احساسات ما در خدمت هدف خاصی است!
احساسات ما در خدمت هدف خاصی است!
«مهمترین حکم این است…باید خداوند خدای خود را با تمام قلب و جان و فکر و نیروی خود دوست بدارید.» (مرقس 12: 29-30)
عیسی می فرماید خدا نمی خواهد که فقط او را دوست داشته باشی بلکه عاشقانه دوستش داشته باشی، یعنی «با تمام قلب و جان و فکر و نیروی خود.» (مرقس 12: 29- 30).
آیا در سخنان عیسی متوجه احساس می شوی؟ او از تو خیلی بیشتر از دانش مغزت می خواهد. او رابطه ای عاطفی از تو می خواهد.
موارد زیر در بارۀ احساسات دارای اهمیت هستند:
- خدا احساسات دارد. بله، خدا شخصیتی احساسی است. او شادی، اندوه، خشم و درد را احساس می کند. او حتی نسبت به گناه احساس نفرت دارد. تو نیز احساسات داری چون به صورت خدا آفریده شده ای. اگر خدا احساس نداشت، تو هم هیچ احساسی نمی داشتی.
- توانایی تو برای داشتن احساس، هدیه ای از طرف خدا است. احساسات، تو را تبدیل به یک انسان می کند. توانایی عاطفی به تو این امکان را می دهد که دوست داشته باشی و بیافرینی. احساسات به تو کمک می کند که وفادار، امین، مهربان و بخشنده باشی. احساسات کمکت می کند تا تمام حسی را که به چیزهای خوب زندگی مرتبط است، تجربه کنی. احساساتِ تو ممکن است همیشه به نظرت هدیه نیاید، اما حتی احساسات منفی هم هدفی را دنبال می کنند.
- دو افراط عاطفی وجود دارد که باید از آن اجتناب ورزید. یک افراط، احساس گرایی است. احساس گرایی می گوید تنها چیزی که در زندگی مهم است این است که چه احساسی داری و نه اینکه چه فکر می کنی یا چه چیزی صحیح یا اشتباه است. با احساس گرایی، همه چیز در زندگی دور احساسات می چرخد و این احساسات زندگی تو را کنترل می کند.
افراط دیگر رواقی گری است. رواقی گری می گوید که احساسات اصلاً مهم نیستند و تنها چیزهایی که مهم هستند، عقل و ارادۀ تو هستند. مسیحیانی که از این رویکرد پیروی می کنند، به احساسات خود اهمیت نمی دهند.
حقیقت این است که خدا هدفی برای بخشیدن احساسات به تو داشته و او مایل است که با تمام قلب و فکر و روح و قدرت خود او را پرستش کنی.
تبادل نظر:
- چگونه گاهی خدا را بیشتر با مغز خود می پرستی تا با دل؟
- آیا در بیان احساسات خود بیشتر برون گرا هستی یا درون گرا؟ آیا نتایج آن را در زندگی خود مشاهده می کنی؟
- آیا در رابطه ای که با خدا داری، استفاده از احساسات برایت آسان است یا دشوار؟ چرا؟
نوشتۀ کشیش ریک وارِن
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |