فهرست و معانی اسامی کتاب مقدس: طابح، طابیتا، طبئیل، طبرمون، طرتیوس، طریفینا، طلمون، طوبیا، طیباریوس و طیرانس
طابَح (قربانی) پیدایش 22: 24 Tebah
اولین پسر ناحور از چهار پسر وی که توسط رومه کنیزش برای وی زائیده شدند.
طابیتا (آهو) اعمال 9: 36 Tabitha
زن نیکوکار مسیحی از شهر یافا که به علت نیکوکاری و محبتی که به دیگران می کرد همه او را دوست داشتند. وقتی که طابیتا بیمار شد و فوت کرد شاگردان دو نفر را به لده، شهری در نزدیکی یافا، فرستادند و از پطرس خواستند که به یافا بیاید. پطرس به بالای سر وی رفته و دعا کرد و او زنده شد واین عمل موجب گردید که عده زیادی به خداوند ایمان آوردند.
طبئیل (خداوند نیکو است) عزرا 4: 7 Tabeel
این لغت ارامی است.
1) حدود سال 735 ق.م. رصین پادشاه ارام و فقح پادشاه اسرائیل با هم مشورت کرده و تصمیم گرفتند به یهودا حمله کرده و به عوض آحاز، پادشاه یهودا، فرزند طبئیل را به پادشاهی آنجا بگمارند (اشعیا 7: 6). احتمال می رود پسر طبئیل با زکری، مرد قدرتمند افرایمی که رفتار خونخوارانۀ او در 2تواریخ 28: 7 ثبت شده است، یکی باشد.
2) یکی از صاحب منصبان دربار فارس در سامره، که همراه با بشلام و متردات و سایرین، در حدود سال 522 ق.م. نامه ای به زبان ارامی به ارتحشستا (اردشیر دراز دست) در رابطه با مخالفت با بازسازی اورشلیم نوشتند (عزرا 4: 7).
طَبِرمُّون 1پادشاهان 15: 18 Tabrimon
این لغت در زبان ارامی به معنی (رمون خوب است) می باشد. رمون خدای تندر (رعد و برق) و همچنین خدای آب و هوا در دمشق بود. طبرمون پدر بنهدد اول، پادشاه ارام در دوران حکومت آسا بود.
طَرتیوس (سوم) رومیان 16: 22 Tertius
کاتب پولس که نامه به رومیان را به دست خود نوشت و در نامه سلام خود را به ایمانداران روم اضافه می کند (رومیان 16: 22).
طَریفَینا رومیان 16: 12 Tryphena
زن مسیحی که پولس رسول سلام مخصوصی به او و طریفوسا می فرستد.
طَلمون (مظلوم) عزرا 2: 42 Tamlon
وی رئیس دربانان معبد بود. بعضی او و زرُبابل را از یک نسل می دانند (عزرا 2: 42؛ نحمیا 7: 45).
طُوبِیا (یهوه نیکو است) عزرا 2: 60 Tobiah
1) بنی طوبیا تعدادی از خانواده هایی بودند که قبل از سال 536 ق.م. به رهبری زربابل از اسارت بابل برگشتند. ایشان جزو خانواده هایی بودند که اسامی شان در نسب نامۀ اسرائیل پیدا نشد (عزرا 2: 60؛ نحمیا 7: 62).
2) یکی از اشخاصی که مخالف بازسازی اورشلیم تحت رهبری نحمیا بود. قبل از آن طوبیا، غلامی در دربار فارس بود که احتمالاً به عنوان یک شخص برجسته به شغل فرمانداری عمونیان منصوب گردید (نحمیا 2: 10، 19).
طیباریوس لوقا 3: 1 Tiberius
وی دومین امپراطور روم و جانشین اوگوستوس بود. او از سال 14 الی 37 میلادی سلطنت کرد. طیباریوس پسر طیباریوس کلاریوس نرو بود و از سوی دیگر ناپسری اوگوستوس محسوب می گردید. طیباریوس در 16 نوامبر سال 42 ق.م. در روم متولد شد و پس از فرماندهی جنگ های متعدد سرانجام در سن 55 سالگی امپراطور گردید و در سن 78 سالگی پس از 23 سال سلطنت مرد. نام او به عنوان طیباریوس قیصر فقط در لوقا 3: 1 ذکر شده است.
طیرانُس اعمال 19: 9 Tryannus
پولس در طی دو سال اقامت موقت در افسس، در مدرسۀ این شخص درس می داد.
برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |