پاسخ به اسلامکتاب افسانۀ معجزات قرآن

کتاب افسانۀ معجزات قرآن: فصل اول، معجزات علمی- مسئلۀ دریای شور و شیرین در کنار هم!!! (قسمت بیست و هشتم)

رای بدهید

کتاب افسانۀ معجزات قرآن: فصل اول، معجزات علمی- مسئلۀ دریای شور و شیرین در کنار هم!!!

(قسمت بیست و هشتم)

دریای شور و شیرین

وَهُوَ الَّذِی مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ هَذَا عَذْبٌ فُرَاتٌ وَهَذَا مِلْحٌ أُجَاجٌ وَجَعَلَ بَیْنَهُمَا بَرْزَخًا وَحِجْرًا مَحْجُورًا

اوست خدایی که دو دریا را به هم زد این یکی شیرین و گواراست و آن یکی تلخ و شور است و قرار داد بین آن دو برزخ و فاصله ای. ( فرقان، 53)

مَرَجَ الْبَحْرَیْنِ یَلْتَقِیَانِ (19) بَیْنَهُمَا بَرْزَخٌ ال یَبْغِیَانِ (20) فَبِأَیِّ آالءِ رَبِّکُمَا تُکَذِّبَانِ(21) یَخْرُجُ مِنْهُمَا اللُّؤْلُؤُ وَالْمَرْجَانُ (22)

دو دریا را کنار یکدیگر به هم زد (19) میان آن دو فاصله ای است که به یکدیگر تجاوز نمی کنند (20) پس کدام یک از نعمات خداوند را انکار می کنید.(21) خارج می کند از آن دو، مروارید و مرجان (الرحمن،22)

امروزه این چند آیه از قرآن بحث های زیادی در اینترنت و سایر رسانه های مسلمین به راه انداخته؛ آن گونه که آن را معجزه قلمداد می کنند. علت این امر وجود تصاویری است مربوط به پدیدۀ   Halocline  در برخی دریاها و رودخانه ها که موجب می شوند هر کسی در نگاه اول خیال کند منظور قرآن همین پدیده است. این پدیده را در هر دو حالتش (دریاها و رودخانه ها) بررسی می کنیم:

– دریاها

گاهی در بعضی دریاها رنگ قسمتی از آب با رنگ قسمت های دیگر کمی متفاوت دیده می شود. دلیل ایجاد این پدیدۀ زیبا و تماشایی به چگونگی انعکاسات نور خورشید و ترکیبات درون آب مربوط می شود. معجزه تراشان معتقدند منظور قرآن در آیات مذکور همین پدیده است. ولی این تعبیر، اشکالات زیادی دارد که معجزه بودنش را رد می کند.

اشکال اول: فرض می کنیم واقعاً منظور قرآن همین پدیده است. پی بردن به وجود این پدیده مسأله ای است کاملاً تجربی و هیچ ربطی به علم ندارد. تمام کسانی که به ساحل دریا می روند یا از کنار یک دریا عبور می کنند به راحتی می توانند آن را ببینند. دریای احمر هفتاد کیلومتری نزدیک مکه است محمد نیز این پدیده را آن جا دیده و به عنوان یکی از زیبایی های خلقت خدا در کتابش (قرآن) ذکر نموده است.

عامة مردم مسائل تجربی را با مسائل علمی اشتباه می گیرند. دیدن منظرۀ یک دریا و نقل آن برای دیگران یا نوشتن آن در یک کتاب، مسأله ای کاملاً تجربی است. این مسأله زمانی علمی می شود که فرد پس از دیدن چنین منظره ای دلایل فیزیکی آن را شرح دهد و بگوید کدام تأثیرات موجب می شوند تا آب های یک دریا به دو رنگ متفاوت دیده شود. کسی که رنگین کمان دیده است اگر به منطقه ای برود و برای مردمانی که رنگین کمان ندیده اند بگوید «خداوندی را یاد کنید که پس از باران، کمانی هفت رنگ در آسمان ظاهر می سازد» هرگز کار علمی نکرده است. کار وی فقط زمانی علمی خواهد بود که بگوید چرا پس از باران، رنگین کمان تشکیل می شود.

اشکال دوم: آیات مذکور (فرقان، 53 و الرحمن، 19) همگی از وجود دو عدد دریا حرف می زنند. اگر منظور قرآن همین پدیده باشد باید هر کدام از رنگ هایی که دیده می شود یک دریای جداگانه محسوب گردد و این کاملاً غلط است زیرا هر دو رنگ موجود در این پدیده، مربوط به یک دریاست که رنگ قسمتی از آب هایش با رنگ قسمت های دیگر متفاوت به نظر می رسد. آب های یک دریا ممکن است به دو رنگ و یا حتی بیش از دو رنگ دیده شود. دریای آدریاتیک فقط یک دریاست ولی آب هایش به سه رنگ متفاوت دیده می شوند. در این تصویر هرگز دو یا سه عدد دریا وجود ندارد.

اشکال سوم: معجزه پردازان همیشه تنگة اسکاژراک در کشور دانمارک را برای این پدیده عنوان می کنند. با این شگرد، عامة مردم خیال می کنند این پدیده تنها در یک جای کرۀ زمین است و تنها قرآن از آن خبر داشته. خدمت کسانی که چنین می اندیشند باید بگوییم این پدیده در همه جای دنیا و در تمامی دریاها وجود دارد کافی است فقط کمی دقت کنید.

اشکال چهارم: دو عدد دریایی که آیات مذکور از آن ها سخن می گویند یکی تلخ و دیگری کاملاً شیرین و گواراست. هیچ گونه دریای شیرین روی زمین وجود ندارد چه برسد به این که آبش گوارا و نوشیدنی باشد. دریاهای زمین یا شورند یا تلخ (شوری بیش از حد)

اشکال پنجم: در پدیدۀ «Halocline» موضوع رنگ آب ها مطرح است نه شوری یا شیرینی آن ها. اگر منظور قرآن، پدیدۀ رنگ های متفاوت در دریا بود باید به جای طعم آب ها (شوری و شیرینی) تفاوت رنگ هایشان را اشاره می کرد. در آیات مذکور هیچ حرفی از رنگ آب ها نیست. معجزه پردازان ادعا می کنند دو نوع رنگ مختلفی که در دریاها دیده می شود یکی آب شیرین و دیگری آب شور است که با هم مخلوط نشده اند. برای اطمینان از دروغ بودن این حرف یک بار به آن دریاهایی بروید که آب هایشان به دو رنگ مختلف دیده می شود و طعمشان را امتحان کنید. خودتان به دروغ بودن موضوع پی خواهید برد.

اشکال ششم: قرآن مدعی است در هر دو دریا مروارید و مرجان وجود دارد. وجود مروارید و مرجان در دریاهای تلخ حرفی است کاملاً اشتباه. شورترین دریاهای جهان بحرالمیت و دریاچة ارومیه اند. آیا دریاچة ارومیه مروارید و مرجان دارد؟ شگفت تر این که قرآن در سورۀ فاطر (12) می گوید از هر دو دریا گوشت تازه نیز صید می کنید!  ماهی و صدف هر دو موجود زنده اند و فقط در آب های معمولی می توانند زیست کنند. برای همین اگر شما به ساحل دریاچه هایی تلخ مانند ارومیه بروید اثری از صدف یا ماهی در آنجا نخواهید یافت.

اشکال هفتم: قرآن مدعی است (فرقان، 53 و الرحمن، 20) آب های شور و شیرین باهم مخلوط نمی شوند که غلط است زیرا کاملاً مخلوط می شوند. ساختمان شیمیایی آب طوری است که تا زمانی که اشباع نشود مواد قابل حل را در خودش حل می کند. ولی وقتی اشباع شد دیگر چیزی را قبول نمی کند. آب شیرین آبی است که هیچ نمکی ندارد و این بدین معناست که هنوز اشباع نشده ولی آب تلخ از شدت زیادی نمک به اشباع رسیده و جایی برای پذیرش ندارد. حال اگر این آب تلخ با آب شیرین برخورد کند با آن مخلوط می شود زیرا آب شیرین هنوز اشباع نشده و فضای خالی میان مولکولهایش بسیار است. این موضوع را می توانید در منزل آزمایش کنید. (یک لیوان آب کاملاً شور، یک لیوان آب شیرین)

– رودخانه ها

به طور مسلم چون جنس مناطق مختلف زمین باهم متفاوت است، نوع مواد محلول در آب رودخانه ها نیز باهم فرق می کند. به همین سبب وقتی دو رودخانه که رنگ آبشان مختلف است با هم تلاقی می یابند، در لحظة تلاقی آن ها با یکدیگر، آب به دو رنگ متفاوت دیده می شود. برخی از ساده لوحان تنها این لحظات اولیة برخورد را می بینند و خیال می کنند این همان چیزی است که قرآن می گوید؛ پس معجزه است؛ غافل از اینکه این حالت، فقط در لحظة برخورد آن هاست و رفته رفته با یکدیگر مخلوط می شوند. بهترین مثال برای این موضوع دو رودخانۀ آمازون و ریونگرو است.

رودخانۀ ریونگرو به رود بزرگ آمازون (بزرگترین رود جهان) می ریزد و آمازون نیز به اقیانوس اطلس. آب های ریونگرو به رنگ آبی است ولی آب های آمازون گل آلود دیده می شوند. تلاقی این دو رود بزرگ در شهر مانائوس برزیل است. چون رنگ آب هایشان کاملاً متفاوت است و حتی سرعت جریان و دمایشان نیز باهم فرق می کند و این کاملاً طبیعی است ولی پس از طی مسیری کوتاه رفته رفته آب های ریونگرو با آب های آمازون مخلوط می شود و دیگر دو رنگ مختلف در بستر رودخانه دیده نمی شود.

دایرۀ روی تصویر محل تلاقی دو رود آمازون و ریونگرو است. چنانچه می بینید شهر مانائوس در وسط این دایره قرار دارد. (نقطة سفید رنگ وسط دایره) آمازون و ریونگرو درست در جنوب شهر مانائوس با هم برخورد می کنند. از محل برخورد تا حدود 8کیلومتر به سمت شرق، بستر رودخانه به دو رنگ آبی و گل آلود دیده می شود ولی بعد از آن 8 کیلومتر، دیگر اثری از رنگ آبی نیست و تمامی بستر رودخانه که سمت اقیانوس اطلس می رود گل آلود دیده می شود زیرا ریونگرو دیگر با آمازون کاملاً مخلوط شده است. اگر مخلوط نمی شد تمامی بستر آمازون مانند همان 8 کیلومتر اول؛ به دو رنگ متفاوت دیده می شد.

منظور قرآن از دو دریای شور و شیرین؟

پدیدۀ شوری و شیرینی آب، فقط در محل اتصال رودخانه ها به دریاهای شور وجود دارد. آب رودخانه ها شیرین است. برای همین وقتی به دریای شور می رسند در محل اتصالشان با دریا، آب های شور و شیرین در مجاورت هم قرار می گیرند. به احتمال زیاد محمد از زبان دریا نوردانی که به مکه سفر می کرده اند این موضوع را شنیده ولی درست متوجه نشده. برای همین دچار اشتباهی بزرگ گردیده و رودخانه را دریا پنداشته است. محل اتصال رود به دریا را دلتا می گویند. در این محل، گرچه آبهای شور و شیرین در مجاورت هم قرار می گیرند ولی برخلاف گفتة قرآن به تدریج با هم آمیخته می شوند.

برگرفته از کتاب افسانۀ معجزات قرآن

نوشتۀ بهزاد پوربیات

یک دیدگاه

  1. ای کاش می شد تو این دنیا تکلیفمون و با دین روشن کنیم، خسته شدم با خوندن این مقاله امیدوارترم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO