هدف خدا برای پول تو چیست؟
هدف خدا برای پول تو چیست؟
«حکمت شخص عاقل راهنمای اوست، اما حماقت احمقان باعث گمراهی آنان می شود.» (امثال سلیمان 14: 8)
پول ابزاری است که باید برای مقاصد الهی استفاده شود. نباید آن را احتکار کنی، ذخیره کنی، یا آن را در حد پرستش دوست داشته باشی. تو فقط از آن استفاده می کنی.
پول همچنین منبعی موقتی است. اما می توانی از منابع زودگذر یعنی آنچه خدا در دستان تو قرار داده برای مسائل نیکو و دائمی استفاده کنی.
در لوقا فصل 16، عیسی یک مدیر ناخلف اما باهوش را به عنوان یک قهرمان به ما معرفی می کند! چرا؟ چون این مدیر یا مباشر می دانست که از کار اخراج خواهد شد. بنابرین تصمیم گرفت با کم کردن بدهی های بدهکاران اربابش برای خود دوستانی را فراهم آورد. این مرد، حقه باز بود، اما عیسی فرمود که او سه عملِ درست انجام داد. این سه اقدام، درسی را به ما می آموزد که خدا از ما می خواهد یاد بگیریم و در مسائل مالی خود به کار گیریم:
1- این مدیر آینده نگر بود. افراد زیادی هستند که وقتی صحبت از امور مالی می شود، آینده نگر نیستند. آن ها پس اندازی در زندگی خود ندارند و در نتیجه حماقت می کنند. در امثال 14: 8 می فرماید: «شخص حکیم آینده نگر است، اما احمق بدون در نظر گرفتن واقعیت ها، خود را گول می زند.» (ترجمۀ فارسی از کتاب مقدس انگلیسی TLB )
2- مدیر، برنامه و نقشه داشت. چگونه می فهمی که برنامۀ مالی در زندگی خود داری یا خیر؟ خیلی ساده است: آیا بودجه ای داری؟ کسی که بودجه ای در اختیار دارد، برای خرج کردن آن هم برنامه دارد. با داشتن بودجه، به جای اینکه در عجب باشی که پولت چطور خرج شد، بایستی خودت برای پول خود تصمیم بگیری که برای چه صرف شود. باید نقشه و برنامه ای برای پول خود داشته باشی.
کتاب مقدس در امثال سلیمان 16: 9 می فرماید: «انسان در فکر خود نقشه ها می کشد، اما خداوند او را در انجام آن ها هدایت می کند.»
3- مدیر، سرعت عمل داشت. لوقا 16: 4 می فرماید: «فهمیدم چه کنم! باید کاری کنم که وقتی از اینجا می روم، دوستان زیادی داشته باشم تا از من نگهداری کنند.» (ترجمۀ معاصر)
مدیرِ داستان ما معطل نکرد و کار را عقب نینداخت بلکه به نقشۀ خود با سرعت عمل کرد. او به خود نگفت: «بالآخره یک روز مسائل مالی ام را مرتب می کنم.» یا اینکه: «روزی می آید که برای بازنشستگی خود شروع به پس انداز می کنم.»
لطفاً به این مسئله دقت کن که: عیسی عدم صداقت مدیر را تحسین نکرد بلکه نگرش او را ستود که با خود گفت: «من باید آینده نگر باشم و نقشه ای داشته باشم. پس بر روابط خود سرمایه گذاری می کنم که در آینده هم برای من و هم دیگران مفید باشد.»
این نوع طرز فکر را طرز فکری «عاقلانه» می نامیم! عیسی از تو هم می خواهد که در مسائل مالی خود همین کار را بکنی.
آیا گنج خود را برای امور زمینی صرف می کنی یا آینده نگر هستی و آن را در آسمان می اندوزی؟
تبادل نظر:
- در چه زمینه هایی می خواهی برای آیندۀ خود مسائل مالی ات را برنامه ریزی کنی؟
- چگونه مدیریت امور مالی و پس انداز خود را برای آینده به تعویق انداخته ای؟ امروز برای پیشرفت در این زمینه ها می خواهی چه اقداماتی بکنی؟
نوشتۀ کشیش ریک وارِن
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |
بسیار عالی