رسالۀ سوم یوحنای رسول: طرد کردن همکاران یوحنا
رسالۀ سوم یوحنای رسول: طرد کردن همکاران یوحنا
غایوس (آیۀ 1)
در شهر قرنتس شخصی به نام غایوس زندگی می کرد که توسط پولس ایمان آورده بود (اول قرنتیان 1: 14، رومیان 16: 23). خانۀ او محل اجتماع مسیحیان بود. یکی از روایات حاکی از آن است که او بعدها منشی (کاتب) یوحنا شد. اما عبارت «فرزندانم» در آیۀ 4، به غایوسی اشاره می کند که گویا توسط یوحنا ایمان آورده است. در هر صورت این شخص یکی از رهبران محبوب مسیحی محسوب می شد. یوحنا او را بسیار دوست می داشت. کلمۀ حبیب 4 بار تکرار شده است (آیه های 1 و 2 و 5 و 11).
در هر وجه کامیاب (آیۀ 2)
این بخش حاوی دعای کسی است که به مسیح بسیار نزدیک بود. برکت خدا باید علاوه بر بخش های روحانی یک فرد مسیحی، بر قسمت های غیر روحانی نیز حاکم باشد. این بدان معنی است که به نظر مسیح، بهره مند شدن از ثروت این دنیا نیز امری اشتباه نیست. یوحنا، خود در جوانی شخص ثروتمندی بود. اما همین یوحنا نیز افراد را از محبت دنیا بر حذر می دارد (اول یوحنا 2: 15-17).
راستی (آیۀ 1)
کلمۀ «راستی» نیز یکی از عبارات مورد علاقۀ یوحنا بود. این کلمه را 20 دفعه در انجیل یوحنا 9 دفعه در اول یوحنا، 5 دفعه در دوم یوحنا و 5 دفعه نیز در سوم یوحنا به کار می برد. راستی محبت (1)، سلوک در راستی ( 2و 3)، شراکت در راستی (7)، شهادت راستی (11).
همکاران یوحنا (آیه های 5-7)
پولس، حدود 40 سال پیش کلیساهایی در افسس و اطراف آن تأسیس نمود، اما در آن زمان امکاناتی جهت تربیت شبانان وجود نداشت. او مجبور بود که در بین اشخاصی که توسط او ایمان می آورند، افرادی را جهت شباتی تربیت نماید. بعدها، یوحنا با در نظر گرفتن ضرورت نگهبانی شبان گونه از این کلیسا، این افراد را جمع کرده، به تربیت آنان مشغول شد، به طوری که تعداد کثیری از این معلمین و واعظین به سایر کلیساها اعزام شدند.
دیوترفیس (آیۀ 8)
او یکی از معلمین کذبه بود که با تحکّم عمل می نمود و با یوحنا نیز کاری نداشت. به نظر می رسد که او و غایوس، شبانان دو جمع کلیسایی متفاوت در یک شهر بودند. به نظر می رسد که بعضی از مبشرینی که توسط یوحنا به آن جا اعزام شده بودند، توسط دیوترفیس و جمع کلیسایی او رد شده بودند. ولی غایوس آن ها را پذیرفته بود. آن ها هنگام بازگشت به افسس، یوحنا را از این ماجرا مطلع کردند. اینک یوحنا این رساله را با هئیت اعزامی دیگری، به همان شهر می فرستد. مخاطب این نامه غایوس است. نظر عمومی بر آن است که حامل این رساله دیمتریوس است (آیۀ 11).
برگرفته از کتاب راهنمای کتاب مقدس از انتشارات شورای کلیسایی 222
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |