پاسخ به اسلام

بررسی ادعای علمی کاهش وزن زمین براساس سورۀ انبیا آیۀ ۴۴ و سورۀ رعد آیۀ ۴۱ در قرآن

رای بدهید

بررسی ادعای علمی کاهش وزن زمین براساس سورۀ انبیا آیۀ ۴۴ و سورۀ رعد آیۀ ۴۱ در قرآن

بسیاری از افراد سعی می‌کنند به معجزه‌تراشی از آیات قرآن بپردازند، به خصوص در مواردی که حدس می‌زنند با وقایع علمی مطابقت دارند. یکی از این ادعاها این است که زمین سالانه ۵۰ هزار تُن از وزن خود را از دست می‌دهد و برای تأیید این موضوع به سورۀ انبیا آیۀ ۴۴ و سورۀ رعد آیۀ ۴۱ در قرآن اشاره دارند.

بررسی آیات مورد ادعا

در ابتدا باید به متن دقیق این آیه‌ها نگاهی بیندازیم. در این آیه‌ها هیچ اشارۀ مستقیمی به کاهش وزن زمین یا مسائل علمی مشابه نشده است. این آیه‌ها بیشتر به موضوعات غیرفیزیکی یا متافیزیکی و عرفانی اشاره دارند و برای توجیه چنین ادعایی مناسب نیستند.

به دو تفسیر علمای اسلامی از این آیه‌ها در زیر دقت کنید. در این تفسیرها هیچ اشاره‌ای به معجزۀ علمی بودن این آیه‌ها نشده:

نظر علامه طباطبائی:
اين كلام به منظور عبرت آمده. بعد از آنكه آنان را به هلاكت تهديد كرده به عبرت از سرنوشت گذشتگان وادار مى‌نمايد، و از آن استفاده مى‌شود كه پرداختن به زمين و كم نمودن از اطراف آن، كنايه است از كشتن و هلاك كردن اهل آن.

تفسیر نمونه:
روشن است كه منظور از «زمين» در اينجا «اهل زمين» است، يعنى، آيا آنها به اين واقعيت نمى‌‌نگرند كه پيوسته اقوام و تمدّنها و حكومتها در حال زوال و نابودى هستند؟ و اين هشدارى است به همۀ مردم اعم از نيك و بد حتى عالمان و دانشمندان كه اركان جوامع بشرى هستند و با از ميان رفتن يك تن آنها گاهى دنيايى به نقصان مى‏‌گرايد، هشدارى است گويا و تكان دهنده.

بررسی علمی کاهش وزن زمین

از لحاظ علمی، زمین ممکن است به دلایل مختلفی مقدار بسیار کمی از وزن خود را از دست دهد، مثلاً به دلیل خروج گازها، اما این مقدار به هیچ عنوان نزدیک به ۵۰ هزار تُن در سال نیست. به علاوه، این تحولات بسیار پیچیده هستند و با توجه به تحقیقات تخصصی و منابع علمی معتبر، هیچ ادعایی شبیه به این ارقام تأیید نمی‌شوند.

ارتباط کتاب مقدس و علم

دیگر نکتۀ مهم این است که در مسیحیت، کتاب مقدس به عنوان کلام خدا در موارد علمی بسیار محتاط است و معمولاً به اصطلاحات علمی مستقیم اشاره نمی‌کند. عیسای مسیح نیز اشاره کرده که حقیقت را بایستی جستجو کنیم (یوحنا ۳۲:۸). بنابراین باید همچنان به تفکیک دین و علم بپردازیم و هر کدام را به‌صورت جداگانه و با معیارهای مخصوص خود و در محدودۀ هر یک مورد مطالعه و بررسی قرار دهیم. کتاب مقدس و علوم هر کدام اهداف جداگانه‌ای را دنبال می‌کنند. هدف کتاب مقدس بیان حقیقت نقشۀ ازلی و ابدی خدا برای دنیای ما و رهایی بشر گمشده و در نهایت برقراری پادشاهی و سلطۀ کامل الهی است. در حالی که هدف علم مطالعۀ پدیده‌هاست یعنی علل این که چرا حادث می‌شوند و چگونه تکامل می‌یابند. علم به دنبال این علت‌ها در دنیای مادی است که جامعۀ بشری را نیز شامل می‌شود. رویکرد علمی به دنبال توضیح مسائل ماوراء‌الطبیعی نیست و با یک تئوری ابتدایی که مبتنی بر شواهد عینی است شروع می‌کند، تئوری را در عمل می‌آزماید، با نتایج به دست آمده مقایسه می‌کند و از این طریق به درک عمیق‌تری از آنچه واقعیت دارد می‌رسد.

پاسخ از کشیش ورژ باباخانیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO