پاسخ به اسلام

آیا تعداد اسرائیلی‌هایی که از اسارت بابل آزاد شدند در کتاب عزرا (عزرا ۶:۲، ۸، ۱۲، ۱۵، ۱۹، ۲۸) صحیح است یا تعداد نوشته شده در کتاب نحمیا (۱۱:۷، ۱۳، ۱۷، ۲۰، ۲۲، ۳۲)؟

رای بدهید

آیا تعداد اسرائیلی‌هایی که از اسارت بابل آزاد شدند در کتاب عزرا (عزرا ۶:۲، ۸، ۱۲، ۱۵، ۱۹، ۲۸) صحیح است یا تعداد نوشته شده در کتاب نحمیا (۱۱:۷، ۱۳، ۱۷، ۲۰، ۲۲، ۳۲

(توجه: چون سؤال‌های ‍۱۶ تا ۲۱ در بارۀ سرشماری مشابهی است، پاسخ آنها را در یک پاسخ مشمول ساخته‌ایم.)

در فصل دوم کتاب عزرا و فصل هفتم کتاب نحمیا ۳۳ خاندان وجود دارند که در هر دو فهرست اسرائیلی‌هایی که از اسارت بابل به یهودیه برگشتند، ذکر شده‌اند. از این ۳۳ خاندان نام‌برده در عزرا و نحمیا ، نوزده خاندان یکسان هستند، در حالی که در چهارده خانوادۀ دیگر ظاهراً تفاوت‌هایی در تعداد افراد خانواده دیده می‌شود (در فهرست مدعیان تناقض فقط به شش خاندان اشاره شده). در تعداد دو خانواده فقط ۱ نفر تفاوت دیده می‌شود، در یک خانواده تفاوت ۴ نفره وجود دارد، دو خانوادۀ دیگر با ۶ نفر تفاوت، دو خانواده با ۹ نفر، دیگری با ۱۱ نفر، و دو خاندان دیگر با ۱۰۰ نفر اختلاف، یکی دیگر با ۲۰۱ نفر، و دیگری با ۱۰۵ اختلاف، یک خانوادۀ دیگر با ۳۰۰ نفر و بیشترین اختلاف در تعداد پسران خاندان عَزجَد با ۱۱۰۰ نفر اختلاف میان ارقام نوشته شده در کتاب عزرا فصل ۲ و نحمیا  فصل ۷ وجود دارند.

پس ما چگونه اختلاف تعداد میان  این ۱۴ خانواده را حساب می‌کنیم؟  پاسخ به این پرسش بسیار ساده است. و اگر چالش‌گر در تاریخ این دو شمارش هرگونه مطالعۀ ساده‌ای می‌کرد، هرگز وقت خود را برای مطرح ساختن چنین سؤالی تلف نمی‌کرد. این واقعیت که  تشابه و تفاوت در کنار هم قرار دارند، می‌بایست او را در دست‌یابی به پاسخ این سؤال راهنمایی می‌کرد (همان‌گونه که شما خوانندۀ عزیز شاید اکنون متوجه پاسخ این سؤال شده‌اید).

در اینجا وقتی به این اختلاف شمارشی در دو فهرست توجه می‌شود، دو عامل مهم را باید نظر گرفت. اول این‌که هر چند اعضای خاندان یا خانواده‌ها در ابتدای امر اسم خود را برای رفتن اعلام کرده بودند، اما در فاصلۀ آماده شدن و خروج، افرادی درگذشته‌اند و برخی نیز به علت نوعی بیماری قادر به همراهی نشده‌اند و اشخاصی دیگر نیز به خاطر موانع غیرقابل حلّ دیگری از پیوستن به آنها منصرف شده‌اند. بنابرین تعداد نهایی افرادی که عازم شدند با تعداد افرادی که تمایل به رفتن داشتند تفاوت دارد. هر کس که سفری گردشی برای تعداد زیادی از شاگردان یک مدرسه به ساحل دریا برنامه‌ریزی کرده، با چنین مواردی حتماً برخورد کرده است.

دومین مورد که مهم‌تر است و به‌ظاهر چالشگر ما از آن آگاهی نداشته، این است که شرایط ثبت این دو فهرست با یکدیگر تفاوت داشته‌اند. واقعیت مهمی که چالش‌گر از آن آگاهی ندارد. ثبت فهرست عزرا زمانی تهیه شده که او هنوز در بابل بود (۴۵۰ ق.م.)، یعنی قبل از بازگشت به اورشلیم (عزرا ۱:۲-۲)، در حالی که ثبت فهرست نحمیا در یهودیه تهیه شده بود (۴۴۵ ق.م.) یعنی پس از بازسازی دیوارهای اورشلیم (نحمیا ۴:۷-۶). فاصلۀ این همه سال میان این دو فهرست (یعنی حدود ۵ تا ۱۰ سال) مسلما” می‌توانست به علت درگذشت یا هر علت دیگری باعث اختلاف در تعداد سرشماری این خانواده‌ها بشود.

بیشتر دانشمندان کتاب مقدس بر این باورند که گزارش نحمیا شامل افرادی است که تحت رهبری زروبابِل و یِشوعَ در سال ۵۳۷ و ۵۳۶ ق.م. به اورشلیم رسیده بودند (نحمیا ۷:۷). از سوی دیگر عزرا، فهرست اسامی اولیۀ  افرادی را ارائه می‌دهد که در آغاز کار، آمادگی خود را برای بازگشت از بابل در سال ۴۵۰ ق.م. اعلام کرده بودند.

اختلافات میان این دو فهرست بیان‌گر این مسئله است که عوامل جدیدی بُروز کرده بود که باعث ایجاد تغییر در تصمیم‌گیری آنها شده بود. بعضی به مخالفت با یکدیگر پرداخته بودند و برخی به علت پیدا کردن شرایط جدید کاری سفر خود را به بعدها موکول کردند، در ضمن این‌که حتماً در چنین شرایطی موارد بیماری و مرگ بعضی افراد نیز وجود داشته و شاید هم در موارد دیگر در لحظات آخر بعضی اعلام انصراف کرده‌اند و تمایل به ادامۀ اقامت خود در بابل داشته‌اند و در آنجا مانده‌اند. فقط گروه‌های قومی و  شهری هستند که تعداد افرادشان کمتر شده. بقیۀ افراد در لحظات آخر اعلام انصراف کردند که این عمل باعث اختلاف از تعداد یک تا ۱۱۰۰ نفر شده است.

وقتی به فهرست نام‌ها نظری می‌اندازیم، درمی‌یابیم که بعضی از اسامی یک در میان ذکر شده است. در میان یهودیان آن زمان (همچنین آنهایی که در شرق زندگی می‌کردند) یک شخص دارای اسم، عنوان و نام خانوادگی بود. بنابرین فرزندان حاریف (نحمیا ۲۴:۷) فرزندان یورَه (عزرا ۱۸:۲) هستند، در حالی که فرزندان سیعا (نحمیا ۴۷:۷) همان فرزندان سیعاها (عزرا ۴۴:۲) هستند.

وقتی تمام این عوامل را در نظر داریم، تفاوت‌های موجود در مجموع تعداد این دو سرشماری نباید باعث تعجب ما شود. در تمام مهاجرت‌های بزرگ تاریخ این حکم و فرسایش در سرشماری‌ها صدق می‌کند.
(Archer 1982:229-230 and Light of Life II 1992:219-220)

منبع مقاله: https://answeringislamblog.wordpress.com/2020/11/26/101-cleared-up-contradictions-in-the-bible/ترجمه: اِلما غریبیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO