کتاب افسانۀ معجزات قرآن: پیشگفتار نویسنده
کتاب افسانۀ معجزات قرآن: پیشگفتار نویسنده
اسلام دینی است که پیروانش آن را بهترین، کاملترین و آخرین دین تصور می کنند و برای قرآن که منشور دین اسلام می باشد منشائی آسمانی و معجزات الهی قائلند. گرچه نظیر این تصورات در پیروان دیگر ادیان نیز دیده می شود. ولی شدت آن در دین اسلام بسیار بسیار بیشتر است. مسلمین، دیگر ادیان موعود را باطل می دانند و خودشان را به واسطۀ اسلام، گل های سر سبد عالم می شمارند.
عامۀ مسلمین چنین اعتقادی دارند ولی روشنفکران مسلمان در عصر جدید معتقدند هرگز این گونه نیست زیرا قرآن، تناقضات و اشکالات بسیاری از جهات علمی، تاریخی، اجتماعی، اخلاقی و…دارد که نشان می دهد ساختۀ دست خود اعراب است و هرگز نمی تواند کتاب خالق و خدای این عالم باشد. مرحوم علی دشتی و شجاع الدین شفا دو نمونۀ بارز از این روشنفکرانند که الحق تلاش هایشان در اثبات آسمانی نبودن قرآن قابل تقدیر است. آثاری که این دو بزرگوار از خود به جای نهاده اند به عینه، ساختگی بودن قرآن را ثابت می کنند به همین علت حکومت جمهوری اسلامی ایران آن ها را کتاب های ممنوعه اعلام کرده و نویسندگانشان را مرتد خوانده است. استدلالات ایشان آن قدر قوی است که اگر کسی بتواند با اندیشه ای دور از تعصب، آن ها را مطالعه کند بدون شک به انقلاب روحی و تحول فکری خواهد رسید.
چه بسا گروهی نوشته شدن چنین کتاب هایی را به مفهوم ترویج بی اخلاقی و بی قانونی در جامعه می دانند ولی واقعیت امر این گونه نیست که ایشان می پندارند. تنها هدف مقدسی که نویسندگان این کتاب ها به دنبال آنند، زدودن خرافات دینی از زندگی عصر مدرن و مبارزه با جنایاتی است که به اسم دین در جهان بشر صورت می گیرد زیرا دین، هر اندازه که برای تولید اخلاق می تواند مثمر ثمر واقع شود به همان اندازه و حتی بیشتر از آن می تواند مُجوزی باشد برای انواع بی اخلاقی، ظلم و جنایت هایی که امروز مصادیقش را در اواضاع و احوال کشورهای اسلامی شاهد هستیم.
اگر چه اشکالات و تناقضات قرآن بیش از آن چیزی است که علی دشتی و شجاع الدین شفا نوشته اند و جای بررسی بیشتر هنوز هم باقی است؛ اما آن چه بنده جای آن را در این عرصه بسیار خالی می بینم بررسی بیشتر این اشکالات و تناقضات نیست، آن چه را که این دو نویسندۀ روشنفکر بررسی کرده اند، فقط ضعف ها، کاستی ها و تناقضات قرآن است ولی هیچ کدام در کتاب هایشان به مسائلی که مسلمین آن ها را نقاط قوت یا به اصطلاح معجزات قرآن می دانند اشاره ای نکرده و پاسخی نگفته اند. موضوعاتی که جنبه های اعجازین قرآن شناخته می شود، نه تنها قادرند آثار هر گونه منطق و استدلال را خنثی کنند بلکه می توانند با محکم تر ساختن باورهای خرافاتی اسلام، جوابی کوبنده باشند برای رد اشکالات و تناقضات قرآن، نزد مسلمینی که همیشه یک طرفه به قاضی می روند.
چیزی که یک دین پر از ایراد و اشکال، مانند اسلام را 1400 سال سر پا نگه داشته، نیروی عظیم خرافاتی است که قسمت اعظم آن را معجزه پنداری ناشی شده است. یک فرد اگر چیزی را معجزه بداندT دیگر ایرادات علمی آن را هر چقدر هم که بزرگ باشند نخواهد دید و اگر هم ببیند خواهد گفت: این ها اشکال نیستند بلکه اشکال از ماست که نمی توانیم درستی آن ها را درک کنیم، چیزی که معجزه دارد صد در صد از سوی خداوند نازل شده پس هرگز نمی تواند اشکال داشته باشد. آری برای فردی که عینک معجزه به چشم دارد سخن گفتن از اشکالات و تناقضات قرآن، آب در هاون کوبیدن است و هرگز هدایت پذیر نیست مگر اینکه اول دروغین بودن معجزات قرآن برایش اثبات شود و به یقین برسد که قرآن چیزی به نام معجره ندارد.
بندۀ حقیر در این مجالِ اندک و با نگارش این کتاب با عنوان «افسانۀ معجزات قرآن» سعی دارم تا ضمن پر ساختن این خلاء بزرگ، پوشالی بودن تمام ادعاهای معجزه بودن قرآن را با دلایل علمی و منطقی به اثبات برسانم با مطالعۀ دقیقی این مقالات و کتاب «افسانۀ اعداد» خواهید دید هیچ معجزه ای در قرآن نیست و تمام آنچه با عنوان معجزات قرآن شنیده اید خیال پردازی گروهی از دکان داران اسلامی است که سال هاست با فریب دادن مردم از این معجزه سازی ها سود می برند. امیداورم این گام کوچک مثمر ثمر باشد و نزد اهالی منطق و جویندگان حقیقت مقبول بیفتد.
بهزاد پور بیات تابستان 1393
سخنی با خواننده
قبل از ورود به قسمتهای مختلف این کتاب، باید به اطلاع خوانندۀ گرامی برسانم مسائلی که تحت عنوان معجزه در دین اسلام مطرح میشوند دو دستهاند:
الف: معجزات منسوب به پیامبر و ائمه از قبیل شق القمر و ….
ب: معجزات منسوب به آیات و سورههای قرآن
معجزات منسوب به پیامبر و ائمه انواع و اقسام ندارند ولی معجزات منسوب به قرآن چهار دسته میباشند:
1- معجزات علمی 2- پیشگویی ها 3- معجزات عددی 4- فصاحت و بلاغت
آن چه در این کتاب مد نظر ماست موارد 1 و 2 است ولی از آنجا که موضوع معجزات عددی بسیار گستردهتر از سایر انواع معجزات است آن را در کتابی جداگانه و به اسم «افسانۀ اعداد» مطرح خواهیم کرد که به علاقمندان توصیه می کنم حتماً آن را نیز مطالعه بفرمایند. در واقع «افسانۀ اعداد» فصلی است از فصلهای «کتاب افسانۀ معجزات قرآن» ولی حجم زیاد مباحث آن را به صورت کتابی جداگانه خواهیم آورد.
شرح مورد چهارم (فصاحت و بلاغت) نیز به تفصیل در کتاب «استیضاح نبی» فصل چهارم آمده است که علاوه بر آن برای خوانندگان دلایل بطلان معجزات منسوب به محمد را نیز در این کتاب ببینید.
افسانۀ معجزات قرآن: رد ّمعجزات علمی و ردّ پیشگوییها
افسانۀ اعداد: ردّ معجزات عددی
استیضاح نبی: ردّ معجزات منسوب به پیامبر و ردّ فصاحت و بلاغت
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |