دنیای پس از مرگ و ایّام آخر

آیا در کتب عهد عتیق صحبتی از بهشت و جهنم به میان آمده است؟

رای بدهید

در طول تاریخ، الاهیات کتاب مقدس و مکاشفات خدا بصورت تدریجی شکل گرفته است و خدا مکاشفۀ خود را بطور تدریجی تا کتاب مکاشفه که آخرین کتاب عهد عتیق است به اوج خود می‌رساند. برای نمونه در پنج کتاب اول کتاب مقدس، یعنی کتابهای تورات اشاره‌ها به بهشت یا جهنم بسیار نادر است. اما بتدریج در کتابهای دیگر، آرام آرام، خدا این مکاشفه را روشن‌تر می‌کند و در کتابهای اشعیا و زکریا و دانیال و انبیای دیگر عهد عتیق شاهد اوج این مکاشفه در عهد عتیق هستیم. بلی در عهد عتیق نیز به بهشت و جهنم اشاره شده است. در ضمن کتاب مقدس به روشنی بیان می‌کند که باید منتظر آسمان و زمین جدیدی باشیم که در آن زندگی خواهیم کرد و خدا این زمین جدید را خواهد آفرید. در کتاب مکاشفه ۱:۲۱ نوشته شده که خدا آسمان و زمین جدیدی برای مقدسین خود خواهد آفرید. در حقیقت باغ عدن که به علت گناه آدم و حوا از بین رفت دوباره احیاء خواهد شد. به این خاطر نیز در عهد عتیق بارها نوشته شده که پارسایان وارث زمین خواهند شد.

اما چند آیه‌ مربوط به آسمان در عهد عتیق:
مزمور ۴:۱۱- «خداوند در معبد مقدس خویش است؛ خداوند بر تخت خود در آسمان است».
مزمور ۱۹:۱۰۳- «خداوند تخت خویش را در آسمان استوار ساخته و پادشاهی‌اش بر همه مسلط است».
اشعیا ۱:۶۶- «خداوند چنین می‌فرماید: آسمان تخت پادشاهی من است، و زمین کرسی زیر پایم! چه خانه‌ای برای من بنا می‌کنید، و مکان آرمیدنم کجاست؟»
و بسیاری آیه‌های دیگر.

و چند آیه مربوط به جهنم (یا داوری و مجازات) در عهد عتیق:
مزمور ۱۷:۹- «شریران به هاویه باز خواهند گشت؛ نیز همۀ قومهایی که خدا را فراموش می‌کنند» (هاویه اغلب به مکان مردگان اشاره دارد که به نوعی مجازات شریران در انجام صورت می‌گیرد).
اشعیا ۹:۱۴-۱۱- «هاویه در پایین به جنبش درآمده است تا چون بیایی به استقبالت بشتابَد. ارواح مردگان را برای خوشامدگویی تو بیدار می‌سازد، جملۀ آنان را که رؤسای زمین بودند؛ آنان را که پادشاهان قومها  بودند، جملگی از تخت‌هایشان به پا می‌دارد. آنان همگی خطاب به تو خواهند گفت: ‘تو نیز چون ما ضعیف گشته‌ای! تو نیز مانند ما شده‌ای!’ شوکت تو و نوای چنگهایت، به هاویه فرود آورده شده است. زیرانداز تو حشراتند، و روی‌اندازت کرمها».
اشعیا ۱۴:۳۳- «گنهکاران در صَهیون ترسانند، و لرزه بر تن منافقان افتاده است: «کیست از ما که بتواند در آتشِ سوزاننده منزل گزیند؟ و کیست از ما که بتواند در آتشگاه جاودانی ساکن شود».
دانیال ۲:۱۲- «بسیاری از آنان که در خاکِ زمین خوابیده‌اند بیدار خواهند شد، اما اینان برای زندگی جاودان و آنان برای خجالت و حقارت جاودان».
هوشع ۱۴:۱۳ب- «ای مرگ بلاهای تو کجاست؟ ای گور هلاکت تو کجا؟»
یوئیل ۱۴:۳- «جماعتها، جماعتها، در درۀ صدور حُکم! زیرا روز خداوند در درۀ صدورِ حُکم نزدیک است».
و بسیاری آیه‌های دیگر.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security