کتاب مقدس

بنیادهای اندیشۀ ظهور مسیح در کتاب عهد عتیق

5/5 - (1 امتیاز)

بنیادهای اندیشۀ ظهور مسیح در کتاب عهد عتیق

عهد عتیق به منظور آماده ساختن و هموار نمودن راه جهت ظهور عیسی مسیح و به وجود آوردن انتظار لازم در این زمینه نوشته شده است. عهد عتیق در برگیرندۀ شرح وقایع قوم یهود می باشد که تا حدّ زیادی به بحث پیرامون وقایع و مقتضیات عصر آنان می پردازد. اما در سراسر این ماجرا انتظار و امیدی خستگی ناپذیر و نبوت هایی در خصوص ظهور شخصیت برجسته ای که بر کل جهان حکومت کرده و آن را برکت خواهد داد، به چشم می خورد. این شخص، خیلی پیش از آن که ظهور کند، تحت عنوان «ماشیح» (مسیح) شناخته می شد.

پیشگویی و بارقه های ظهور او، تشکیل دهندۀ بنیادهای اندیشۀ ظهور مسیح در کتاب عهد عتیق می باشند. این نبوت ها اگر چه در کتب متعدد و مختلف عهد عتیق می باشند اما همچون دانه های تسبیح بر یک رشتۀ طلایی به دنبال هم قرار گرفته اند. به طوری که نه فقط با یکدیگر مربوط می شوند بلکه به گونه ای عجیب با یکدیگر در وحدت می باشند.

اگر چه این موضوع با اشارات مبهمی آغاز می گردد، اما به مرور نبوت های مشخص و دقیقی نمایان می شوند. به طوری که جریان مورد نظر را به پیش می برد تا جایی که این موضوع مشخص تر، دقیق تر و غنی تر می گردد.

همچنین به منظور روشن تر شدن این پیشگویی ها، آن ها را با نمادها و تمثیلات، تصاویر و درونماها، نشانه ها و کنایات و تنویرات غیر مستقیم، در هم آمیخته اند.

این امر به گونه ای است که هر چه به پایان کتاب نزدیک تر می شویم، داستان کامل ظهور مسیح که از پیش به صورت کلامی یا نمادین نقل و به تصویر کشیده شده بود، شکل تکاملی به خود می گیرد، به طوری که نمی توان آن را به هیچ شخص دیگری جز او در تاریخ نسبت داد.

علاوه بر پیشگویی ها و نشانه هایی که بسیار روشن و آشکار می باشند، احتمالاً اشارات نهفته و مهمی نیز دربارۀ مسیح موعود وجود دارند که در ظاهر و با نگرشی سطحی نمی توان آن ها را به آسانی تشخیص داد.

در عهد عتیق یک سری رویدادها یا پیغام هایی وجود دارند که با توجه به اوضاع و احوال آینده، معنی و مفهوم می یابند و تا زمان تحقق و به وجود آمدن شرایط بعدی، قابل بررسی و تفسیر نمی باشند.

با وجود این، به استثنای مواردی که در کتاب مقدس زیاد توضیح داده شده اند یا آن هایی که آن چنان آشکار می باشند که در مورد آن ها هیچ شک و شبهه ای وجود ندارد، ما عقیده داریم که بهتر است در مبحث مربوط به آیات و نشانه ها از افراط و زیاده روی اجتناب نماییم.

برگرفته از کتاب راهنمای کتاب مقدس از انتشارات شورای کلیسایی 222

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO