انبیاء یا پیامبران کتاب مقدس: خَنُوخ
لغت فوق به معنای بنیانگزار یا مؤسس میباشد.
خَنُوخ نام پسر یارد بود. زمانی که خَنُوخ بدنیا آمد، یارد صد و شصت و دو ساله بود. خَنُوخ در سن شصت و پنج سالگی صاحب پسری به نام مَتوشالَح گردید و پس از آن سیصد سال با خداوند راه رفت و صاحب پسران و دخترانی شد و زمانی که سیصد و شصت و پنج سال داشت، توسط خداوند و قبل از مرگ، به آسمان بالا برده شد.
نام وی در نسب نامه عیسی، کتاب لوقا برده شده است، وی هفتمین نسل آدم بوده است (یهودا ۱: ۱۴). پولس در کتاب عبرانیان، از خَنُوخ به عنوان فردی از مردان ایمان نام برده است (عبرانیان ۱۱: ۵). وی با خداوند راه میرفت و دارای رابطهای نزدیک و صمیمی با خداوند بوده است. در رساله یهودا، وی از خَنُوخ نقل قول کرده است که نشان دهنده وجود کتابی از خَنُوخ میباشد که در حال حاضر موجود نیست.
در کتاب مقدس به غیر از خَنُوخ، تنها ایلیای نبی بوده است که بدون مرگ، به آسمان بالا برده شده است و این نشان دهنده ایمان محکم خَنُوخ به خداوند میباشد. بنا بر نقل قول یهودا از کتاب خَنُوخ، در دوران وی بی دینی، گناه و فساد رواج داشته و خَنُوخ آنان را واگذار به داوری خداوند کرده است.
منابع کتاب مقدس: پیدایش باب ۵ – لوقا باب ۳ – عبرانیان باب ۱۱ – یهودا باب ۱
پیدایش باب ۵ آیه ۱۸ تا ۲۴
۱۸ و یارِد صد و شصت و دو سال بزیست، و خنوخ را آورد. ۱۹ و یارِد بعد از آوردن خَنوخ، هشتصد سال زندگانی كرد و پسران و دختران آورد. ۲۰ و تمامی ایام یارِد، نهصد و شصت و دو سال بود كه مرد. ۲۱ و خنوخ شصت و پنج سال بزیست، و مَتوشالَح را آورد. ۲۲ و خنوخ بعد از آوردن متوشالح، سیصد سال با خدا راه میرفت و پسران و دختران آورد. ۲۳ و همة ایام خنوخ، سیصد و شصت و پنج سال بود. ۲۴ و خنوخ با خدا راه میرفت و نایاب شد، زیرا خدا او را برگرفت.
لوقا باب ۳ آیه ۳۷
۳۷ ابن متوشالح، بن خنوخ، بن یارد، بن مهْللئیل،بن قینان،
عبرانیان باب ۱۱ آیه ۵
۵ به ایمان خنوخ منتقل گشت تا موت را نبیند و نایاب شد چرا که خدا او را منتقل ساخت زیرا قبل از انتقال وی شهادت داده شد که رضامندی خدا را حاصل کرد.
یهودا باب ۱ آیه ۱۴ تا ۱۵
۱۴ لکن خنوخ که هفتم از آدم بود، درباره همین اشخاص خبر داده، گفت: “اینک خداوند با هزاران هزار از مقدسین خودآمد ۱۵ تا برهمه داوری نماید و جمیع بی دینان را ملزم سازد، بر همه کارهای بی دینی که ایشان کردند و برتمامی سخنان زشت که گناهکاران بی دین به خلاف او گفتند.”
برگرفته از وب سایت: www.razgah.com
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |