3 خصوصیت معلمان دروغین
مرقس ۱۳: ۲۲ «زانرو که مسیحان دروغ و انبیای کذبه ظاهر شده. آیه ها و معجزه ها از ایشان صادر خواهد شد، بقسمی که اگر ممکن بودی، برگزیدگان را هم گمراه نمودندی».
توضیح: امروز پیروان عیسی باید آگاه باشند که در برخی کلیساها، خادمان و رهبرانی هستند که کلام خدا را موعظه می کنند و تعلیم می دهند ولی در باطن درست مانند معلمان فاسد شریعت یهود در دوران عیسی هستند (متی ۲۴: ۱۱ و ۲۴). عیسی پیشتر به ما هشدار داد که برخی از مدعیان پیروی از او، در واقع به او ایمان ندارند، چه بسیارند نویسندگان، مبشران، کشیشان، معلمان، نوازندگان و دیگر رهبران و خادمان کلیسا که به راستی آن چه نیستند، ادعایش را دارند:
(۱) چنین افرادی «در ظاهر به مردم عادل می نمایند» (متی ۲۳: ۲۸). آن ها «به لباس میش ها می آیند ولی در باطن گرگ های درنده اند» (متی ۷: ۱۵). چون در ظاهر پبغام چنین خادمانی بر اساس معیارهای کلام خدا، معیارهای اخلاقی درست و اصول روحانی است، آن ها موفق می شوند حتی افراد خداشناس را نیز فریب دهند. این طور به نظر می رسد که آن ها به راستی در اندیشۀ کار خدا هستند و ممکن است آن ها حتی چنین نشان می دهند که نگران گمراهانی هستند که نیاز به نجات روحانی دارند. مردم ممکن است چنین رهبرانی را برای مدت محدودی به عنوان خادمان یا مبشرانی دلسوز بپذیرند و فکر کنند که آن ها از روح القدس پر هستتد، ممکن است آن ها حتی معجزه ها به ظهور رسانند، به موفقیت های چشمگیر دست یابند و افراد زیادی تحت رهبری آن ها قرار گیرند (مرقس ۷: ۲۱-۲۳؛ ۲۴: ۱۱و۲۴؛ دوم قرنتیان ۱۱: ۱۳-۱۵).
(۲) موفقیت های روحانی ظاهری این اشخاص، اهمیتی ندارد زیرا قلب آن ها سخت است، کتاب مقدس می گوید چنین افرادی همانند انبیای دروغین عهد عتیق ( تثنیه ۱۳: ۳؛ اول پادشاهان ۱۸: ۴۰؛ نحمیا ۶: ۱۲؛ مرقس ۱۴: ۱۴؛ هوشع ۴: ۱۵؛ ر.ک. به مقالۀ پیامبران عهد عتیق) و فریسیان عهد جدید هستند (ر.ک. به متی ۲۳). آن ها وقتی که از جماعت مردم دور می شدند، در زندگی خصوصی خود مملو از «طمع و ظلم» بودند (متی ۲۳: ۲۵). عیسی به شدت از فریسیان و معلمان شریعت انتقاد می نمود زیرا آن ها مانع سلوک مردم در طریق حقیقت می شدند و دست یابی به آن را برای مردم مشکل می ساختند. عیسی همواره معیارها و رهنمودهای دروغین آن ها را فاش می ساخت: «وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار که چون قبور سفید شده می باشید که از بیرون، نیکو می نماید لیکن درون آن ها از استخوان های مردگان و سایر نجاسات است! همچنین شما نیز در ظاهر به مردم عادل می نمایید، لیکن در باطن از شرارت مملو هستید» (متی ۲۳: ۲۷-۲۸).
(۳) این فریبکاران از دو راه مختلف در کلیسا نفوذ و قدرت می یابند:
(الف) برخی از معلمان و واعظان خدمت خود را با انگیزه های درست شروع می کنند، اما کم کم در سراشیبی غرور (بیشتر به علت احساس عدم امنیت، میل به پذیرفته شدن یا تحصیل موفقیت بیشتر) و خواهش های غیر اخلاقی می افتند و محبت خود را نسبت به مسیح و تعهدشان به او از دست می دهند. هر چقدر که در این مسیر بیشتر قدم بر می دارند، از تعهدشان بیشتر کاسته می شود و جایگاه خود را در ملکوت خدا از دست می دهند (اول قرنتیان ۶: ۹-۱۰؛ غلاطیان ۵: ۱۹-۲۱؛ افسسیان ۵: ۵-۶). در نتیجه، آن ها تبدیل به وسایلی در دست شیطان می شوند ولی همچنان دروغ می گویند و دربارۀ خود گمان می کنند که خادمان حقیقت هستند (ر.ک. به دوم قرنتیان ۱۱: ۱۵).
(ب) برخی از معلمان و واعظان دروغین از همان ابتدای کار نیز پیروان مسیح نبوده اند. از همان ابتدا شیطان به بهانۀ خدمت، برای آن ها در کلیسا جا باز می کند (متی ۱۳: ۲۴-۲۸؛ ۳۶-۴۳). او از توانایی ها و استعدادهای آن ها استفاده می کند یا از شخصیت و ظاهرشان برای نفوذ بر مردم منفعت می جوید تا بتوانند در کلیسا «موفقیت» بیشتری کسب کنند. هدف شیطان این است که آن ها را در جایگاهی پرنفوذ قرار دهد تا کار مسیح تضعیف شود و مورد اغفال قرار گیرد. شیطان می داند وقتی که نیرنگ رهبران فریب کار و ریاکار فاش می شود، حتی ضربۀ بیشتری به پیغام و شهرت کلیسا وارد می آید، و از همۀ این ها بدتر و بالاتر این است که دیگران به خاطر این مسئله به نام مسیح نیز بی احترامی خواهند کرد.
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |