز نمودند. این سفر ماه ها طول می کشید، به طوری که باعث می شد فرزانگان دقیقاً در زمان تولد مسیح در آن جا نباشند. در عین حال هیرودیس برای حصول اطمینان، حداکثر زمان را در نظر گرفت. بر خلاف آن چه ما معمولاً تصور می کنیم، طفل در آن زمان لااقل در آخور نبود بلکه در خانه (آیۀ 11، به لوقا 2: 6- 7 مراجعه شود).

این فرزانگان احتمالاً پارسی بودند و از سرزمین بابل که در این زمان تحت حکومت ایران بود، می آمدند. بابل در واقع سرزمینی بود که نژاد انسان از آن جا ریشه گرفته بود. بابل سرزمین ابراهیم بود. بابل سرزمین اسارت یهودیان و جایی بود که حتی در آن موقع یهودیان زیادی در آن جا زندگی می کردند. فرزانگان از لحاظ اجتماعی به طبقۀ دانشمندان و حکمای درباری تعلق داشتند. احتمالاً آنان با کتب یهودی آشنایی داشتند و برای آنان، انتظار کشیدن برای ماشیحِ پادشاه، موضوع غریبی نبود. بابل سرزمین دانیال بود، بنابراین فرزانگان قطعاً از 70 هفتۀ نبوت دانیال خبر داشتند. آن ها همچنین می بایستی در ارتباط با نبوت بلعام دربارۀ «ستارۀ طلوع کنندۀ یعقوب» (اعداد 24: 17). چیزهایی شنیده باشند. فرزانگان اشخاصی والامقام بودند، چرا که اجازۀ دخول به دربار هیرودیس به آن ها داده شد. آن ها معمولاً سه نفر در نظر گرفته می شوند. اما متن اناجیل در هیچ جایی تعداد دقیقی از آنان ارائه نمی دهد. شاید آنان بیش از سه نفر بودند، چرا که در آن زمان از لحاظ امنیتی معمولاً ترجیح داده می شد که در مسافرت های طولانیِ چند هزار کیلومتری که شامل عبور از صحرا و راه های خطرناکی که هر آن احتمال روبرو شدن با دزدان و راهزنان می بود، در گروه های بزرگتری حرکت کنند.

آمدن فرزانگان از طرفی، به طور سمبولیک، حاکی از تعظیم حکمت سرزمین های دور در مقابل پادشاه مولود است و از طرف دیگر، به منظور جلب توجه شهر اورشلیم به آمدن پادشاه مولود می باشد. موضوع مهم دیگر که احتمالاً خود فرزانگان از آن ناآگاه بودند، این بود که آن ها در واقع خرج سفر این کودک را به مصر تأمین نمودند. والدین او فقیر بودند و بدون طلایی که هدیۀ فرزانگان بود، فرار از چنگال هیرودیس غیر ممکن می بود. در عین حال سفر فرزانگان و بازگشت آنان به کشورشان احتمالاً زمینه را برای موعظۀ انجیل در آن سرزمین فراهم نمود.

برگرفته از کتاب راهنمای کتاب مقدس از انتشارات شورای کلیسایی 222

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO