هشت قدم برای داشتن رؤیاهایی بزرگ تر کدامند؟
هشت قدم برای داشتن رؤیاهایی بزرگ تر کدامند؟
هر رهبر کلیسایی به دید و رؤیا احتیاج دارد. اکثر رهبران با رؤیایی شروع می کنند اما این رؤیاها به اندازۀ موقعیتی که در آن قرار می گیرند کوچک می شود.
تاریخ کلیسای ما (سَدلبَک) شهادتی است از قدرت رؤیایی که خدا داده. در اولین موعظۀ بنده در کلیسای سَدلبَک در یک جلسۀ آزمایشی که 60 نفر حضور داشتند، رؤیایی را که خدا برای کلیسا به من داده بود به اشتراک گذاشتم و رؤیای بزرگی بود (در صورت تمایل می توانید آن را در فصل اول کتاب کلیسای هدفمند اینجانب مطالعه کنید).
وقتی ایستادم و آن رؤیا را با آن ها در میان گذاشتم، هیچ کس تصور نمی کرد که امکان تحقق آن وجود داشته باشد. اما خدا بر سر قول خود بود.
وقتی خدا در امور بزرگ حضور داشته باشد معمولاً آن ها را با چیزهای کوچک شروع می کند. اما باید با یک رؤیا شروع کرد.
اگر در تلاش برای کشف رؤیای خدا در خدمت خود هستید، پیشاپیش هشت قدم زیر را به منظور دریافت رؤیاهای بزرگتر بردارید:
1- فکر و ذهن خود را برای خدا باز بگذارید- اصل الهام
چشم انداز خدا چیزی است که رؤیای شما را با هدف گذاری عادی و سکولار متفاوت می سازد. امثال 28: 26 می فرماید: « هر که بر نقشه های خود تکیه می کند احمق است، اما آنانی که از حکمت خدا استفاده می کنند، در امان می باشند.” (ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس TLB)
درست به همین علت است که می بایست با دریافت دیدگاه الهی در زندگی خود شروع کنید.
وقتی را تعیین کنید تا بنشینید و سکوت کنید و از خدا بپرسید: “خواست تو چیست؟”
قبل از شروع بنای کلیسایم نشستم و شروع به دعا برای درک خواست خدا کردم و او مستقیماً بر قلب من اثری قوی با این مضمون گذاشت: “به یک منطقۀ شهری بزرگ برو.” این تمام چیزی بود که من داشتم! نمی دانستم کجا باید بروم ولی این را می دانستم که خدا می خواهد به یک منطقۀ شهری بزرگ بروم. در آن زمان به هیچ وجه تصور نمی کردم که این مکان درۀ سَدلبَک در ایالت کالیفرنیا باشد.
2- چندین تحقیق انجام بده- اصل اطلاعات
پس از گذراندن وقت خود برای دعا، به بعضی اطلاعات نیاز داری. هیچ تصمیمی را از روی ناآگاهی نگیر. امثال 18: 13 می فرماید: «چقدر شرم آور و چه حماقتی است که بدون دانستن واقعیت ها تصمیمی بگیری.» (ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس TLB). باید از خود بپرسی: «چه چیزی را باید اول از همه بدانم؟»
پس از آن برای مثال، در بارۀ خدمتی که رؤیای شروع کردن آن را داری، چندین کتاب بخوان و پادکست ها گوش کن. به کلیساهایی که با آن خدمت مشغول هستند، برو. در سمینارهای مختلف شرکت کن. اغلب متخصصینی می یابی که فقط نیاز به تماس تلفنی با آنها داری.
3- از دیگران مشورت بخواه- اصل مشاوره
با کسی که قبلاً جرأت کرده و رؤیای مشابهی را دنبال کرده، صحبت کن. امثال 24: 6 می فرماید: «از کثرت مشورت، پیروز خواهی شد.» (ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس NCV) البته این کاری است حکیمانه که از تجربیات خود درس ها یاد بگیریم اما از این هم حکیمانه تر آن است که از تجربیات دیگران نیز درس ها یاد بگیریم.
پس در این مقطع، از خود بپرس: «چه کس دیگری می تواند مرا کمک کند؟»
هر وقت که چنین شخصی را یافته ام، این سؤال ها را از او کرده ام:
- چه چیزهایی در کار تو مؤثرترین بوده است؟
- چطور تلاش کردی و شکست خوردی؟
- امروز با گذشتن از این تجربیات، چه کاری خواهی کرد که در آن وقت نکردی؟
بسیاری اوقات در حالی که تلاش می کنیم به رؤیای خود دست بیابیم، سعی می کنیم به جای کمک خواستن، آن را نابود کنیم. می ترسیم دیگران چنین فکر کنند که ما نمی دانیم چه می کنیم. اما به هر ترتیب بدون مشورت صحیح هم باز به اندازۀ کافی کارت احمقانه جلوه خواهد کرد. به همین خاطر بهترین کاری که می توانی بکنی این است که خود را فروتن سازی و مشورت بخواهی.
4- بعضی اولویت ها را تعیین کن- اصل گزینش
برای دست یابی به رؤیای خود می بایست با ترتیبی منطقی آن را دنبال کنی. وقتی رؤیای کلیسایم (در شهر سَدِلبَک) را یافتم، کاملاً واقف بودم که به راحتی تحقق نخواهد یافت. من به طرحی کاملاً واضح و روشن احتیاج داشتم. در واقع طرحی را که شامل 12 هفته بود تا کلیسا شروع شود، آماده کردم.
به منظور پیگیری رؤیای خود احتیاج داری مواردی را که بایستی انجام شوند، الویت بندی کنی. کتاب مقدس آن را چنین شرح می دهد: «شخص دانا چشمانش را متمرکز حکمت می کند اما دیدگان احمق در تمام دنیا می چرخد.» (امثال 17: 24 ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس NLT).
از خود این سؤال را بکن: «هدف من چیست؟» وقت کافی برای انجام هر کاری نداری. راز موفقیت در انتخاب اولویت های صحیح است.
5- هزینه ها را برآورد کن- اصل ارزیابی
ریسک حساب شده ای را بکن. امثال 20: 25 می فرماید: «خود را در این تله نینداز که با عجله به خدا نذری بکنی و هزینۀ آن را بعدها حساب کنی.» (ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس NLT)
در حالی که پیگیر رؤیای خود هستی از خود این سؤال ها را بکن:
- آیا لازم است؟ (آیا می توانم به روش دیگری هم به هدفم برسم؟)
- چه هزینه ای خواهد داشت؟ (هر آنچه در زندگی ارزش دارد می تواند به قیمت وقت، نیرو، پول یا احترام تو تمام شود.)
- آیا ارزشش را دارد؟
وقتی رؤیای خود را در بارۀ کلیسای سَدِلبَک شروع کردم، از خود این سؤال را کردم: «آیا ارزشش را دارد؟ و نهایتاً به این نتیجه رسیدم که صد در صد ارزشش را دارد. اما می بایست به هر حال این سؤال را از خود می کردم.
6- برای مشکلاتی که سر راه خواهی داشت طرحی داشته باش- اصل آمادگی
هرگز هیچ مشکلی را دست کم نگیر. چرا؟ چون مشکل تو را نادیده نخواهد گرفت. در حالی که آماده شده ای تا به هدفت برسی، مطمئناً با مشکلات زیادی روبرو خواهی شد اما می توانی انتخاب کنی که به روش خودت آن مشکلات را حل کنی. کتاب مقدس می فرماید: «شخص حکیم مشکلات پیش رو را می نگرد و آماده می شود تا آن ها را حل کند. احمق هرگز به آنها نگاه نمی کند و از نتایج آن رنج می برد.» (امثال 27: 12 ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس TLB)
از خود این سؤال را بکن: «کجای این رؤیا می تواند مشکل ساز شود؟» و بعد این سؤال را بکن؟ «اگر این مشکل اتفاق بیفتد چه می شود؟» کتاب مقدس این را اقدامی حکیمانه می شمارد.
7- برای ریسک کردن آماده باش و با ترس هایت روبرو شو- اصل مقابله
اگر می خواهیم به رؤیای خود دست بیابیم، می بایست با ترس هایمان روبرو شویم. کتاب مقدس می فرماید: «ترس انسان تلۀ خطرناکی است، اما در اعتماد به خدا امنیت هست.» (امثال 26: 25 ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس TLB). ترس نشانۀ یک ضعف نیست بلکه نشانۀ انسان بودن ما است. شجاعت و دلیری با این که ترس ها وجود دارند، به جلو حرکت می کند.
وقتی در اولین جلسه با جماعت خود رؤیای کلیسای سَدِلبَک را در میان گذاشتم، وحشت کردم اما در ضمن می دانستم که برای بودن در اَمن ترین جا می بایست آنچه را خدا مرا برای آن خوانده بود، انجام می دادم. وقتی کاری را که خدا به تو گفته می کنی، اطمینان تو بیشتر می شود.
8- همین حالا دست به کار شو- اصل پیش قدم بودن
به جایی می رسی که باید از صحبت در بارۀ شروع به عمل کردن دست برداری. از لحظه ای که تصمیم گرفتی رؤیای تو ارزش ریسک کردن را دارد، دست به کار شو. امثال 16: 3 می فرماید: «کارهای خود را به خدا تسلیم کن و نقشه های تو عملی خواهند شد.» (ترجمۀ انگلیسی کتاب مقدس NLT).
لحظه ای به هنرمند بندباز سیرک ها بیندیشید. این هنرمند برای به چنگ آوردن میلۀ دوم می بایست میلۀ اول را رها کند. بدون رها کردن میلۀ اول هنرمند بندباز به جای قبلیِ خود تاب می خورد.
می بایست به نقطه ای در زندگی ات برسی که با وجود تمام ترس هایت، با دلیری و شجاعت، رؤیایی را که خدا تو را برای آن خوانده، به چنگ آوری.
نوشتۀ: کشیش ریک وارِن
ترجمۀ: شبنم ابراهیمی نیا
دریافت لینک کوتاه این نوشته:
کپی شد! |