معنای اول تیموتائوس 2: 15 در بیان این که زن به زاییدن رستگار خواهد شد، چیست؟
معنای اول تیموتائوس 2: 15 در بیان این که زن به زاییدن رستگار خواهد شد، چیست؟
از این آیه این تفسیر اشتباه به عمل آمده که زنان، خود به خود، با فرزندآوری نجات می یابند. اول تیموتائوس 2: 15 تعلیمی است که پولس در مورد نقش مردان و زنان در کلیسا از آیۀ 11 آغاز کرده بود و در آیۀ 15 این نتیجه گیری را می کند: «اما (زن) به زاییدن رستگار خواهد شد، اگر در ایمان و محبت و قدوسیت و تقوا ثابت بماند.» مثل همیشه، زمینۀ متن تعیین کنندۀ معنای دقیق آن می باشد. آیۀ قبل در مورد فریب خوردن حوا در زمان سقوط و پیامدهای بعدی آن سخن می گوید.
در پیدایش 3: 16، خدا با این جمله حوا را لعنت میکند: «درد زایمان تو را بسیار افزون گردانم؛ با درد، فرزندان خواهی زایید.» این طور به نظر می رسد که منظور پولس در اول تیموتائوس 2: 15 این است که زنان از طریق درد زایمان از نظر فیزیکی در امان خواهند بود. با این حال، فعل استفاده شده در آیۀ مذکور (سوقسِتای به یونانی) همیشه در مطالب پولس رسول به معنای نجات روحانی است. علاوه بر این، حتی زنان مسیحی هم هنوز درد زایمان را تجربه می کنند و گاه هنگام بچه دار شدن می میرند. اگر معنای آیۀ 15 رستگاری فیزیکی است، بایستی این گونه برداشت شود که شاید زنان مسیحی که هنگام زایمان می میرند «در ایمان و محبت و قدوسیت و تقوا ثابت نمانده اند.»
گزینۀ دوم این است که زنان از طریق فرزندآوری از نظر روحانی رستگار می شوند. بدیهی است که این برداشت با توجه به پیام منسجم نجات که از طریق فیض به وسیلۀ ایمان به مسیح حاصل می شود، مطابقت ندارد (افسسیان 2: 8-9). احتمال سوم این است که کلمۀ «زاییدن» (teknogonias) به تولد مسیح اشاره دارد، که به طور بالقوه با پیدایش 3:15 مربوط است که در آن وعدۀ ظهور یک نسل از طریق زن داده شده. چنین تفسیری با توجه به این که پولس در هیچ جای دیگری به این صورت به تولد مسیح اشاره نکرده، بعید است. ارجاع دادن این مسئله به تجسد مسیح با توجه به زمینه و موضوع مورد بحث، مشکوک به نظر می رسد.
محتملترین تفسیری که زمینۀ متن را هم در نظر دارد این است که زنان به جای صرف نظر کردن از نقشهای مورد نظر خود با طلبیدن تعلیم و مقام و منصب معتبر در کلیسا، بایستی با فرزندآوری نیز رضایت کامل را کسب کنند. مقصود پولس این است که خدا زنان را دعوت کرده تا وفادار بوده، و در کنار شوهران، فرزندانشان را برای محبت به خدا و پرستش او تربیت کرده و خانواده شان را با حکمت اداره کنند (اول تیموتائوس 5: 14؛ تیتوس 2: 3-5). در حالی که این نظر و دیدگاه خالی از اشکال نیست، به نظر می رسد که بهترین هماهنگی را با زمینۀ متن آیۀ ذکر شده در سؤال و بقیۀ کتاب مقدس دارد.
منبع مقاله: www.gotquestions.org
ترجمۀ کشیش ورژ باباخانیان
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |