دعا و پرستشزندگی روزمره مسیحی

چهار روش یا راهکار برای داشتن دعای مؤثر کدامند؟

2.5/5 - (2 امتیاز)

چهار روش یا راهکار برای داشتن دعای مؤثر کدامند؟

اینک این سخنان خود را که به موسی فرمودی به یاد آور: «اگر گناه کنید، شما را در میان امتها پراکنده خواهم ساخت. اما اگر به سوی من بازگردید و از احکام من اطاعت کنید، حتی اگر در دورترین نقاط جهان به تبعید رفته باشید، شما را به اورشلیم باز خواهم گرداند. زیرا اورشلیم، مکانی است که برای سکونت برگزیده ام.» (نحمیا 1: 8-9 ترجمۀ معاصر)

وقتی دعا می‌کنی، توجه تو به خدا معطوف می‌شود و دعا تو را کمک می کند تا ببینی که او از هر نگرانی و اضطراب تو بزرگتر و قوی تر است. و وقتی خدا دعاهای تو را پاسخ می دهد، ایمان تو عمق بیشتری می یابد.

امروز می خواهم با توجه به زندگی نحمیا، چهار روش یا راهکار برای داشتن دعای مؤثر را با شما در میان بگذارم:

1- خواسته ات را بر اساس شخصیت خدا قرار بده. طوری  دعا کن که مطمئن هستی خدا جواب می دهد. چیزی شبیه این: «خدایا، من از تو انتظار دارم که به خاطرآن کسی که هستی، این دعا را اجابت کنی. تو خدای امین و وفاداری، تو خدای بزرگی هستی. تو خدای مهربونی. خدای فوق العاده ای هستی و می توانی این مشکل را حل کنی!»

2- به گناهانی که از آنها آگاه هستی اعتراف کن. این کاری بود که نحمیا انجام داد. او چنین گفت: «اعتراف می‌کنم که ما به تو گناه کرده‌ایم! بله، حتی من و خانواده ام به تو گناه ورزیده ایم! به دلیل اطاعت نکردن از دستورات، احکام و مقرراتی که به ما دادی، به شدت گناه کرده‌ایم.» (نحمیا6:1-7 ترجمۀ کتاب مقدس انگلیسی NLT) این تقصیر نحمیا نبود که اسرائیل به اسارت رفت. او حتی زمانی که این اتفاق افتاد به دنیا نیامده بود. و به احتمال زیاد دردوران اسارت به دنیا آمده بود. با این حال او خود را در گناهان قومش شریک دانست، و به گناه خود و قومش اعتراف کرد و گفت: «من نیز به تو گناه کرده ام ( خودش را بخشی از مشکل دانست).»

3- وعده های خدا را متعلق به خود بدان. نحمیا خطاب به خدا چنین دعا کرد: «اینک این سخنان خود را که به موسی فرمودی، به یاد آور.» (نحمیا 8:1 ترجمۀ معاصر). آیا می توانی این را تصور کنی که به خدا بگویی « اینک به یاد آور!»؟ نحمیا وعده ای را که خدا به قوم اسرائیل داده بود به او یادآوری نمود. در واقع، نحمیا این گونه دعا کرد: «خدایا، تو از طریق موسی هشدار دادی که اگر ما خیانت کنیم، سرزمین اسرائیل را از دست خواهیم داد. اما تو این را هم قول دادی که اگر توبه کنیم، آن را به ما برگردانی.»

آیا خدا نیازی به یادآوری دارد؟ خیر! آیا او وعده هایش را فراموش می کند؟ خیر! پس چرا باید هنگام دعا مدعی وعده های خدا باشی؟ چون این کار به تو کمک می کند تا آن چه را که خدا وعده داده به خاطر بسپاری.

4- خواسته هایت را مشخص و واضح بیان کن. اگر می‌خواهی پاسخ مشخصی به دعایت داده شود، خواسته ات هم مشخص باشد. اگر دعاهایت فقط خواسته های کلی باشد، چطور متوجه پاسخ آن ها خواهی شد؟

در حین دعا خود را تسلیم حاکمیت خدا کن، و اعتراف کن که او در تمام جزئیات زندگی تو حاضر و ناظر است و قدرت کافی برای رفع هر نیاز تو در اختیار دارد. اما دعا باعث می شود که با خواست و ارادۀ خدا هماهنگ شوی و به تو کمک می‌کند تا متوجه این نکته شوی که چگونه و چرا او با چنین روشی به خواستۀ تو پاسخ داده.

اما همیشه به خاطر بسپار و شک نکن که: خدا دعاهای تو را پاسخ می دهد.

 

تبادل نظر:

  • اخیراً چه درخواست هایی از خدا کرده ای که پاسخ داده نشده؟
  • خواسته ات را این باربا دنبال کردن مراحل بالا به خدا بگو و ببین چه چیزی عوض می شود؟
  • کدام وعده های خدا را متعلق به خود می دانی؟!

نوشتۀ کشیش ریک وارِن- 12 مِی 2023

ترجمۀ ژاسمن پتروسیان مسیحی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO