محتوای انجیل یوحنا چیست؟
کلید درک محتوای انجیل یوحنا توسط خود نویسنده در یوحنا 20: 30 و 31 ذکر شده است:
«و عیسی معجزات دیگر بسیار نزد شاگردان نمود که در این کتاب نوشته نشد، لیکن این قدر نوشته شد تا ایمان آورید که عیسی مسیح و پسر خداست و تا ایمان آورده به اسم او حیات یابید.»
در این جمله سه کلمۀ مهم وجود دارد: معجزات، ایمان، حیات. کلمۀ اول اشاره ای است به این موضوع که انجیل یوحنا بر اساس چند معجزۀ انتخابی بنا شده است که به معجزات مذکور در سه انجیل هم نظر شباهت دارند ولی لغت اصلی که برای آنها به کار برده شده «علامات یا نشانه ها» می باشد زیرا در این انجیل دارای مفهوم مخصوصی هستند. هفت مورد از این معجزات به وسیلۀ عیسی در حضور همه برای سایرین و برای کمک به آنها انجام شده است. اینها نشان دهندۀ جنبه های مختلف قدرت مسیح هستند و جمعاً گواهی می دهند بر تعلیم اساسی انجیل یعنی الوهیت عیسی مسیح. آنها را می توان به طریق زیر طبقه بندی کرد:
عنوان باب و آیه قلمرو قدرت
تبدیل آب به شراب 2: 1 – 11 کیفیت مواد
شفای پسر سرهنگ 4: 46 – 54 فاصله
شفای شخص ناتوان 5: 1 – 9 زمان
خوراک دادن به پنج هزار نفر 6: 1 – 14 کمیت
راه رفتن بر روی آب 6: 16 – 21 قوانین طبیعی
شفای کور مادرزاد 9: 1 – 12 بدبختی
زنده کردن ایلعازر 11: 1 – 46 مرگ
این هفت معجزه مربوط به اموری هستند که انسان قادر نیست در قوانین و شرایط موجود آنها تغییری ایجاد نماید. در مواردی که انسان ناتوان است، عیسی توانایی دارد و کارهایش به قدرت مافوق الطبیعۀ وی شهادت می دهد.
کلمۀ دوم یعنی ایمان کلید انجیل می باشد و نود و نه بار در آن به کار رفته است. غالباً این کلمه همان ایمان ترجمه شده ولی گاهی اعتماد او اطمینان ترجمه گردیده و در 2: 24 مؤتمن ذکر گردیده است. معنی آن غالباً عبارت است از قبول ادعای شخصی و یا به معنی تسلیم کامل انسان به مسیح می باشد. این کلمه شامل مفهوم کامل زندگی مسیحی است و معنی اصلی آن جنبۀ استمرار و تداوم و هم چنین تکامل دارد. مقصود یوحنا از ایمان به مسیح عبارت است از قبول وی (1: 12) و قرار دادن او به عنوان شریک زندگی. وقتی ایماندار این علامات یا معجزات را، که ثابت کنندۀ قدرت مسیح هستند، مشاهده می کند در ایمان خود مستحکم می گردد.
سومین کلمه ای که کلید انجیل محسوب می گردد حیات است که از نظر یوحنا مجموعۀ تمام برکاتی می باشد که به وسیلۀ نجات به ایماندار بخشیده می شود. عالی ترین تجربۀ بشری می باشد. عیسی فرمود «و حیات جاودانی این است که تو را خدای واحد حقیقی و عیسی مسیح را که فرستادی بشناسند» (17: 3). از نظر یوحنا حیات فقط زندگی حیوانی و یا وجود داشتن به عنوان انسان نمی باشد بلکه عبارت است از یک ذات جدید، یک آگاهی جدید، رابطۀ جدید با محیط و پیشرفت مستمر. مسیح نمونۀ این نوع زندگی و حیات است که هدیۀ خدا به مسیحیان و هدف الهی برای مسیحیان می باشد.
این سه کلمه یعنی علامات، ایمان و حیات محتوای انجیل یوحنا را تشکیل می دهند. در علامات مکاشفۀ الهی دیده می شود. ایمان جواب و عکس العمل انسان در مقابل این علامات یا معجزات است. حیات نتیجه ای است که از ایمان حاصل می گردد.
برگرفته از کتاب معرفی عهدجدید
نوشته: مِریل سی تِنی
ترجمه: کشیش طاطه وس میکائیلیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |