کتاب مقدس

دوم قرنتیان فصل 2: مسألۀ نظم و انضباط

رای بدهید

دوم قرنتیان فصل 2: مسألۀ نظم و انضباط

پولس در رسالۀ اول خود به قرنتیان، اشاره به شخصی کرده که مرتکب زنای با محارم شده بود (اول قرنتیان 5: 3-5).

او به آن ها دستور داده بود که او را به شیطان بسپارند ولی این مورد باعث شده بود که در کلیسا شورش بر علیه پولس ایجاد شود.

بدین ترتیب، این مسأله تا آن حد جدّی بود که پولس شخصاً از افسس به قرنتس رفت (آیۀ 1)، اما به حدّی این مسأله در او تأثیر منفی گذاشته بود که در این بخش، صحبت از یک ملاقات حزن آلود می کند.

از آیه های 2: 3 و 9، 7: 8 و 12، 10: 10، چنین بر می آید که پولس اشاره به مواردی می کند که در رسالۀ اول قرنتیان ذکر نشده است، به همین دلیل به نظر می رسد که پولس نامۀ دیگری نیز برای آن ها فرستاده که احتمالاً گم شده است. او این نامه را بین اول و دوم قرنتیان برای آن ها ارسال نموده است. این نامه بایستی دارای لحن تندی بوده باشد تا حدّی که اشخاصی که جزء حمایت کنندگان آن شخص گناهکار بودند، تغییر عقیده داده و با غیرتی خاص به مخالفت با او پرداختند (دوم قرنتیان 7: 11). ولی پولس تا آمدن تیتوس از این امر بی خبر بود (دوم قرنتیان 7: 6 و 7).

حزن، دلتنگی سخت و اشک های بسیار (آیۀ 4)، فقط در اثر تجربیات تلخ او در افسس نبود (آیه های 8 و 9)، بلکه به دلیل نگرانی بیش از حد دربارۀ وضعیت کلیسای قرنتس نیز بود، او در عین حال از این که موفق نشده بود که بر حسب برنامه ریزی قبلی تیتوس را نیز ملاقات کند، آن قدر محزون شده بود (دوم قرنتیان 2: 12 و 13) که نتوانست از فرصتی که در ترواس برای بشارت پیش آمده بود، استفاده کند و خود را با عجله به مکادونیه رساند، تا شاید تیتوس را که به نظر می رسید در راه بازگشت از قرنتس از آن جا عبور می کند، بیابد.

عطر موت و حیات (آیه های 14-16)، استعاره ای است که جهت حرکت پیروزمندانۀ یک لشگر به کار برده می شد، به این ترتیب که امپراتوران هنگام بازگشت به روم، صف طویلی از اُسرا را در پشت سر خود به حرکت در می آوردند. برخی از این اسیران، محکوم به مرگ بودند و بعضی نیز قرار بود که زنده بمانند. به همین ترتیب پولس با آوردن این استعاره، به این مطلب اشاره می کند که او نیز عطر خدا را با خود حمل می کند که برای برخی بوی مرگ را به همراه دارد و برای بعضی نیز معنی حیات می دهد. بنابراین او خدمت خویش را به حرکتی ظفرمندانه تشبیه می کند.

برگرفته از کتاب راهنمای کتاب مقدس از انتشارات شورای کلیسایی 222

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO