پاسخ به اسلامکتاب افسانۀ معجزات قرآن

کتاب افسانۀ معجزات قرآن: فصل اول، معجزات علمی- مسئلۀ پست‌ترین جای زمین (قسمت بیست و چهارم)

رای بدهید

کتاب افسانۀ معجزات قرآن: فصل اول، معجزات علمی- مسئلۀ پست ترین جای زمین

(قسمت بیست و چهارم)

پست‌ترین جای زمین

بحرالمیت نام دریاچه ای است با ارتفاع 420 متر زیر سطح دریاهای آزاد مابین اردن و فلسطین. این دریاچه که در 30 کیلومتری شهر اورشلیم قرار گرفته، پست ترین نقطه در کرۀ زمین می باشد. یکی از معجزه تراشان قرآن به نام علی اکبر رائفی پور در کتاب «فراماسونری دجال آخرالزمان» مدعی است قرآن چهارده قرن پیش این موضوع علمی را می دانست زیرا در سورۀ روم به آن اشاره کرده است:

الم (1) غُلِبَتِ الرُّومُ (2) فِی أَدْنَى ألارْضِ … (3)

الم (1) روم شکست خورد (2) در نزدیکترین سرزمین ……….. (ترجمۀ الهی قمشه ای)

روم در شهر اورشلیم از سپاه ایران شکست خورده است. رائفی پور معتقد است معنای ادنی در این آیات «پست ترین» می باشد نه نزدیکترین؛ و چون اورشلیم نزدیک بحرالمیت یعنی پست ترین جای زمین قرار دارد این آیه را می توان از معجزات علمی قرآن محسوب کرد. این تعبیر چند اشکال اساسی دارد که معجزه بودن آن را باطل می سازد.

اشکال اول

کلمة «ادنی» از ریشة «دنی» می باشد که معانی مختلفی در زبان عربی دارد اسم تفضیل مذکر آن «ادنی» و اسم تفضیل مونث آن «دنیا» است. چند مورد از معانی این واژه را ذکر می کنیم:

1 – کم 2- نزدیک 3 – پست و بی ارزش

این کلمه بیست بار در قرآن آمده و در هر سه معنای مذکور استفاده شده برای مثال:

مَا یَکُونُ مِن نَّجْوَى ثَلَاثَةٍ إِلَّا هُوَ رَابِعُهُمْ وَلَا خَمْسَةٍ إِلَّا هُوَ سَادِسُهُمْ وَلَا أَدنَى مِن ذَلِکَ وَلَا أَکْثَرَ إِلَّا هُوَ مَعَهُمْ أَیْنَ مَا کَانُوا (مجادله، 7)

هیچ رازی را سه کس با هم نگویند جز آن که خدا چهارم آن ها و نه پنج کس جز آن که خدا ششم آن ها و نه کمتر از آن و نه بیشتر جز آن که هر کجا باشند او با آن هاست.

قَالَ أَتَسْتَبْدِلُونَ الَّذِی هُوَ أَدنَى بِالَّذِی هُوَ خَیْر

گفت آیا چیزی پست را جایگزین چیزی بهتر و با ارزش تر می کنید؟ (بقره،61)

ثُمَّ دَنَا فَتَدَلَّى (8) فَکَانَ قَابَ قَوْسَیْنِ أَوْ أَدنَى (9)

سپس به او نزدیک شد. تا به قدر دو کمان و یا نزدیکتر از آن (نجم،  8-9)

آری چنان چه می بینید و آقای رائفی پور نیز گفته، یکی از معانی ادنی، «پست» می باشد ولی پست نه از نظر ارتفاع، بلکه از نظر ارزش و مقام. (مطابق بقره، 61 ) در زبان عربی هرگز به چیزی که کم ارتفاع باشد «اَدنی» گفته نمی شود زیرا لغت صحیح برای آن اَخفَض (یعنی پست از نظر ارتفاع) می باشد. برای بررسی بیشتر به بحث زیر توجه کنید:

ادنی از ریشة دنی و دنائت است. مطابق تمام فرهنگ های لغت فارسی و عربی دنائت به صفات رذیله در انسان اطلاق می شود. به معانی کلمة «دنی» در معروف ترین لغتنامه های جهان اسلام دقت کنید:

فرهنگ معین: پست و حقیر، نانجیب.

فرهنگ عمید: پست و حقیر، ناکس، خوار، فرومایه، دون.

لغت نامة دهخدا: نانجیب، ناکس، پست و دون، خسیس، پست فطرت.

(پاورقی 30): خوانندگان محترم برای اطمینان بیشتر می توانند به خود این لغت نامه ها مراجعه کنند.

فرومایگی و نانجیب بودن یک صفت رذیله در آدمی است و لغت نامه ها با آوردن امثال این کلمات بعد از کلمة پست، مشخص کرده اند که منظور را از پست بودن، پستی به لحاظ ارزش و صفات اخلاقی است و دنائت همان رذالت (رذل بودن) می باشد.

انسانی که رذل و پست فطرت باشد صفت دنی و دنائت را برای او به کار می برند و می گویند:

هُوَ رَجُلٌ دَنی       یعنی: او مرد پست فطرتی است

ولی انسانی که کوتاه قد باشد هرگز به او نمی گویند: هُوَ رَجُلٌ دَنی (غلط)

شما نظیر جملة اول را بارها شنیده اید ولی نظیر جملة دوم را از هیچ عربی نه شنیده اید و نه خواهید شنید زیرا دنی هرگز به مفهوم کوتاهی قد یا کمی ارتفاع نیست و هیچ گونه کاربردی در این معنا ندارد.

شاهد مثال دیگر برای آن کلمة «دنیا» است. دنیا (جهان) اسم مؤنث «ادنی» می باشد. جهانی که ما در آن زندگی می کنیم لقب های مختلفی دارد که هر کدام از این لقب ها به خاطر یکی از خصوصیاتی که جهان دارد روی آن گذاشته شده است. یکی از معروف ترین لقب های جهان، دنیاست و دنیا یعنی پست و کم ارزش. مردم از قدیم به وجود دو جهان قبل از مرگ و بعد از مرگ (آخرت) قائل بودند که اولی فانی و زودگذر است (دنیا) ولی دومی جاودانه و ابدی است (آخرت). ایشان معتقد بودند زندگی این جهان و ثروت هایی که دارد در مقابل زیبایی های جهان آخرت پست و بی ارزشند به همین دلیل جهانی را که در آن زندگی می کنیم «دنیا» یعنی پست و بی ارزش لقب داده اند.

پس «ادنی» در زبان عربی هرگز به مفهوم پست از نظر ارتفاع استفاده نمی شود ولی اَخفَض در هر دو معنی (پست از نظر ارتفاع و پست از نظر ارزش) به کار می رود. ضمناً در تمامی زبان ها نظیر چنین کلماتی وجود دارند. برای روشن تر شدن این موضوع از خود زبان فارسی یک مثال می آوریم:

کلمۀ «والا»

این کلمه دارای دو معنی است: 1- بالا (از نظر مقام و مرتبه)  2- ارزشمند

کلمة «والا» گرچه به ظاهر با کلمة «بالا» هم معنی است ولی هرگز نمی توان در تمام جملات، آن ها را جایگزین یکدیگر کرد. در برخی موارد می شود ولی در برخی موارد هرگز امکان ندارد. به این جملات دقت کنید:

علی جایگاه والایی نزد پدرش دارد—جایگزین—علی جایگاه بالایی نزد پدرش دارد—(صحیح)

حسن به درجاتی والا رسیده است—جایگزین—حسن به درجاتی بالا رسیده است—(صحیح)

فشار هوا خیلی بالا بود—جایگزین—فشار هوا خیلی والا بود—(اشتباه)

کودک از بالای دیوار به پایین افتاد—جایگزین—کودک از والای دیوار به پایین افتاد—(اشتباه)

چنان چه می بینید کلمة «بالا» را همیشه می توان جایگزین کلمة «والا» کرد زیرا کلمة «بالا» هم مفهوم مادی دارد و هم معنوی، ولی کلمة «والا» را نمی توان؛ زیرا کلمة «والا» فقط مفهوم معنوی دارد (ارزش و قدر و منزلت) و هرگز به مفهوم بالا بودن از نظر ارتفاع یا حجم و وزن و فشار نیست:

کلمات «ادنی» و «اخفض» در معنای پست بودن نیز درست مانند کلمات «بالا» و «والا» در زبان فارسی اند. یعنی «اخفض» هم مفهوم مادی دارد و هم معنوی، ولی «ادنی» فقط مفهوم معنوی دارد (پست از نظر ارزش و منزلت) و هرگز به مفهوم پست از نظر ارتفاع نیست. به یقین اگر قرآن کتاب خدا بود و خدا واقعاً می خواست به بحرالمیت به عنوان کم ارتفاع ترین نقطة زمین اشاره کند حتماً واژۀ درست این مفهوم که «اخفض» می باشد را استفاده می کرد و هرگز به غلط «ادنی» را برای آن به کار نمی برد زیرا خدا از هر چیز آگاه است. مترجمین قرآن نیز چون این موضوع را می دانند همگی سراغ معنای سوم این کلمه رفته اند و آن را «نزدیک ترین» معنا کرده اند که درست است.

اشکال دوم

بنا به گفتة تاریخ و اعتراف خود رائفی پور، شکست روم در شهر اورشلیم اتفاق افتاده. ارتفاع اورشلیم از سطح دریاهای آزاد 750 متر است و 30 کیلومتر با بحرالمیت فاصله دارد. اورشلیم نه تنها پست ترین نقطة زمین نیست بلکه بیش از 1100 متر نیز بلندتر از بحرالمیت است و تقریباً جای مرتفعی است.

جناب رائفی پور برای این که بتواند این اشکال را سرپوش بگذارد می گوید: گرچه شکست روم در خود بحرالمیت اتفاق نیفتاده ولی اورشلیم جزو مناطق اطراف بحرالمیت است و مناطق اطراف بحرالمیت (شهرهای فلسطین و اردن) پست ترین سرزمین جهان می باشند.

ادعای اول جناب رائفی پور (گذاشتن پست ترین به جای نزدیک ترین) فقط یک خیال بافی بود ولی ادعای دوم ایشان دیگر خیال بافی نیست و دروغی است بزرگ برای فریب مردم. برای اثبات دروغ ایشان به این بحث جغرافیایی خوب دقت کنید:

گرچه دریاچة بحرالمیت پست ترین نقطه در کرۀ زمین است ولی چنان چه در جدول و نمودار می بینید مناطق و شهرهای اطرافش تفاوت بسیار فاحشی با آن دارند. برای اطمینان بیشتر از صحت ارتفاع شهرهای فلسطین می توانید به اینترنت یا کتاب های جغرافیا مراجعه کنید.

ارتفاع شهرهای فلسطین و اردن در اطراف بحرالمیت

نام شهر ارتفاع کشور
اریحا 250- فلسطین
العوجا 230- فلسطین
دیوک 140- فلسطین
بیت لحم 775+ فلسطین
بیت ساحور 650+ فلسطین
وادی سیر 900+ اردن
الخلیل 930+ فلسطین
زرقا 700+ اردن
تفوح 880+ فلسطین
جنین 265+ فلسطین
طولکرام 150+ فلسطین
اربد 620+ اردن
جولان 940+ فلسطین
ناصره 504+ فلسطین
جبلزیتون 807+ فلسطین
الجلیل 600+ فلسطین
کفر مالک 780+ فلسطین
سلط 820+ اردن

 

نام شهر ارتفاع کشور
دیریاسین 800+ فلسطین
بیت عنان 700+ فلسطین
اورشلیم 750+ فلسطین
کرک 930+ اردن
الشیوخ 900+ فلسطین
حوسان 800+ فلسطین
عجلون 760+ اردن
رام الله 850+ فلسطین
نابلس 550+ فلسطین
بیتا 570+ فلسطین
کفر قاسم 125+ فلسطین
خان یونس 75+ فلسطین
بیت حانون 50+ فلسطین
رفح 48+ فلسطین
غزه 45+ فلسطین
جبالیا 35+ فلسطین
حیفا 30+ فلسطین
بیت لاهیا 30+ فلسطین

 

همان طور که در جدول و نمودار می بینید ارتفاع اکثریت قریب به اتفاق شهرهای فلسطین تفاوت بسیار زیادی با بحرالمیت دارند و علی رغم این که پست ترین نقطة زمین، نزدیک فلسطین است؛ خود فلسطین از سرزمین های تقریباً مرتفع زمین محسوب می شود.

منطقة فلسطین میان دو دریای بحرالمیت و دریای مدیترانه واقع است. چنان چه در نقشه می بینید شهر اورشلیم تقریباً وسط این دو دریا قرار گرفته و فاصله اش از هر دو دریای مدیترانه و بحرالمیت تقریباً مساوی است. ارتفاع بحرالمیت «420» درجه زیر سطح دریاهای آزاد و ارتفاع مدیترانه «صفر» می باشد زیرا مدیترانه جزو دریاهای آزاد دنیاست که ارتفاع مناطق مختلف جهان با معیار آن ها سنجیده می شود.

سواحل بحرالمیت پست و کم ارتفاع دیده می شوند ولی هر چه قدر از دو طرف آن، به سمت فلسطین یا اُردن می آییم ارتفاع مناطق به صورت صعودی بالا می روند. اوج این ارتفاع در الخلیل (930+) است. با گذر از الخلیل به سمت مدیترانه دوباره از ارتفاع مناطق کاسته می شود تا این که در ساحل مدیترانه ارتفاع به صفر می رسد. اورشلیم و غزه مابین الخلیل و مدیترانه اند. ارتفاع اورشلیم 750 متر است ولی غزه فقط 45 متر ارتفاع دارد زیرا غزه به مدیترانه نزدیک تر است.

تفاوت ارتفاع اورشلیم با بحرالمیت 1170 متر(420+750) است (نزدیک دو برابر) در حالی که با دریای مدیترانه فقط 750 متر تفاوت ارتفاع دارد. شباهت ارتفاع اورشلیم به ارتفاع دریای مدیترانه، نزدیک تر از ارتفاع بحرالمیت است. بنابراین اگر کسی بخواهد ارتفاع اورشلیم را با یکی از این دو دریا مقایسه کند، دریای مدیترانه در اولویت می باشد نه بحرالمیت ولی جناب رائفی پور اورشلیم را جزو بحرالمیت حساب کرده نه مدیترانه. چرا؟

پاسخ واضح است زیرا مدیترانه پست ترین نقطة جهان نمی باشد تا به درد جناب رائفی پور بخورد. جناب رائفی پور برای این که بتواند معجزه های خیالی اش را به خورد مردم عوام و ساده دل بدهد دریایی به بزرگی مدیترانه را به طور کل نادیده گرفته و تمام تأکید و تمرکزش را روی دریاچه ای بسیار بسیار کوچک به نام بحرالمیت قرار داده تا بلکه بتواند معجزۀ ساختگی اش را موجه جلوه دهد.

آری بحرالمیت پست ترین نقطة زمین است ولی برخلاف گفتة رائفی پور مناطق اطرافش (فلسطین) پست ترین سرزمین جهان نمی باشند خصوصاً منطقه ای که اورشلیم در آن واقع شده و سپاه روم نیز در این شهر از ایران شکست خورده اند. چنان چه می بینید با هیچ وسیله ای نمی توان واژۀ «ادنی الارض» را به شهر اورشلیم که شکست روم از ایران در آن جا اتفاق افتاده چسباند. زیرا اورشلیم هرگز نه خودش پست ترین نقطة زمین است و نه جزو کم ارتفاع ترین سرزمین جهان. زیرا کم ارتفاع ترین سرزمین جهان کشور هلند می باشد که ارتفاع اکثر شهرهایش نزدیک به سطح دریاهای آزاد است و با ارتفاع شهرهای فلسطین چند صد متر تفاوت دارند. به مقایسة جغرافیایی این دو سرزمین دقت کنید:

نام کشور جمعیت مساحت متوسط ارتفاع از سطح دریا
هلند 7/16 میلیون 41526 11+
فلسطین 5 میلیون 770/20 بیش از 200+

ارتفاع شهرهای هلند

نام شهر ارتفاع
آلمیره 2-
اوترخت 4+
اسخیدام 1-
لی لیاستاد 3-
زایست 4+
آمستردام 7+
تیلبورخ 15+
لیدن 0
امن 23+
دلفت 0
لیوواردن 3+
هلیفرسوم 15+
آمستل فین 1-
فنین دال 6+
نیووه خین 1+
آلفن آندرین 2+
فلاردینگن 1+
کاپله اندن ایسل 2-
هاردنبرخ 9+
دوتینخم 14+
فلسن 6+
اوسترهاوت 5+

 

نام شهر ارتفاع
بردا 8+
روتردام 7-
اسپیکنیسه 1-
لیدسخندام 0
آمرسفورت 8+
زوترمیر 3-
خاودا 0
هورن 1-
وستلاند 1+
آلکمار 1+
هلموند 18+
خنگلو 18+
روزن دال 3+
آپلدورن 17+
آرنهیم 14+
دوردرخت 1+
زووله 4+
کات ویک 5+
دن هلدر 1+
ترنوزن 4+
اسمالینگرلند 1+
بارنه فلد 10+

 

متوسط ارتفاع هلند 11+ است در حالی که متوسط ارتفاع فلسطین بیش از 200+ می باشد. کشور هلند کمترین متوسط ارتفاع را در میان کشورهای جهان دارد زیرا نزدیک به 27 درصد از مساحت آن عملاً در ارتفاعی زیر سطح دریاهای آزاد قرار گرفته است.

منظور قرآن از واژۀ ادنی الارض

چنان چه تمامی مترجمین قرآن نیز نوشته اند معنای «اَدنی الارض» «نزدیک ترین سرزمین» است که به فلسطین اشاره دارد. روم و ایران دو ابر قدرت در زمان های قدیم بودند که صدها سال حکمرانی کردند و همیشه نیز باهم در جنگ بودند. گاهی روم از ایران شکست می خورد و گاهی ایران از روم و این موضوع تبدیل شده بود به یک عادت میان این دو کشور. یک شهر گاهی دست روم بود گاهی دست ایران. گاهی روم شهری را از ایران می گرفت و گاهی ایران از روم. لذا به راحتی می شد حدس زد طرفی که امسال شکست خورده سال بعد یا چند سال دیگر پیروز خواهد شد. درست مثل وضعیت بمب گذاری های داعش در عصر معاصر که همه به راحتی می توانیم بمب گذاری های دیگرشان را حدس بزنیم.

شکست و پیروزی های روم و ایران از یکدیگر آنقدر زیاد است که قابل شمارش نیستند ولی اکثرشان در ارمنستان، ترکیه، سوریه و لیبی اتفاق می افتاد که بسیار دور از مکه بودند ولی در سال هشتم بعثت، جنگ روم و ایران در اورشلیم مرکز فلسطین اتفاق افتاد که بسیار نزدیک تر از مناطق قبل، به مکه بود. روم در این جنگ شکست خورد و اورشلیم به دست ایرانیان افتاد و چون اعراب، ایرانیان را از نژاد پست می دانستند و از روم طرفداری می کردند از پیروزی ایران در این جنگ ناراحت شدند ولی با توجه به اینکه شکست و پیروزی میان ایران و روم دائماً تکرار می شد محمد سوره ای بنام روم آورد و برای دلداری اعراب به آن ها چنین گفت:

روم شکست خورد (2) در نزدیک ترین سرزمین، ولی آنها بعد از این شکست پیروز خواهند شد (3) در چند سال آینده. گذشته و آینده از آن خداست و در آن روز مؤمنان (اعراب) شاد خواهند گردید. (4) از یاری خداوند. خداوند هر که را بخواهد یاری می کند و او عزیز و رحیم است (5)

جناب رائفی پور خیال می کند با این معجزات ساختگی، ارزش قرآن را بالا می برد غافل از این که اگر «ادنی الارض» را از مفهوم «نزدیک ترین سرزمین» به «پست ترین زمین» تغییر دهیم نه تنها معجزه ای برای قرآن درست نمی شود بلکه دو اشکال علمی بزرگ نیز برای قرآن پدید می آید. 1- پست ترین نقطة زمین بحرالمیت است ولی سپاه روم در اورشلیم شکست خورده و اورشلیم جای بلند و مرتفعی است پس قرآن اشتباه کرده است. 2- ادنی به مفهوم پست از نظر ارزش است و استفادۀ آن در مفهوم پست از نظر ارتقاع اشتباهی است فاحش و باید «اخفض» به جای آن آورده شود.

برگرفته از کتاب افسانۀ معجزات قرآن

نوشتۀ بهزاد پوربیات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO