پاسخ به اسلام

مقایسه زن در اسلام و مسیحیت: زنان در فردوس

رای بدهید

زنان در فردوس

انجیل به قلم متی شاگرد مسیح، واقعه ای را برای ما نقل می کند که خود عیسی مسیح هیچ شک و شبهه ای را برای ما در باره این موضوع به جا نمی گذارد. در این انجیل می خوانیم که یک گروه یهودی نزد عیسی آمدند و خواستند عیسی مسیح را در باره موضوعی که در آن دوره از زمان بسیار مورد بحث بود، غافلگیر کنند و آن موضوع زندگی و وضعیت ازدواج پس از قیامت بود.(انجیل متی فصل 22 آیه 23-31)

" همان روز صدوقیان كه منكر رستاخیز مردگان هستند نزد او آمدند و از او سؤال نمودند: ای استاد، موسی گفته است كه هرگاه شخصی بدون فرزند بمیرد برادرش باید با زن او ازدواج كند و برای او فرزندانی به وجود آورد. باری، در بین ما هفت برادر بودند، اولی ازدواج كرد و قبل از آنكه دارای فرزندی شود، مُرد و همسر او به برادرش واگذار شد. همین‌طور دومی و سومی تا هفتمی با آن زن ازدواج كردند و بدون فرزند مُردند. آن زن هم بعد از همه مرد. پس در روز قیامت آن زن همسر کدام‌ یک از آنها خواهد بود زیرا همهٔ آنان با او ازدواج كرده بودند؟

عیسی جواب داد: «شما در اشتباهید! نه از كلام خدا چیزی می‌دانید و نه از قدرت او !در روز رستاخیز کسی نه زن می‌گیرد و نه شوهر می‌کند، بلكه همه در آن عالم مانند فرشتگان آسمانی هستند."

بنابراین، نقشه خدا از ازل این بوده که هر کسی که به او ایمان داشته باشد، در آسمان در کنار سایر فرشتگان مشغول پرستش و عبادت و اعلام قدوسیت او خواهد بود. و خدا خود نیز در میان آنها ساکن خواهد بود و قلوب همگان را با شادی آسمانی و خارج از وصفی خشنود می سازد! هر قدر هم در باره این موضوع بیندیشیم، نمی توانیم آنچه را که خدا برای ما در آسمان تدارک دیده، کاملاً درک کنیم. پولس، رسول عزیز و محبوب شاید بهترین جلوه را از تجربه اش به ما ارائه می دهد هنگامی که خدا به او اجازه داد تا به آن فضای مبارک منتقل شود. او چنین شهادت داد:

"آنچه را كه هرگز چشمی ندیده و گوشی نشنیده

و به‌خاطر انسانی خطور نكرده است،

خدا برای دوستداران خود مهیّا نموده است."

(1 قرنتیان 2: 9 نقل قولی از اشعیاء نبی)

در اینجا شاهد آن هستیم که در جایی که قدوسیت ساکن است، جایی برای ناپاکی ها و تاریکی در قلمرو درخشان نور وجود ندارد. خدا قدوس است و آسمان را برای مقدسین خود و آتش را برای شریران تدارک دیده است. این کاملاً بی معنی است که این دو را با هم بیامیزیم. و تفاوت بسیار زیادی بین لذایذ زمینی که با آنها آشنایی داریم و خوشیهای آسمانی که واقعاً غیرقابل تصور است، وجود دارد. ما به همه موارد ذکر شده در بالا اشاره کردیم تا به راحتی متوجه شویم که چه تفاوتی در دیدگاه های دو ایمان مختلف وجود دارد. و مسلماً کاملاً روشن است که تفاوت در این میان بسیار فاحش است.

علاوه بر این، در کتاب الاسرا و المعراج به قلم ابن سرن از زبان محمد نقل شده است که او سفر یک شبه از بیت المقدس به هفت آسمان را طی کرد.

در کنار بسیاری چیزهایی اظهار داشت، وی در مورد فردوس هایی که برای مسلمانان تدارک دیده شده شرح می دهد که در هر یک از آنها انواع میوه چیده نشده و مجاز برای تناول کردن وجود دارد و نیز نهرهایی از عسل، شیر و شراب که مؤمنان در آن شنا می کنند و باده گساری می کنند. در حالی که او نظاره گر اینها بود، کاخهایی را از شیشه، یاقوت کبود و الماس دید که تا کنون نظیرش را هرگز ندیده بود. وقتی او وارد این کاخها شد، در هرکدام از آنها هفتاد بستر طلا و زمرد دید که روی آنها باکره هایی دراز کشیده بودند که هرگز مردی آنها را لمس نکرده بود و آنها برای دامادهایشان آماده شده بودند…

وقتی این توصیفات به گوش اصحاب و پیروانش رسید، سؤالهای زیادی شد.از جمله اینکه: آیا در فردوس برین اجازه دارند رابطه جنسی داشته باشند. وقتی یکی از پیروانش این سؤال را مطرح کرد که: " آیا در فردوس رابطه جنسی خواهیم داشت؟" پیامبر با ایراد سخنانی با تأکید بسیار بر شدت تمایلات جنسی اظهار داشت: «در بهشت کسی بدون زن نمی ماند». وقتی شخصی دیگر از او پرسید که چگونه ممکن است که یک مرد در طول یک روز با هفتاد دختر جوان رابطه جنسی داشته باشد، پاسخ می دهد: «به او قدرت یکصد مرد داده خواهد شد»!

 

این در شرایطی است که وقتی قرآن را مورد مطالعه قرار می دهیم، این موضوع عیناً در آنجا نیز بارها به همین شکل مطرح شده است. چنین به نظر می آید که الله نه تنها فردوس جاودانی را به مؤمنانش پاداش می دهد بلکه هر آنچه دلهای دنیوی آنها از شراب و شیر و عسل و میوه و زنان بیشمار در این دنیا تمایل داشته نیز به آنها اهداء می نماید. در سوره آل عمران آیه ۱۴ این نکته به وضوح آمده و همینطور در سوره نساء آیه ۶۵ نیز بر آن تأکید شده، و اشاره به این موضوع در جاهای مختلف قرآن بارها تکرار شده است.

این کاملاً واقعیت دارد، که هرجا در قرآن از این موضوع بحثی به میان آمده، با روش بخصوصی ادا شده است هدف خاصی بوده که در علمای اسلامی معروف است به روش «تنبیه و پاداش»: قرآن به این ترتیب به شخص مسلمان(یعنی مردها) وعده می دهد که به هر آنچه به عنوان پاداش وفاداری و پایبندی به ایمانش در این جهان به آن تمایل دارد خواهد رسید. از سوی دیگر اگر به ایمانش پشت کرده و مرتد شود، مکرراً به او اخطارهای شدیدی داده می شود.

یعنی درحالی که کسی را تهدید می کنی از او دلجویی نیز می کنی (که اصطلاحاً به این روش، زردک در یک دست و چوب دستی در دست دیگر می گوییم)، برخوردی که شایسته یک خدای قدوس نمی باشد! و آنچه مرا بُهت زده و حیران می سازد این است که هر وقت به چنین عباراتی برمی خورم چنین بنظر می رسد که فقط مردان از چنین امتیازاتی برخوردارند!

(توضیح: ترجمه ادامه این مقاله به زودی درج خواهد شد.)

نوشته: سلمان حسن جبّار

منبع مقاله به زبان انگلیسی:

//www.answering-islam.org/Women/place.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO