کتاب مقدس

از دوران طوفان نوح تا ابراهیم- این دوره در تاریخ مصر

5/5 - (1 امتیاز)

از دوران طوفان نوح تا ابراهیم

این دوره در تاریخ مصر

سلسلۀ اول: مِنِس (مِنا) نخستین پادشاه تاریخی، قبایل مختلف را با یکدیگر ادغام کرد و مصر علیا و سفلی را متحد نمود . او سینا را فتح کرد و در معادن فیروزۀ آن به استخراج پرداخت. برخی از دانشمندان نام او را با مِصرایم پسر حام، یکی می شمارند. ممکن است او با نمرود معاصر بوده باشد؛ هنگامی که نمرود مشغول پایه ریزی امپراطوری خود در میان ایالات کوچک بابل بود، مِنِس همین کار را در مصر انجام می داد. مقبرۀ مِنِس در اَبیدوس کشف شده، و در آن گلدانی با لعاب سبز یافت شد که نام او بر آن نوشته شده بود. سلسلۀ اول 9 پادشاه داشت.

سلسۀ دوم: 9 پادشاه. نام های سامی نشان گر ارتباط مصر با بابل هستند. استخراج معادن سینا ادامه یافت.

سلسلۀ سوم: 5 پادشاه. استخراج معادن سینا ادامه یافت. کشتی هایی با طول 50 متر که برای تجارت در مدیترانه ساخته شده بود، به لبنان سفر کردند. آغاز عصر اهرام. زوزِر»، «هرم پله ای» را در سکارا، در 2 مایلی ممفیس بنا کرد. این هرم 6 طبقه داشت که هر طبقۀ آن از طبقۀ زیرین کوچک تر بود. و بر اساس برج – معبدهای بابل ساخته شده بود. پس از او، سِنفرو، از زوزر تقلید کرد ولی طبقات ایوانی شکل هرم را پر کرد و آن ها را به صورت سطوح شیب دارِ صاف در آورد و به این ترتیب اولین هرم واقعی را در مِیدوم در حوالی هرم اولی بنا کرد.

سلسلۀ چهارم: 7 پادشاه. اوج دوران اهرام، سه هرم عظیم در گیزه، 8 مایلی غرب قاهره ساخته شدند که به خئوپس (خوفو)، خافرِه (سِفرِن)، و منکور (مِنکارا) تعلق داشتند. بزرگ ترین آن ها متعلق به خنوپس، یکی از برجسته ترین پادشاهان مصر بود. پس از آن، هرم خافره بود که ابوالهول را به شکل صورت خود تراشید. جسد مومیایی شدۀ منکور در هرم او کشف شد.

سلسلۀ پنجم: 9 پادشاه. ادامۀ حفاری در معادن سینا؛ اعزام هیئت های بازرگانی از طریق دریای مدیترانه به فنیقیه، سوریه و اوفیر.

مصریان اعتقاد راسخی به زندگی پس از مرگ داشتند. در جانب غربی هرم ملکه «خِنت کاویس»، از سلسۀ پنجم، قایقی به طول 40 متر و عرض 5 متر کشف شده، که به دستور ملکه در صخره حفاری شده بود که روح او را به جهان بعدی حمل کند. مقبره های فراعنه، مملو از گنجینه های این جهان بود که تصور می کردند آن ها را با خود به جهان دیگر خواهند برد.

سلسلۀ ششم: 6 پادشاه. پایان سلطنت کهن، په پی دوم، که پادشاه پنجم سلسه بود، 90 سال سلطنت کرد که این طولانی ترین دروۀ سلطنت در تاریخ است.

سلسله های هفتم، هشتم، نهم و دهم: 20 پادشاه. دورۀ از هم پاشیدگی؛ وجود بسیاری از حکومت های رقیب.

سلسلۀ یازدهم: 7 پادشاه. آغاز سلطنت عظیم میانه که تا پایان سلسلۀ دوازدهم دوام یافت.

سلسلۀ دوازدهم: 8 پادشاه. «آمن – اِمهِت» سوم معبد سِراییت را در سینا ساخت، که اخیراً پتری در آن کهن ترین نوشتۀ الفبایی جهان را کشف کرد. در این دوره روابط دائمی با سوریه برقرار بود. کانالی از رود نیل به دریای سرخ کشیده شد. سِنوسِرت اول، تک ستون هرمی آن را بنا کرد که هنوز هم پابرجاست. تصور بر این است که سِنوسِرت دوم همان امپراطوری بود که به هنگام سفر ابراهیم به مصر، سلطنت می کرد.

اهرام مصر

بر خلاف معبدهای برج مانند بابلی که در بالاترین طبقه شان مذبح هایی برای پرستش خدایان ساخته شده بود، اهرام مصر صرفاً مقبره هایی بودند برای جاودانه کردن جلال فرعون هایی که آن ها را بنا کردند. تب ساختن اهرام که در سلسلۀ اول آغاز شد، در سلسلۀ چهارم به اوج خود رسید.

هرم بزرگ خِئوپس: عظیم ترین بنای یاد بوددوران. این اهرام مساحتی به اندازۀ 13 هکتار، 768 فوت مربع (اکنون 750 فوت مربع) را در بر می گرفت و ارتفاع آن 482 فوت بود. تخمین زده شده که این هرم از 000/300/2 قطعۀ سنگ، هر یک با میانگین صخامت 3 فوت، و وزن متوسط 5/2 تن ساخته شده است. هرم از لایه های متوالی قطعات بریده شدۀ سنگ آهک بنا شده، که لایۀ بیرونی آن با بلوک های گرانیتی بسیار مناسب با کنده کاری های ظریف، صاف شده بود. بعدها این بلوک های بیرونی را از آن جا منتقل کردند و در بنا کردن شهر قاهره، بکار بردند. در وسط دیوار شمالی آن، معبدی به عرض 3 فوت و ارتفاع 4 فوت وجود دارد و به اتاقی منتهی می شود که از یک صخرۀ یکپارچه ساخته شده و 100 فوت پایین تر از سطح زمین و دقیقاً 600 فوت پایین تر از رأس هرم قرار دارد. بین این اتاق و رأس هرم، دو اتاق دیگر با تصاویر و پیکره هایی که نشان گر فتوحات پادشاه هستند، وجود دارد. جسد مومیایی خئوپس در مقبره پیدا نشد.

چگونگی بنای هرم: سنگ های هرم، از معدنی که در 12 مایلی شرق آن جا قرار داشت. و صرفاً با ابزار سنگی و مسی بریده می شدند و به هنگام طغیان رود نیل به آب انداخته و به محل هرم منتقل می شدند و سپس توسط تعداد بی شماری از مردان با طناب از سربالایی تند بنا، به طرف بالا کشیده می شدند. این سنگ ها را، به وسیلۀ گوه هایی که ته آن ها به صورت گهواره ای بود و به نوبت از دو طرف زیر سکوها قر ار داده می شدند، برداشته و به محل می بردند. گفته می شود که برای ساختن راه لازم بود 000/100 مرد به مدت 10 سال کار کنند. و پس از آن برای ساختن خود هرم 20 سال دیگر وقت و کار لازم بود. این مردان که از طبقات کارگر یا برده بودند زیر ضزبات بی رحم شلاق کارفرما به بیگاری کشیده می شدند.

نکتۀ شگفت انگیز در مورد اهرام این است که این ها در آغاز تاریخ بنا شدند. سِر فلیندرز پتری، هرم خئوپس را «عظیم ترین و دقیق ترین بنایی که عالم به خود دیده است»، می نامد. دائره المعارف بریتانیکا در این مورد اظهار می دارد: «نیروی فکری که این هرم بر آن شهادت می دهد، به همان عظمت نیروی فکری هر انسان مدرنی است».

برگرفته از کتاب راهنمای کتاب مقدس از انتشارات شورای کلیسایی 222

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO