نمونههایی از جهانبینیهای رایج در دنیای امروزی و دیدگاه کتاب مقدس
نمونههایی از جهانبینیهای رایج در دنیای امروزی و دیدگاه کتاب مقدس
- مادهگرایی (Materialism)
ماتریالیسم یا مادهگرایی نوعی جهانبینی است که تنها چیزی که اهمیت دارد، جهان فیزیکی و مادی است. بنابراین، آنچه بیش از همه مهم است، پول و مالکیت است. وقتی مسیحیان در دام مادهگرایی میافتند، اقتصاد بر همۀ مسائل زندگی آنها سایه میافکند و تعیین کنندۀ طرز رأی دادن آنان در دنیای سیاسی، طرز عمل و طرز تفکر آنان میشود. اما عیسی در لوقا ۱۵:۱۲ به ما گفته: «زندگی انسان به فراوانی دارایی او بستگی ندارد» (ترجمۀ فارسی کتاب مقدس انگلیسی MSG). به عبارت دیگر، اموال گرانقیمت تو نیستند که تعیینکنندۀ ارزش واقعی تو هستند.
- لذتگرایی (Hedonism)
لذتگرایی فلسفهای است که معتقد است هر چیزی که به تو حسّ خوبی میبخشد باید خوب باشد. در مادهگرایی، پول خداست و در لذتگرایی، لذت خداست. در مکتب لذتگرایی، تمام هدف زندگی، شاد بودن، خوشگذرانی و احساس راحتی است. اما خوشی صرفاً چیزی است که نتیجۀ زندگی هدفمندی است که برای آن خلق شدهایم و خودش نمیتواند جایگزین هدف زندگی شود. هرگز قرار نبوده که خوشگذرانی هدف اصلی زندگی ما باشد. اما جهانبینی کتاب مقدسی در امثال ۱۷:۲۱ میگوید: «هیچکس از تعاقب لذت به رضایت نمیرسد» (ترجمۀ فارسی از کتاب مقدس انگلیسیMSG).
- فردگرایی (Individualism)
فردگرایی میگوید: «من مرکز همه چیز هستم و این من هستم که خدا هستم». این نوع طرز تفکر کاملاً خودمحورانه است. آمریکا بر بنیاد فردگرایی بسیار خشنی بنا شده است. من آنچه را بخواهم میکنم و هر وقت که بخواهم میکنم و هیچکس نمیتواند به من بگوید این کار را نکن. امروزه این طرز تفکر به شکل فرهنگ خودشیفتگی در آمده است. اما هدف خدا از آفریدن تو این نبوده که برای خودت زندگی کنی. تو برای هدفی بسیار بسیار بزرگتر از خودت ساخته شدهای. فردگرایی، ازدواجها و روابط زیادی را از بین برده است و باعث شده تصمیمات خودخواهانه و مخرّب بگیریم. فیلیپیان ۴:۲-۵ میگوید: «فقط به فکر خودتان نباشید، بلکه به کار و مسائل دیگران هم توجه نمایید. شما باید همان طرز فکری را در پیش گیرید که مسیح داشت» (ترجمۀ معاصر).
تعداد بسیار کمی از رهبران در فرهنگ ما مردم را به انکار نفس دعوت می کنند، اما این بخشی از اعلام همراه با شهامت حقیقت به مردم در حین اعلام پیام خداست.
- مالکیت جمعی (Collectivism)
به مکتب مالکیت جمعی، سوسیالیسم نیز گفته میشود. سوسیالیسم یک جهانبینی ضدمسیحی است که معتقد است حکومت حاکم خدای ما است. این نوع تفکر اساساً میگوید حکومت باید همه چیز را در اختیار خود داشته باشد. هیچ اشکالی در حکومت وجود ندارد. حکومت چیز خوبی است. اما حقیقت این است که این خداست که حکومت را اختراع کرده و مردمی که شناختی از خدا ندارند، از حکومتها و دولتها، خدایان ساختهاند.
حقیقتی که میتوان در انواع محافل فرهنگی کشف کرد این است که: سیاست دین افرادی است که خدا را نمیشناسند. باز هم تأکید میکنم که هیچ ایرادی بر سیاست وارد نیست، اما سیاست نجاتدهندۀ بشر نیست. اگر چنین فکری داری که سیاستمدار خاصی میتواند نجاتدهندۀ تو باشد؛ از همین اکنون ضمانت میکنم که عمیقاً ناامید خواهی شد. جهانبینی کتاب مقدسی به ما میگوید حکومت برای سه هدف وجود دارد: حفظ کرامت و آزادی انسان، تضمین عدالت، و پاسداری از صلح.
عیسی نقش محدود حکومت را در متی ۲۱:۲۲ شرح داد وقتی فرمود: «مال امپراتور را به امپراتور بدهید و مال خدا را به خدا» (ترجمۀ معاصر). هر کدام از ما باید احترام لازم، مالیات و اطاعت خود را از قانون کشوری که در آن اقامت داریم، به دولت حاکم تقدیم کنیم.
در ضمن کتاب مقدس میفرماید مال امپراتور را به امپراتور بدهید. راستی در حکومتهای دموکراتیک، امپراتور چه کسی میتواند باشد؟ در اینگونه حکومتها پادشاه یا قیصر نداریم و در سیستم دموکراتیک، دیکتاتوری وجود ندارد. این رأی دهندگان هستند که نقش قیصر را ایفا میکنند. قدرت در کشورهایی که به دموکراسی معتقد هستند، در اختیار قوۀ قضاییه، مقننه و مجریه نیست بلکه در اختیار مردمی است که سیاستمداران خود را برای اخذ منصبشان انتخاب میکنند.
هر بار که برای مسیحیان موعظه میکنی، برای افرادی موعظه میکنی که تابعیت دو حکومت را دارند. هر یک از ما شهروند کشوری هستیم که در آن اقامت داریم و نیز شهروند آسمان و زمین جدید هستیم. و وفاداری بیشتر ما به خداست، نه به حکومت. و اگر بین خدا و حکومتی که حاکم است تفاوتی وجود داشته باشد، روشن است که از کدام یک جانبداری میکنیم. جهانبینی کتاب مقدسی هرگونه اعتقادی را که خدا و حکومت را به یک اندازه مهم بداند، نکوهش میکند.
ما دچار فروپاشی فرهنگ، بحران در مدارس، مناقشات در دادگاهها، فساد در مشاغل، هرج و مرج در دولتها، جسمانی بودن در کلیساها، سردرگمی در خانوادهها، و کشمکشها در زندگی شخصیمان هستیم.
راستی جهانبینی کتاب مقدس چیست؟ برای پاسخ به این سؤال، خدا کتاب مقدس را به ما بخشیده، که تصویر کاملی از خدا، بشریت و ابدیت به ما ارائه میدهد.
نوشتۀ کشیش ریک وارِن
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |