سؤالات رایج

آیا فرزندان به خاطر گناهان والدینشان مجازات می‌شوند؟

رای بدهید

آیا فرزندان به خاطر گناهان والدینشان مجازات می‌شوند؟

فرزندان به‌خاطر گناهانی که والدینشان مرتکب شده‌اند مجازات نمی‌شوند، و والدین نیز به خاطر گناهان فرزندانشان مجازات نمی‌شوند. هر کس مسئول گناهان خودش است. حزقیال ۲۰:۱۸ به ما می‌گوید: «هر كه گناه كند، خودش خواهد مرد! نه پسر برای گناهان پدرش مجازات خواهد شد و نه پدر برای گناهان پسرش. انسان خوب و درستكار، پاداش خوبی و نيكوكاری خود را خواهد يافت و انسان بدكردار نيز به سزای اعمال خود خواهد رسيد».

آیه‌هایی وجود دارند که برخی را به سمت باور به مجازات نسل به نسل گناه و یا لعنت نسلی می‌کشاند. یکی از این آیه‌ها خروج فصل ۵:۲۰ است که در اشاره به بتها می‌گوید: «در برابر آنها زانو نزن و آنها را پرستش نكن، زيرا من كه خداوند، خدای تو می‌باشم، خدای غيوری هستم و كسانی را كه با من دشمنی كنند، مجازات می‌كنم. اين مجازات، شامل حال فرزندان آنها تا نسل سوم و چهارم نيز می‌گردد».

با در نظر گرفتن مفهوم خروج فصل ۵:۲۰ متوجه این نکته می‌شویم که خدا به گناه بت‌پرستی اشاره دارد. خدا بت‌پرستی را خیانت به خودش می‌داند. بت‌پرستان خائنان به خدا هستند. علاوه بر کارهای نفرت‌انگیزی که در پرستیدن بتها انجام می‌شود (تثنیه ۳۱:۱۲)، بت‌پرستی راهی برای ریشه دواندن در فرهنگ نیز باز کرده بود. بچه‌ها نیز در چنین محیطی رشد می‌کردند و بت‌پرستی در آنها نهادینه می‌شد و در نتیجه به الگوی فرمان‌شکنی خو می‌گرفتند. تٔثیر یک نسلي نافرمان به گونه‌ای بود که این ویژگی پلید نافرمانی آنچنان در اعماق وجودشان ریشه می‌دواند که نسل‌های زیادی باید می‌آمدند و می‌رفتند تا فرمانبرداری دوباره احیا شود.

نتیجه خروج ۵:۲۰ این بود که فرزندان شبیه پدران و مادران خود می‌شوند. نسل جدید، گناهان نسل قبلی را دوباره مرتکب می‌شود. بنابراین زمانی‌که خدا می‌گوید «فرزندان شما مجازات خواهند شد» روش دیگری برای گفتن این مطلب است که فرزندان شما همان گناهان شما را تکرار خواهند کرد. تمایل به تکرار اشتباهات تاریخی به ویژه در فرهنگ‌های بت‌پرست بیشتر است.

اگر مردی از یک بانک دزدی کند، پسر آن مرد با وجود این‌که دخالتی در آن دزدی نداشته، توسط خدا مجازات خواهد شد؟ البته که نه. با این وجود، کاملاً ممکن است که نتایج کار پدر، زندگی را برای پسر بسیار مشکل‌تر کند. همچنین، اگر آن مرد ترفندهای دزدی از بانک را به پسرش آموزش دهد، این امکان وجود دارد که پسر نیز همان راه را دنبال کند. در این مورد، گناه توسط پسر کپی‌برداری شده و مجازات گناه هم ادامه خواهد داشت.

همانطور که حزقیال ۲۰:۱۸ می‌گوید، هر یک از ما مسئول گناهان خویش هستیم و باید برای آنها مجازات شویم. نمی‌توانیم تقصیر و گناهانمان را با دیگران به اشتراک بگذاریم و همچنین کسی هم مسئول تقصیر و گناه ما نخواهد بود. با این وجود، یک استثناء وجود دارد که در مورد همۀ انسان‌ها صدق می‌کند و آن این‌که یک مرد تاوان گناهان همۀ انسان‌ها را پرداخت کرد، بنابراین گناهکاران از نظر خدا کاملاً پاک و بی‌گناه به حساب می‌آیند. آن مرد، عیسای مسیح است که به این دنیا آمد تا کمال خود را با گناه تعویض کند. «زيرا خدا بار گناهان ما را بر دوش مسيح بی‌گناه گذاشت، تا ما بعنوان پيروان او، آنطور كه مورد پسند خداست، نيک و عادل شويم» (دوم قرنتیان فصل 5 آیه 21). عیسای مسیح به جای ما و برای ما مجازات شد.

منبع مقاله: https://www.gotquestions.org/parents-sin.html

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO