کتاب نکات مبهم در کتاب مقدس- فصل ششم: قائن زوجۀ خود را از کجا یافت؟
فصل ششم: قائن زوجهاش را از کجا یافت؟
تقریباً به هر جای دنیا که سفر کردهام، این فرصت را به شکاکان دادهام تا در یکی دو جلسه سؤالات خود را مطرح نمایند. به یاد ندارم که در بین سؤالات مطرح شده در هر جلسه به این سؤال برنخورده باشم که «قائن زوجۀ خود را از کجا یافت؟» طبقه خاصی از بیایمانان به این سؤال علاقۀ خاصی دارند. البته با مسیحیان جوانی هم مواجه شدهام که این سؤال موجب تحیّر و سردرگمی آنها شده بود، ولی اگر کسی کتاب مقدس خود را با دقّت مطالعه نماید و فقط به آنچه نوشته شده توجه کند، در خواهد یافت که پاسخ به این سؤال، چندان هم مشکل نیست. مخالفین به طور مداوم اصرار میورزند که کتاب مقدس میگوید قائن به زمین نود رفت و همسری برای خود برگزید. در حالی که اینطور نیست. روزی هنگامی که در شهر ادین بورو بودم، شخصی نزد من آمد و با اصرار تأکید داشت که کتاب مقدس چنین میگوید. وقتی که به او گفتم چنین نیست، حاضر شد به مبلغ یک صد پوند با من شرط ببندد!
آنچه کتاب مقدس میگوید این است که «قائن از حضور خدا بیرون رفت و در زمین نود به طرف شرقی عدن ساکن شد و قائن زوجه خود را شناخت، پس حامله شده خنوخ را زایید» (پیدایش ۱۶:۴-۱۷). همه میتوانند با مراجعه به آیهیاب کتاب مقدس و بررسی موارد به کار بردن کلمۀ «شناختن» در چنین مواقعی به معنی آن پی ببرند. این شناختن به معنی «آشنا شدن» نیست، بلکه در اشاره به عمل تولید مثل به کار میرود (به پیدایش ۱:۴، داوران ۳۹:۱۱، اول سموئیل ۱۹:۱، متی ۲۵:۱ رجوع شود). بدون شک قائن قبل از رفتن به زمین نود همسر خود را داشت و او را به همراه برده بود .
ولی سؤال این است: زوجۀ قائن که بود و از کجا آمده بود؟ در پیدایش ۳:۵-۴ میبینیم که آدم در زندگی طولانی ۹۳۰ سالۀ خود، پسران و دختران بسیار آورد. بیتردید قائن با یکی از آن دختران متعدد ازدواج نموده است، ولی ممکن است سؤال شود: «پس قائن با خواهر خود ازدواج کرده است؟» بله، چون چارهای نبوده است. اگر تمام نژاد بشری از آدم و حوا به وجود آمده باشند، پس پسران و دختران آنها باید با یکدیگر ازدواج نموده باشند، اما با گسترش جامعۀ بشری، دیگر نیازی به این عمل نبود و چنانچه این نوع ازدواج ادامه مییافت به فساد و شرارت میانجامید. در حقیقت ازدواجهای فامیلی در عصر حاضر نیز ممکن است عواقب وحشتناکی داشته باشند. در بعضی نقاط کرۀ زمین، مردم مجبورند که در درون فامیل خود ازدواج کنند و از پیوند با سایرین بپرهیزند. این امر نتایج وخیمی از نظر جسمی و روحی در پی دارد، ولی در آغاز تاریخ بشر این نوع ازدواج این همه خطر نداشت. حتی بعدها در زمان ابراهیم میبینیم که وی با خواهر ناتنی خود سارا ازدواج کرده بود (پیدایش ۱۲:۲۰)، اما با افزایش جمعیت چنین ازدواجهایی دیگر ضرورت نداشت و چون ازدواجهای درون خانوادگی با خطرات بسیاری همراه بود، خدا با فرمانی مخصوص، ازدواج میان برادر و خواهر را ممنوع اعلام کرد.
در حال حاضر این ازدواج گناه محسوب میشود، چون برخلاف حکم خداست، ولی در ابتدای آفرینش گناه نبود ،چون تنها ساکنین زمین را فقط خواهران و برادران تنی تشکیل میدادند. امروزه این کار زنای با محارم بوده و جرم بهشمار میآید، ولی نمیتوان قوانین حاکم بر دنیای امروز را برای انسانهای اولیه نیز معتبر دانسته، اعمال آنها را هم با معیارهای کنونی سنجید. اگر گزارش کتاب مقدس را به کنار نهاده و فرضیۀ تکامل را در مورد منشأ نژاد بشر بپذیریم، باز این اشکال برطرف نخواهد شد، چون در آن صورت نیز اجداد اولیۀ ما یک زوج جانور خواهند بود که از پیوند میان فرزندان آن زوج با هم، همه چیز به انسان کنونی منتهی شده است. هر عقیده یا فرضیهای را که بپذیریم باید قبول کنیم که در ابتدای تاریخ بشریت، ازدواج میان فرزندان یک زوج امری اجتنابناپذیر بوده است. اگر بخواهیم از بحث خود نتیجهگیری کنیم باید بگوییم که قائن با یکی از دختران آدم و حوا ازدواج کرده است. بدین ترتیب، سؤالی که به نظر میرسید مرموز و بدون جواب باشد، پاسخی ساده مییابد.
نوشتۀ آر. اِی. تورِی
ترجمۀ کشیش نینوس مقدسنیا
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |