تعیین هدف به روش خداپسندانه (قسمت سوم): ۸ قدم برای دستیابی به هدفهایت
تعیین هدف به روش خداپسندانه (قسمت سوم):
۸ قدم برای دستیابی به هدفهایت
«نقشههای خود را به دست خداوند بسپار، آنگاه در کارهایت موفق خواهی شد.»
(امثال سلیمان ۱۶: ۳ ترجمۀ معاصر)
ما به خوبی میدانیم که تعیین هدفها اهمیت دارند چون کتاب مقدس به ما می گوید عیسی هدفهای مشخصی داشت. در واقع بیشتراوقات مسیح قبل از شروع مرحلۀ دیگری از خدمت خود، آن را در میان عموم مردم اعلان میکرد.
وقتی هدفهای خود را مشخص کردی چگونه به آنها دست مییابی؟ در زیر هشت مفهوم کاربردی که در دستیابی به هدفهایت تو را کمک میکنند، برمیشماریم:
۱. هدفهایت را در یک فهرست دعا بنویس و شروع کن به دعا کردن برای آنها.
۲. هدفهایت را در جایی که هر روزه جلوی دید تو باشد قرار بده.
۳. موانع رسیدن به هدفهایت مانند ترس، احساس تقصیر، خشم و یا حسادت را شناسایی کن.
۴. هدفهایت را به منظور قابل اجرا بودن به قدمهای کوچکتر تقسیم کن.
امثال سلیمان ۳: ۵-۶ میفرماید: «با تمام دل خود بر خداوند تکیه نما و برعقل خود تکیه مکن. در هر کاری که انجام میدهی خداوند را در نظر داشته باش و او تو را در همه کارهایت موفق خواهد ساخت» (ترجمۀ هزارۀ نو).
امثال سلیمان ۴: ۲۱ میفرماید: «سخنان مرا از نظر دور مدار، بلکه آنها را در دل خود حفظ کن» (ترجمۀ معاصر)
از خود بپرس: «چرا هنوز به این هدف نرسیدهام؟» امثال سلیمان ۴: ۲۶ میفرماید: «مواظب راهی که در آن قدم میگذاری باش، همیشه در راه راست گام بردار تا در امان باشی» (ترجمۀ هزارۀ نو). وقتی خدا قوم خود را به سرزمین موعود هدایت کرد به آنها ارزش برداشتن هر بار یک قدم را نشان داد. خروج ۲۳: ۳۰ میفرماید: «این قوم ها را به تدریج از آنجا بیرون میکنم تا کم کم جمعیت شما زیاد شود و تمام زمین را پر کنید» (ترجمۀ هزارۀ نو)
۵. یک نردبان هدفیابی برای خود ترسیم کن و بر هرپلۀ آن یک اقدام کوچک در راستای دستیابی به هدف خود را بنویس.
۶. امروز کاری بکن.
۷. حمایت یکی از دوستانت را طلب کن.
۸. فراموش نکن که عقب نشینی بخشی از بهبود است.
به خود این را بگو: «روی اولین پلۀ نردبان، این کار را میکنم. سپس در پلۀ بعدی، کار بعدی را میکنم.» نردبان هدف ما کمک قابل رؤیتی است که به تو نشان میدهد چطور به هدف غایی برسی.
جامعه ۵: ۴ میفرماید: «وقتی به خدا قول میدهی که کاری خواهی کرد، هم اکنون آن را انجام بده» (ترجمۀ کتاب مقدس انگلیسی The Message)
بهتر آنست که انسان شریکی در کارهایش داشته باشد تا اینکه بخواهد آن را به تنهایی انجام دهد. جامعه ۴: ۹-۱۰ میفرماید: «دو نفر از یک نفر بهترند، زیرا نفع بیشتری از کارشان عایدشان میشود. اگر یکی از آنها بیفتد، دیگری او را بلند میکند. اما بیچاره است شخصی که میافتد ولی کسی را ندارد که او را کمک کند» (ترجمۀ هزارۀ نو)
امثال سلیمان ۲۴: ۱۶ میفرماید: «زیرا شخص درستکار حتی اگر هفت بارهم بیفتد باز بر خواهد خواستُ اما بدکاران گرفتار بلا شده، سرنگون خواهند گردید» (ترجمۀ هزارۀ نو).
هدف الهام یافته از ایمانِ مختصِ خودت را تعیین کن
میخواهم امروز تو را تشویق کنم که یک هدف روحانی برای خود مشخص کنی. شاید هدف تو این باشد که به مدت سی روز آینده برای مدت ۵ دقیقه با خدا خلوت کنی. در دعا با خدا صحبت کنی، کلامش را بخوانی و به او وقت بدهی تا با تو صحبت کند. این نمونهای از هدف الهام یافته از ایمان است.
نوشتۀ کشیش ریک وارِن
ترجمۀ بهروز نظری
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |