فهرست و توضیحاتی مختصر از مکان های کتاب مقدس: ارام نهرین، اربع، اربوت و ارجوب
اَرام نهرین (ارام بین دو رودخانه) پیدایش 24: 10 Mesopotamia
کلمۀ انگلیسی آن از واژه ای یونانی ریشه گرفته و معنی آن «بین دو رودخانه» است. واژۀ کامل و یونانی آن به معنی «ارام بین دو رودخانه» است. این دو رودخانۀ دجله و فرات می باشند. مناطق زیادی وجود داشته که ارامیان در آنجا ساکن بودند ولی مهم ترین قسمت، شمال و شرق فرات بود که منظور از ارام نهرین یا بین النهرین در کلام خدا نیز همین قسمت است. اجداد ابراهیم در این منطقه در حران زندگی می کردند (پیدایش 11: 13؛ 24: 10). حران در ساحل رود بالیخ که یکی از شعبه های رود فرات است قرار داشت. ارام نهرین به قسمتهای جنوبی، میانی و شمالی تقسیم می گردد. اولین ساکنین قسمت جنوبی، سومری ها (قومی غیر سامی) بودند و بخش پایینی رود فرات یا سومر (حدود 2800-2400 ق.م.) را تحت کنترل خود داشتند. سیستم نوشتاری آنان در تمام دورانهای کتاب مقدس در آن ناحیه رواج داشت. ساکنین قسمت میانی، عیلامی ها بودند و در شمال نیز اقوام حوریان، کاسی یا کوش ها و اورانیان در دورانهای مختلف ساکن بودند.
خادم ابراهیم برای یافتن همسر برای اسحق به شهر ناحور ارام نهرین رفت (پیدایش 24: 10). بلعام نیز ساکن فتور ارام نهرین بود (تثنیه 23: 4). تسلیم بنی اسرائیل و بندگی کوشان رشعتایم، پادشاه ارام نهرین (داوران 3: 8-10) مربوط به زمانی است که اقوام غیر سامی در این منطقه فرمانروایی می کردند.
در عهد جدید معنی ارام نهرین وسیعتر بوده و تمام قبایل بابل و سومر شامل اورکلدان و همچنین سوریه را در بر می گیرد. ساکنین ارام نهرین در روز پنطیکاست در اورشلیم حضور داشتند (اعمال 2: 9).
اَربَع یوشع 14: 15 Arba
نام رهبر عناقیان و مؤسس شهر حبرون (یوشع 14: 15) که نام اولیۀ آن قریۀ اربع بوده است (یوشع 15: 13؛ 21: 11).
اَرَبوت 1پادشاهان 4: 10 Arabath
شهری در جنوب غربی دوتان واقع در اراضی منسی که یکی از مناطق دوازده گانه ای بوده که آذوقۀ سلیمان و خانوادۀ او از آنجا تدارک دیده می شد. بنحسد وکیل سلیمان در این منطقه ساکن بوده است (1پادشاهان 4: 10).
اَرجُوب تثنیه 3: 4 Argob
بخش جنوبی باشان که از جنوب به دریاچۀ یرموک و از طرف غرب به محدودۀ جشوریان و معکیان امتداد داشت (تثنیه 3: 4، 5). به نیمی از قبیلۀ منسی داده شد (تثنیه 3: 13-14) و تراخونیتس نیز نامیده شده است (لوقا 3: 1).
وجود 60 شهر حصاردار در این منطقه با اکتشافاتی که در آن ناحیه انجام گردیده، کاملاً ثابت شده است. وجود دیوارهای بلند با 40 پا (تقریباً 12 متر و 19 سانتیمتر) ضخامت، پشت بامها، درها ودروازه های سنگی با 18 پا (تقریباً 5 متر و 49 سانتیمتر) ضخامت باعث شده که امروزه نیز این منطقه را «سرزمین غولها» بنامند (تثنیه 3: 4).
برگرفته از کتاب دائرةالمعارف کتاب مقدس
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |