عیسی مسیحکتاب مقدس

زمان‌شناسی

رای بدهید

زمان‌شناسی

زمانی خداوند به مریم گفت به من دست نزن برو و زمانی به توماس گفت به من دست بزن، بیا و انگشت در زخم‌هایم بگذار.

هر دو، شاگردان عیسای مسیح بودند و دوستدار او ولی آنچه سبب دو کنش و فرمان خدایی در دو رخداد است، زمان رخداد است⏱

✅یکی در لحظه زنده شدن (یوحنا 20: 17)

✅یکی دیگر هشت روز بعد (یوحنا 20: 26)

در لحظۀ زنده شدن که هنوز خداوند نزد پدر صعود نکرده بود و آن هنگام، وقت مأموریت خدایی رسول_رسولان شدن بود پس این وظیفه و خدمت بزرگ را به جای آویختن مریم به خداوند ( ἅπτομαι-haptomai) خود خداوند با زبان، دهان، صدا و واژگان خدایی خودش بر دوش مریم مجدلیه گذاشت و به او گفت «برو» (یوحنا 20: 17).

اما هشت روز بعد خداوند در زمان مناسب به توما اجازه داد تا توما در زخم‌هایش انگشت بگذارد و به او گفت «بیا» (یوحنا 20: 27).

برای هر کاری وقتی وجود دارد (جامعه 3: 1) زمانی برای رفتن، زمانی برای آمدن، زمانی برای پیام رساندن به دیگران، زمان برای ایمان آوردن خودمان، زمانی برای پیوند با دیگران و زمانی برای پیوند با خدا⏰

خداوند حاکم بر زمان، آگاه بر هر پیشامد، برنامه‌ریز هر نقشه و توانا بر انجام هر کار است. او است که هر کسی را برای هر خدمت و کاری انتخاب می‌کند و خودش می‌داند چگونه همۀ اصطکاک‌های درونی و بیرونی هر فرد را با روغن مسحش روان‌سازی نماید تا آن کار بر برنامۀ او پیش رود.

برای همین او انتخاب می‌کند به یکی که خیلی دوستش دارد بگوید برو و به یکی دیگر که خیلی دوستش دارد بگوید بیا.

خداوند بارها به ما سفارش نمود «زمان‌ها را بشناسیم» و نشانه‌های فراوان خدایی برای زمانشناسی را درک کنیم (متا 16: 3).

رخدادهای نبوتی نشانه‌های شناخت زمان‌ها و خبردهی به ما هستند اما تخصص زمانشناسی خود یک توانمندی کوششی است که جدای از هدیۀ نبوت می‌باشد بلکه یک برتری، دانایی، فزونی و توانمندی تحسین شدۀ خدایی بود و هست (اول تواریخ 12: 32) به همین سبب اهمیت شناختن زمان‌ها به همۀ مسیحیان بسیار سفارش شده است (رومیان 13: 11-14).

هر چند برخی وقت‌ها برای ما قابل درک و شناختن نیستند (اعمال 1: 7) در آن صورت اگر هم ما زمان را به خوبی نشناسیم همین که چشمان ما به خداوند باشد او خود راهبر و راهنمای ماست و در وقتش آنچه را باید انجام دهیم به ما می‌گوید (افسسیان 3: 17–18 و یوحنا 16: 13).

می‌دانیم او ما را بسیار دوست دارد پس هر چه باشد هر سخن خداوند هدیۀ پربهایی برای ماست چون بسیار دوستش داریم و «فرق گذاشتن در هدیه دوست شرط مروت نباشد» (عین‌القضات همدانی) ❤️

✍️صادق نیک‌پور

23 سپتامبر 2023

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO