فهرست و معانی اسامی کتاب مقدس: نفتالی، نمرود و نوح
نفتالی پیدایش 30: 8 Naphtali
وی پسر ششم یعقوب و پسر دوم بلهه، کنیز راحیل بود (پیدایش 30: 4-8؛ 32: 25). برادر بزرگتر وی از مادرش بلهه، دان نام داشت. نام نفتالی امکان دارد بصورت «کُشتی من» ترجمه شود، چرا که راحیل با خواهرش لیه در حال کشمکش بود، لیه صاحب بچه شده بود ولی راحیل نازا بود (پیدایش 30: 8). یعقوب زمانی که نزد پسرش یوسف به مصر آمد، در مورد نفتالی فقط یک جمله نبوت کرد: نفتالی غزال آزادیست، که سخنان حسنه خواهد داد (پیدایش 49: 21). بعدها می بینیم دبوره و باراق برای نجات قوم از این سبط برمی خیزند. ناحیه ای که هنگام تصرف سرزمین موعود به سبط نفتالی واگذار شد در فلسطین شمالی بود (یوشع 10: 32-39) که از سمت شرق به دریای جلیل و از سوی شمال به اردن محدود می گردید. مرز جنوبی آن را یساکار و زبولون و مرز غربی را زبولون و اشیر تشکیل می دادند (یوشع 19: 34). نوزده شهر قدرتمند متعلق به سبط نفتالی در یوشع 19: 35-38 ذکر شده است که شامل حاصور بزرگترین شهر فلسطین در آن زمان و سه شهر که به خاندان جرشونیان لاوی داده شده بود، می گردید. این سه شهر عبارتند از: قادش در جلیل، حموت دور و قرتان (یوشع 21: 6، 32).
نمرود پیدایش 10: 8 Nimrod
شخصی که از طریق کوش از نسل حام محسوب می شود. او سریعاً خودش را در سرتاسر ناحیۀ بین النهرین مشهور کرد (پیدایش 10: 8-12). او به عنوان شخصی جبار و قدرتمند (آیۀ 8) و همچنین به عنوان صیادی قدرتمند در حضور خدا (آیۀ 9) معرفی می گردد. احتمالاً وی اولین پادشاهی است که در تاریخ، نام وی ثبت شده است. طبق پیدایش 10: 10 او پادشاهی سرزمین شنعار را در جنوب عراق که شامل بابل، ارک، اکد و کلنه بود، بدست آورد.
نوح (آرامی، استراحت) پیدایش 5: 29 Noah
آخرین پاتریاخ (پدر) پیش از طوفان نوح. او پس از پشت سر گذاشتن طوفان جهانی، باعث راحتی نسل بشر گردید و بدین علت نوح نامیده شد و کلیدی آغازین برای عصر نوینی در تاریخ بشر گردید (پیدایش 5: 29). زمانی که نوح 480 ساله بود، خدا چنین گفت که یک دورۀ 120 ساله پایان امتحان و آزمایش انسان خواهد بود (پیدایش 6: 3) و بعد از آن خدا به نوح برنامۀ کاری جهت ساختن کشتی داد (6: 14-16). نوح 350 سال پس از طوفان زندگی کرد و در سن 950 سالگی مرد.
برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |