دفاعیات ایمانسؤالات کاربران

تاریخ آغاز دامپروری و کشاورزی و مطابقت آن با وقایع کتاب پیدایش!

رای بدهید

طبق داستان خلقت در كتاب مقدس، خدا از هابيل و قائن خواست که برای او قربانی بياورند. هابيل يک گوسفند قربانی کرد و قائن نيز با خود گندم آورد. معنای اين سخن آن است که: بشر از ابتدا دارای دامپروری و کشاورزی بوده است. در حالی که اين سخن برخلاف يافته هاى بشر در مورد انسان هاى اوليه است، و كاملاً با حقيقت در تضاد است. کشاورزی و دامپروری نیز جزء ابداعات بشر بوده است كه در طول هزاران سال به تدریج شکل گرفته اند. پاسخ شما در این مورد چیست؟

تاریخ آغاز دامپروری به سال 13000 قبل از میلاد و کشاورزی هزار سال پس از آن یعنی 12000 قبل از میلاد برمی گردد و مطابق داده های کتاب مقدسی آدم و حوا در دوران میان سنگی یعنی دوران ماقبل تاریخ و حول و حوش سال 9700 قبل از میلاد می زیستند. بنابرین برآورد این مسئله که آدم و حوا و فرزندانشان با کشاورزی و دامپروری از همان آغاز آفرینش خود مشغول بوده اند، امر بسیار مشکلی نیست.
چشم‌انداز جدید در مورد منشأ کشاورزی، نقاط ضعف مدل منشأ انسانی RTB را بيشتر مشخص می‌كند.
همۀ مدل‌های علمی دارای نقاط ضعف خاص خود هستند. مدل  RTB نیز از این قاعده مستثنی نیست. حتی اگر مدل منشأ انسانی RTB از شواهد علمی قدرتمندی برخوردار باشد، در آن نقاط ضعفى در رابطه با منشاء کشاورزی وجود دارد. مطالعات اخیر که در مقاله‌ای توسط مایکل بالتر، روزنامه‌نگار علمی نوشته شده است، به کاهش برخى از این مشكلات کمک می‌کند.

مدل RTB معتقد است که:
١-نسل انسان به یک زن و یک مرد برمی‌گردد.
٢- تعداد جمعیت اولیۀ نسل بشر نسبتاً کوچک بوده است.
٣- نژاد بشری از یک مکان واحد در خاورمیانه یا نزدیک آن سرچشمه می‌گیرد.
٤- منشأ بشر به ۱۰۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰۰ سال پیش برمی‌گردد.
٥- بشر بعدها از خاورمیانه‌ در سراسر جهان منتشر شده است.

مطالعات بر روی تنوع ژنتیکی گروه‌های مردمی از سراسر جهان، با درنظر گرفتن مدل RTB، نظريۀ اين مدل را تأييد می‌كند.   بر اساس اين تحقيقات به نظر می‌رسد که انسان‌های مدرن از یک مکان منفرد (در باغ عدن یا نزدیک باغ عدن)،با سابقۀ حدود ۱۰۰۰۰۰ سال پیش و از یک جمعیت اولیۀ کوچک که به یک مرد و زن بازمی‌گردد، سرچشمه گرفته‌اند. شواهد باستان‌شناسی و ژنتیکی نشان می‌دهد که بشر حدود ۵۰۰۰۰ تا ۶۰۰۰۰ سال  پیش، از خاورمیانه به آسیا و اروپا (كه البته با الگوی مهاجرتی متن کتاب مقدس مطابقت دارد) مهاجرت كرده‌اند.
اگرچه داده‌های توصیف شده در کتاب مقدس، منشأ بشر مطابق اين الگو را به شدت تأیید می‌کنند، برخی، از تاریخ پیدایش بشر و  هم‌زمان دانستن آن با ظهور كشاورزى گسترده نگران هستند. شواهد علمی نشان می‌دهد که شیوه‌های کشاورزی در مقیاس وسیع، حدود ۱۰۰۰۰ سال پیش و مدتها بعد از پیدایش بشر و مهاجرت به سراسر جهان، عمومى شد.
در ظاهر، شواهد علمی با مدل منشأ انسانی RTB در تضاد است.
اگر موضوع، شواهد باستان‌شناسی و ژنتیکی در مورد منشأ اهلی‌سازی گستردۀ گیاهان و حیوانات باشد و نه منشأ خودِ کشاورزی، این اختلاف را می‌توان به اين ترتيب توجيه كرد: این امکان وجود دارد که اولین انسان‌ها قبل از ۱۰۰۰۰ سال پیش بدون اين‌كه بتوان براى آن توضيح علمى یافت، به کشاورزی و دامپروری مشغول بوده‌اند. بر این اساس، انسان‌های نخستین به‌عنوان شکارچی زندگی می‌کردند، اما این شیوۀ زندگی را با برداشت و دستکاری گیاهان وحشی و اهلی کردن حیوانات وحشی تکمیل کردند.

اين ادعا توسط آخرين بررسى‌هاى گياه‌شناختى نيز تأييد می‌شود. مطالعات سایت Ohalo II در اسرائیل نشان می‌دهد که انسان‌ها تقریباً ۱۲۰۰۰ سال قبل از انقلاب نوسنگی به فعالیت‌های اولیۀ کشاورزی مشغول بوده‌اند. شواهد گياه‌شناسى نشان می‌دهد که اهلی کردن گیاهان یک فرآیند تدریجی بوده و در طول چندین هزار سال اتفاق افتاده است. انسان‌ها هزاران سال پیش از آنکه گیاهان تغییرات بنيادى در ارتباط با اهلی شدن را نشان دهند، گیاهان وحشی را کشت مى‌کردند. پس از توسعۀ اهلى شدن گياهان، آنها در مزارع، همراه با انواع وحشی محصول کاشته مى‌شدند.

شواهد جدید همچنین نشان می‌دهد که اهلی شدن گياهان به طور مستقل و جداگانه حدود 10 بار در سراسر جهان رخ داده است. براى اولین بار اهلی کردن گیاهان در مقیاس بزرگ حدود ۱۳۰۰۰ سال پیش در منطقۀ هلال حاصلخیز كه در خاورميانه است، رخ داد و پس از آن فعالیت‌های اهلی‌سازی در آسیای جنوب شرقی و گینۀنو به ترتیب ۸۰۰۰ و ۷۰۰۰ سال پیش انجام شد. مطالعات اخیر حتی شواهدی مبنی بر اهلی‌سازی گیاهان در مقیاس بزرگ حدود ۱۰۰۰۰ سال پيش در آمریکای جنوبی را نشان می‌دهد، تنها چند هزار سال پس از راه‌يابى انسان به قارۀ امريكا.

بررسى انقلاب‌هاى بزرگ كشاورزى، این ایده را تأیید می‌کنند که انسان‌های اولیه قبل از ۱۲۰۰۰ سال پیش به کشاورزی و دام‌داری مشغول بودند. بسیار بعید به نظر می‌رسد که انسان به طور مستقل و هم‌زمان و يكباره اهلی کردن گیاهان و حیوانات را کشف کرده باشد. به نظر می‌رسد که انسان با مهاجرت به مناطق مختلف جهان، اين مهارت‌ها را گسترش مى‌داده.

با بررسى مدل RTB و واقعيت‌هاى نامبرده شده در بالا می‌توان چنين نتيجه گرفت كه هابيل و قائن به كشاورزى و دامدارى اوليه مشغول بوده‌اند.

نوشتۀ فضال رانا- ۲۵ اکتبر ۲۰۰۷
ترجمۀ نادره عرفانی

منبع مقاله: Cain Worked the Soil and Abel Tended the Flocks – Reasons to Believe

‫2 دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO